Pile foundation: fordeler og ulemper. Anmeldelser av pelfundamentet

Innholdsfortegnelse:

Pile foundation: fordeler og ulemper. Anmeldelser av pelfundamentet
Pile foundation: fordeler og ulemper. Anmeldelser av pelfundamentet

Video: Pile foundation: fordeler og ulemper. Anmeldelser av pelfundamentet

Video: Pile foundation: fordeler og ulemper. Anmeldelser av pelfundamentet
Video: Как сделать легкую цементную стяжку в старом доме. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ ОТ А до Я #12 2024, Kan
Anonim

Grunnlaget for ethvert hjem er grunnlaget. Avhengig av type jord, kundens ønsker og størrelsen på den fremtidige bygningen, kan fundamentet lages ved hjelp av forskjellige teknologier. Kvaliteten på fundamentet avhenger av bosettingen av det fremtidige huset, muligheten for flom om våren og levetiden til veggene uten sprekker.

Typer of foundations

1. Teip. Oftest brukt i lavbygg. Den brukes til hus med relativt stor masse, for eksempel steinhus. En slik base kan være en prefabrikkert eller monolittisk struktur. Sistnevnte er laget ved hjelp av forskaling som betong helles i. Det prefabrikkerte fundamentet består av blokker.

pælefundament fordeler og ulemper
pælefundament fordeler og ulemper

2. Monolitisk. Det er mer holdbart enn tape. Det er en armert betongplate som ligger under hele huset. Et monolitisk fundament er valgt for bygninger som ligger på jord utsatt for synking. Et slikt fundament vil beskytte huset mot sprekker og sikre påliteligheten til strukturen under alle forhold.

hvordan gjørepelefundament
hvordan gjørepelefundament

3. Sp alter. Den består av søyler av armert betong som fungerer som punktstøtter. Ovenfra er alle deler av fundamentet forbundet med en stroppebjelke. Frittstående søyler kan ikke gi tilstrekkelig stabilitet til bygget, så det er kun en-etasjes trehus som kan bygges på et slikt fundament.

ulemper med pelskruefundament
ulemper med pelskruefundament

4. Bunke. Den brukes til bygging av bygninger i flere etasjer. Pelefundamentet under huset passer for alle typer jord. Det må fortelles mer detaljert. Det skiller seg fra andre typer fundamenter i fravær av forberedende jordarbeid, det vil si at det for konstruksjonen ikke er nødvendig å grave en grunngrop. Avhengig av jordtype velges peler 4-6 meter lange. Før du lager et pelefundament til hjemmet ditt, må du bestemme hvilken type støtte som skal brukes.

pelfundamentanmeldelser
pelfundamentanmeldelser

Pæletyper brukt til fundament

1. Stikke innom. Med deres hjelp er fundamentet gitt den største stabiliteten. Under utformingen av en bygning beregner arkitekter bygningens totale vekt og deler den mellom hver pel. Under innkjøringen i bakken blir den påvirket av en slik belastning at den må tåle. Enden på utdypingen av røysen gjør at den har nådd jordlaget som det fremtidige bygget kan stå på.

pelefundament til hus
pelefundament til hus

Ytterligere stabilitet av konstruksjonen er gitt ved at jorden rundt det tette armerte betongrøret eller firkantet element er komprimert. Den gradvise nedsenkingen av haugen i bakken utføres med en spesiell pneumatisk hammer. Det er umulig å gjøre dette på egenhånd. Derfor kan bygging av et pelefundament av denne typen ikke anbefales for selvbygging, for eksempel i en sommerhytte.

2. Skru. Slike peler er stålrør, i endene av hvilke gjengede elementer er sveiset på utsiden. I utseende og operasjonsprinsipp kan slike peler sammenlignes med enorme selvskruende skruer som er skrudd ned i bakken. Takket være skrutråden økes arealet med støtte for rørene, noe som bidrar til å holde dem enda sikrere i bakken. Hvis jorda har lav bæreevne, brukes rør med gjenger i hele lengden.

Et slikt pelefundament, hvis fordeler og ulemper vil bli diskutert nedenfor, er egnet for selvkonstruksjon. Utdyping i bakken av skrupeler kan utføres med spesialutstyr eller manuelt. Sistnevnte metode krever to eller flere sterke personer. Det er to hull på toppen av pelen for forbindelse med vridningsteknikken. Under utdyping i bakken er det viktig å kontrollere den vertikale posisjonen til røret. Etter å ha nådd det nødvendige nivået, helles betong inn i rørhulen.

pelefundament ulemper
pelefundament ulemper

Ulempene med pelskruefundamentet er behovet for nøyaktig å beregne dybden på bygningsstøtten. Her bør det tas hensyn til jordtypen, snømassen og frysedybden om vinteren.

Plitelige skrupeler må ha en kvalitetssveis. Ellers trådkan løsne eller bli skadet under utdyping. Resultatet av dette vil være tap av bæreevne ved fundamentelementet. Skruestålpeler er beskyttet mot korrosjon av et lag med fabrikkmaling.

3. Kjedelig. For å installere denne typen peler, er det nødvendig med en foreløpig opprettelse av en brønn. Når den er utviklet i tett jord som ikke smuldrer, kan ikke forskalingen monteres. I dette tilfellet trenger du bare å sette en grense for hetten. Betong helles direkte i brønnen. Arbeid med løs jord krever foring av en brønn fra rør.

Pæler monteres i hjørnene av den fremtidige boligen, langs ytter- og innervegger. Antall støtter og avstanden mellom dem avhenger av bygningens vekt. Brønnen kan lages med spesielle manuelle mekanismer. Ulempen med kjedede hauger er umuligheten av å bestemme øyeblikket når et fast jordlag er nådd.

pelfundamentkonstruksjon
pelfundamentkonstruksjon

Det beste alternativet med tanke på hastighet og pris er et skrupelfundament. Fordeler og ulemper med designet krever detaljert analyse.

Fordeler med pelskruefundament

- rask monteringshastighet;

- enkel installasjon;

- ventilert sokkel forhindrer at gulvet råtner;

- å bygge et fundament er mulig selv i den kalde årstiden;

- rimelig pris.

Ulemper med pelskruefundament

- utilstrekkelig belegg med et beskyttende lag med maling fremkaller dannelse av korrosjon;

- umuligheten av å fordype hauger ned i bakken med store steiner;

- installasjonsproblemerfundament i nærheten av andre bygninger;

- kostnadene ved å bygge en varm kjeller kan sammenlignes med selve fundamentet.

Kombiner hauger med en grillplass

Det er ønskelig å kombinere separate stående peler med griller til en enkelt struktur. Dette vil hjelpe henne å motstå frostkreftene.

Et pælefundament, som anmeldelser av hver type kan leses på spesialiserte fora, kan stå uten grill. I dette tilfellet må du være helt sikker på at haugene er dype nok og ikke vil synke over tid.

pelefundament
pelefundament

Pælefundament, hvis ulemper kan anses som ubetydelige, krever forberegninger og forarbeid.

Foreløpige beregninger for konstruksjon av et pelskruefundament

Før du kjøper hule rør av helmetall, må du bestemme antall og diameter. Hver pel tåler belastninger på opptil 6 tonn. Antallet deres bestemmes basert på materialet til den fremtidige bygningen. For et trehus er det nok å installere peler hver 2,0-2,5 m. Ved bruk av tyngre materialer må de utdypes med en avstand på 1,5-2,0 m.

pelfundamentdybde
pelfundamentdybde

Pælelengden for lavbygg overstiger vanligvis ikke 3,5 m. I noen regioner kan dette tallet være større. Diameteren på produktene er vanligvis 57-133 mm. Etter å ha beregnet det nødvendige antallet hauger og lengden på dem, kan du kjøpe alt materiale.

Forberedende arbeid før montering av pel-skrufundament

Vanskelig terreng, myrlendt eller torvjord vil ikke kreve mye graving for å bygge et pelefundament. Fordeler og ulemper med dette er åpenbare. Fraværet av behovet for å grave en grop reduserer tiden for å legge grunnlaget betydelig. Men uten å studere jorda er det vanskelig å bestemme frysedybden og jordtypen. Når du kontakter spesielle selskaper, kan du finne alle disse indikatorene for et spesifikt område.

Byggesekvens

Et pelefundament, hvis fordeler og ulemper allerede er kjent, er ikke vanskelig å installere på egen hånd. For dette trenger du:

- beregne mengden materialer som trengs;

- merk opp nettstedet;

- skrupeler manuelt eller ved bruk av maskiner;

- kutt eller stram støttene til ønsket nivå;

- fyll rørhulen med betong;

- monter grillen fra nødvendig materiale.

Dermed gir en kort beskrivelse av rekkefølgen en forståelse av hvordan man lager et pelefundament selv. I byggefirmaer kan du få beregninger for ferdigbygg med denne type fundamentering.

Pile Foundation, hvis vurderinger stort sett er positive, er ikke vanlig i Russland. I dag er situasjonen gradvis i endring, og flere og flere eiere velger det til landstedene sine.

Anbefalt: