Beregning av garderobedører. Skyvesystemer

Innholdsfortegnelse:

Beregning av garderobedører. Skyvesystemer
Beregning av garderobedører. Skyvesystemer

Video: Beregning av garderobedører. Skyvesystemer

Video: Beregning av garderobedører. Skyvesystemer
Video: Montering av Pocket skyvedørskarm med stålspikerslag 2021 2024, April
Anonim

Glidende garderobemøbler er etterspurt og populært i dag. Med litt kunnskap og grunnleggende arbeidsferdigheter kan en slik struktur lages selvstendig. Den skiller seg fra den vanlige kjolegarderoben ved tilstedeværelsen av et skyvedørsystem. For å realisere kreative ideer og drømmer, må du beregne dørene til skapet riktig.

Coupe-funksjoner

Du trenger ikke mye plass for å installere den. Den største fordelen er at taket, gulvet og veggene kan brukes som veggene i strukturen. Dette er en innebygd garderobe. Den kan ikke flyttes. Det frittstående designet skiller seg fra eldre modeller ved skyvedørssystemet. Innvendig fylling, plassering av skillevegger, hyller, skuffer avhenger av størrelsen på modellen og installasjonsstedet. Prinsippet om å produsere en garderobe innebærer muligheten for å endre den - transformasjon av interiørdekorasjon, utskifting og kombinasjon av dørpaneler. Grunnlaget for slike møbler er et stabilt og høykvalitets skyvesystem. Beregningen av garderobedører er basert på mål på rommets bredde og høyde. Målingene skal være så nøyaktige som mulig. Det er nødvendig å ta hensyn til ujevnheten i veggene, tilstedeværelsen av gulvlister og baguetter.

Beregning av garderobedører
Beregning av garderobedører

Valg av skyvesystem

Det er mange mekanismer for garderober og garderober. Prinsippet for drift av alle systemer er det samme. Dørblader på skinner forskyves til siden, og åpner en eller annen del av det indre rommet. Strukturen til systemet er laget av metall eller aluminium. Sistnevnte er billigere, men slites raskere under daglig drift. Systemene er forskjellige i produksjonsmaterialet, profilen (åpen eller lukket) til føringene. De kan være enkle eller doble. Skyvesystemer kan være øvre og nedre og variere i konfigurasjon. Avhengig av tiltenkte dimensjoner kan møblene ha mer enn to dører. Mengden tilsvarer antall skinner i føringene. Beregningen av garderobedører avhenger også av antall dørbladoverlappinger.

Formelen for å beregne garderobedører
Formelen for å beregne garderobedører

Hvordan beregner du dørdimensjoner

Mens garderober kan tilpasses, bør de sikte på en viss standard. Av sikkerhetsgrunner bør høyden på døren ikke være mer enn 2600 mm, og bredden på ett blad - 450 mm. Anbef alt dybde er fra 400 mm til 600 mm. Formelen for å beregne skyvedører til garderobeskap er ganske enkel:

  • Høyden på døren (H dv) er lik høyden på åpningen (Vpr) - 40 mm.
  • Dørens bredde (W dv) kan beregnes med formelen: W dv \u003d (W pr + 20mm) / 2, hvor W pr er bredden på åpningen, 20 mm er en økning for overlappende dører, 2 er antall dørpaneler. For å beregne tredørpaneler, økningen er 40 mm.
  • Lengde på øvre og nedre skinner: L eg=W pr.
  • Vertikal profillengde: D vert=B dv.

For ikke å ta feil er det bedre å beregne garderobedører etter montering av karm og montering av innvendige skillevegger og hyller.

Beregning av dimensjonene til garderobedørene
Beregning av dimensjonene til garderobedørene

Fasadefyll

Fasade - den viktigste og synlige delen av garderoben. I tillegg til de klassiske fyllings alternativene (sponplater (laminert sponplater) eller speil), er det mange andre interessante løsninger. Dette er å male på glass eller speil. Preget glass, sprayglass eller glassmalerier. Fasader er tilgjengelig i kunstskinn, dekorativ plast, naturlig bambus eller rotting. Fyllings alternativer er kombinert. Innsatser i døren kan rammes inn med en profil av ulike geometriske former. Avhengig av fyllmaterialet og typen skyvesystem, kan beregningen av dimensjonene til skapdørene variere noe. Ved beregning av kombinerte dører reduseres fyllingshøyden med 4,5 mm hvis tykkelsen er henholdsvis 40 mm, med 1,5 mm hvis fylltykkelsen er 10 mm. Glass- og speilfyllingen på baksiden må være forsterket med et slagfast belegg.

Anbefalt: