Infrarøde varmeovner er helseskadelige

Infrarøde varmeovner er helseskadelige
Infrarøde varmeovner er helseskadelige

Video: Infrarøde varmeovner er helseskadelige

Video: Infrarøde varmeovner er helseskadelige
Video: Infrared heater efficiency -- how much is radiated infrared? 2024, April
Anonim

Nylig har infrarøde varmeovner blitt mer populære. De brukes til oppvarming av ikke bare kontorer og butikker, men også hus og hytter. De, i motsetning til andre enheter for romoppvarming, er ganske utbredt. Men den høye prisen på infrarøde varmeovner hindrer deres distribusjon blant by- og landbeboere, fordi det er billigere å kjøpe en konvektor eller en oljekjøler. I tillegg er mange interessert i spørsmålet om infrarøde varmeovner er skadelige eller ikke skadelige for mennesker. Før du svarer, må du vite mer om disse enhetene og hvordan de fungerer.

infrarøde varmeovner er skadelige
infrarøde varmeovner er skadelige

Slik fungerer en infrarød varmeovn

Infrarøde varmeovner er skadelige! Ved første øyekast har en slik uttalelse rett og slett ikke livets rett. I henhold til prinsippet om stråling kan en infrarød varmeovn sammenlignes med solens stråler. Men det er én forskjell. Når varmeren gårinfrarød stråling forekommer og det er ingen ultrafiolett stråling. Den passerer gjennom luften og varmer den bare delvis opp. Varme, mer presist, termisk energi overføres til gjenstander som den infrarøde varmeren er rettet mot. Innfallsvinkelen til strålene, formen, overflatematerialet og til og med fargen på objektet - alt det ovennevnte påvirker graden av oppvarming. Det er trygt å si at denne typen varmeovner virkelig fungerer på prinsippet om solen: den varmer opp luften, avgir varme til gjenstander, og de fortsetter å avgi varme selv etter at varmeren er slått av.

Fordel eller skade Varmeren er ved første øyekast veldig fristende. Men mange mennesker stoler ikke på reklame og produsenten og mistenker at infrarøde varmeovner er skadelige for mennesker.

film infrarøde varmeovner
film infrarøde varmeovner

Spesialister fra forskjellige land har i mange år prøvd å finne det rette svaret på dette spørsmålet. Tallrike studier har blitt utført, hvis resultater indikerer at denne typen varmeovner er helt trygge for mennesker og ikke påvirker helsen på noen måte. Dessuten hevder til og med leger at bruk av en infrarød varmeovn ikke er helseskadelig.

infrarøde karbonvarmere
infrarøde karbonvarmere

Selvfølgelig pleide det å være at infrarøde varmeovner var skadelige, men på grunn av strålingen. Faktum er at de første modellene hadde en veldig høy effekt og det ble registrert mange tilfeller av brann. Moderne modeller er ikke så kraftige, i tillegg har de en fallsensor. Det vil si hvis varmeren ved et uhellfaller, vil den umiddelbart slå seg av takket være sensoren, og det vil ikke være brann. Dette er veldig praktisk hvis familien har små barn eller kjæledyr. Infrarøde karbonvarmere regnes som de mest komfortable og økonomiske. Ved bruk av en slik enhet kan varme ledes direkte til en person. Og for de som setter pris på originalitet, er det et alternativ når varmen kommer fra et favorittbilde - i utgangspunktet er dette filminfrarøde varmeovner. Alle disse enhetene fungerer på omtrent samme prinsipp. Det er også verdt å huske at svindlere ikke går glipp av øyeblikket for å tjene ekstra penger på uærlig måte, og falske infrarøde varmeovner dukker opp på markedene med jevne mellomrom, noe som kan være helseskadelig. Derfor er det bedre å kjøpe slike enheter på pålitelige steder og kreve et kvalitetssertifikat.

Anbefalt: