Moderne veggdekorasjonsmateriale. Etterbehandlingsmaterialer for yttervegger

Innholdsfortegnelse:

Moderne veggdekorasjonsmateriale. Etterbehandlingsmaterialer for yttervegger
Moderne veggdekorasjonsmateriale. Etterbehandlingsmaterialer for yttervegger

Video: Moderne veggdekorasjonsmateriale. Etterbehandlingsmaterialer for yttervegger

Video: Moderne veggdekorasjonsmateriale. Etterbehandlingsmaterialer for yttervegger
Video: Отличный вариант на повседнев в 2023! Тойота Королла Х / Toyota Corolla X 2024, Kan
Anonim

For tiden tilbyr det moderne byggemarkedet et enormt utvalg av forskjellige etterbehandlingsmaterialer for innendørs og utendørs bruk. Med forskjellige kostnader, kvalitet og utseende, er de i stand til å tilfredsstille absolutt alle kunders behov. Moderne veggdekorasjonsmaterialer skal ikke bare være vakre, men også trygge og holdbare.

etterbehandlingsmaterialer for yttervegger
etterbehandlingsmaterialer for yttervegger

Facade

Fasaden på bygget er synlig for alle rundt, og husets skjønnhet bedømmes som regel etter det. Dette er så å si husets ansikt. Moderne fasadebehandlingsteknologier har gått langt fremover, takket være at et stort utvalg alternativer har dukket opp.

Ytterveggmaterialer

Svært populært for tiden:

veggdekorasjonsmateriale
veggdekorasjonsmateriale
  • Dekorativ gips. Det er praktisk t alt det mest allsidige og rimelige etterbehandlingsmaterialet forvegger for foredling og isolering av fasader. Gips er enkelt å gjøre. Du kan lage en strukturert overflate, som senere kan males om ønskelig. Hovedformålet med dette materialet er å utjevne veggene og beskytte dem mot ødeleggelse. Det brukes gips og sementpuss til utsiden av huset.
  • Flatende og dekorative murstein. Dette materialet er ganske populært og tidstestet. Han er i stand til ikke bare å dekorere huset, gjøre det mer attraktivt, men også varme det opp. Murstein kan ha en glatt eller korrugert overflate, forskjellige farger og med hvilket som helst mønster.
dekorasjonsmaterialer for veggene i huset
dekorasjonsmaterialer for veggene i huset
  • Sidekledning. Dette rimelige etterbehandlingsmaterialet til husets vegger er ganske enkelt å installere og motstandsdyktig mot ulike klimatiske endringer. På grunn av det store utvalget av farger og teksturer, er han i stand til å realisere selv veldig uvanlige og dristige ideer. Det er flere typer til salgs. Den mest brukte er vinyl (PVC) sidekledning. Metall (stål, aluminium, kobber) er også populært.
  • Kunststein. Det er også ganske populært i dag moderne etterbehandlingsmateriale for vegger. Den skiller seg fra naturstein ved at den er lettere, og kan derfor også brukes til etterbehandling av hus med svakt fundament. På salg er det en kunstig stein i forskjellige farger og teksturer, med en glatt og korrugert overflate.
  • Keramiske fliser og porselensfliser. Dette er pålitelige og tidstestede etterbehandlingsmaterialer forveggene i huset.
moderne veggdekorasjonsmaterialer
moderne veggdekorasjonsmaterialer

Blokker hus. Dette naturlige trematerialet, som er en type foring, er unikt på sin egen måte og brukes ganske ofte. Med den kan du fullføre ikke bare utenfor, men også inne i rommet. Utseendemessig ligner blokkhuset et vanlig brett, hvis forside er veldig lik en avrundet stokk

Moderne veggdekorasjon for interiør

Reparasjon er en viktig del av livene våre. Til dags dato er valget av materialer for innvendig veggdekorasjon så stort at det noen ganger til og med er vanskelig å bestemme hva du skal kjøpe for å dekorere rommet. Først av alt er det nødvendig å ta hensyn til funksjonene som dette rommet vil utføre. Så renovering på soverommet eller barnerommet er vesentlig forskjellig fra renovering på kjøkkenet, siden funksjonene deres er forskjellige. Det er i samsvar med dem at det er nødvendig å velge materialer for interiørdesign av veggene i disse rommene. For eksempel er det beste etterbehandlingsmaterialet for veggene på badet og kjøkkenet fliser, og på soverommene er det vanlig å bruke tapet.

veggdekorasjonsmateriale på badet
veggdekorasjonsmateriale på badet

De vanligste måtene å etterbehandle vegger på er puss med ytterligere maling, pyntepuss, veggpaneler, utfor og plast, tapetsering, legging av keramiske fliser. Mer uvanlige og sjeldne typer inkluderer veggdekorasjon med stein, stoff, korkplater og andre materialer som har en ganske høy pris.

Flatboards

Med hjelpdekorative veggpaneler kan endre interiøret i rommet med minimal arbeidskraft. Avhengig av form og festemetode er panelene delt inn i typesetting og ark.

Installerte eller lamellpaneler er laget av brede og lange lameller. De er ledsaget av alle nødvendige tilleggselementer (gulvlister, layouter, fileter, hjørner), som har samme mangfoldige fargespekter som settingpanelene. I tillegg er de utstyrt med festemidler som klips, klemmer, selvskruende skruer osv.

Stor platepaneler ligner som regel hardboard, som er limt over med en film.

Avhengig av materialet til panelet kan være:

  • basert på gips;
  • metal;
  • cork;
  • plast basert på PVC og polystyren;
  • glassfiber;
  • fra forskjellige tresorter;
  • simulering av naturstein.

Wallpaper

I mange år har tapeter vært i forkant av veggdekorasjonsmaterialer. I dag tilbyr byggevaremarkedet et enda bredere utvalg av dem. På grunn av det store utvalget av tapettyper produsert av produsenter, kan du designe absolutt ethvert interiør i enhver stil. I tillegg til ulike design, farger, relieffer og mønstre, finnes det mange forskjellige tapettyper. De er forskjellige i materiale og fremstillingsmåte. Det er papir, fototapeter, non-woven vinyl, natur, tekstil, glassfiber, mineralbasert struktur, etc.e. Produsenter har også utviklet mange kolleksjoner som er designet for rom som har et spesifikt formål: tapeter til kjøkkenet, soverommet, barnehagen, stuen osv.

Dekorativt gips

Det finnes et utall av muligheter for dekorative gips. Det kan være matt, glatt, skinnende, preget, med en glans, etc. Arbeidet gjøres pent eller omvendt grovt, med effekten av aldring. En rekke teksturer, effekter, påføringsmetoder og teknikker, samt et stort antall produsenter gjør prosessen med å velge et belegg ganske vanskelig.

Dekorativ stein

Dette veggkledningsmaterialet er laget av sand, hvit sement og spesielle tilsetningsstoffer og fargede pigmenter for forsterkning. Bruken av moderne teknologier gjør det mulig å nøyaktig simulere de komplekse strukturene av bas alt, granitt, sandstein. I tillegg er det mulig å lage fargede steiner som ikke finnes i naturen.

Porselensflis

Denne slitesterke veggkledningen har en natursteinstruktur. Porselenssteintøy kan brukes til å vende mot kjelleren og underetasjer, der det er en konstant uunngåelig mekanisk påvirkning på dette etterbehandlingsmaterialet.

korkdeksler

Ekstruderte korkspon brukes som grunnlag for korkduker og plater til veggdekorasjon. Dette belegget er veldig motstandsdyktig mot forskjellige bakterier og mikroorganismer, beskytter rommet perfekt mot elektromagnetisk stråling, har tilstrekkelig høy varme- og lydisolasjoneiendommer.

Anbefalt: