Vakuumdeksel er nyttig for enhver husmor. Ikke tro meg - sjekk selv

Innholdsfortegnelse:

Vakuumdeksel er nyttig for enhver husmor. Ikke tro meg - sjekk selv
Vakuumdeksel er nyttig for enhver husmor. Ikke tro meg - sjekk selv

Video: Vakuumdeksel er nyttig for enhver husmor. Ikke tro meg - sjekk selv

Video: Vakuumdeksel er nyttig for enhver husmor. Ikke tro meg - sjekk selv
Video: Рецепт вкусного Мяса, Ужин на всю семью! Вы будете в восторге 2024, April
Anonim

Vakuumlokk for hermetikk har dukket opp relativt nylig, og har ennå ikke klart å vinne hjertene til de kvinnene som er vant til standard alternativet med blikklokk eller plastikk. Ja, og de er ved første øyekast mye dyrere. For å forstå om spillet er verdt stearinlyset, må du gjøre noen beregninger. Og de viser at hvis du ikke sparer penger, lærer å bruke dem riktig og ikke feilberegner med kvalitet, så vil det over tid vise seg at et vakuumlokk er et veldig økonomisk alternativ.

Tror du ikke på kvaliteten deres? Sjekk det ut selv

Hvis du tar med i betraktningen at en slik kjøkkenanordning er gjenbruksmessig bruksmessig, uten å spare penger på et kvalitetsprodukt en gang, vil du glemme å kjøpe blikklokk for lenge siden. Hvert lokk er i stand til å overleve to hundre lukkinger, og dette er en levetid på minst tre år.

Du kan vanligvis finne på salg sett med tre, ni eller flere kapsler og en spesiell pumpe. Du kan ta et minimumsprøvesett for å vurdere fordelene selv, forståhvordan håndtere dem og prøve ut i praksis hva arbeidsstykket vil vise seg som et resultat av "vakuumisering". Det vil si at vakuumlokk med pumpe kan og bør kjøpes som prøve til å begynne med.

vakuumlokk for hermetikk
vakuumlokk for hermetikk

Driftsprinsipp

La oss til å begynne med fokusere på at slike lokk kun brukes til glasskrukker. Ingen andre beholdere med passende hals (tinn, plast) er egnet for denne saken.

Deretter må du sørge for at glasset er integrert. Du må forstå at ved å skape et vakuum skaper du dermed et trykk på innsiden, som er lavere enn omgivelsene. Dermed kan cracks og chips bidra til at banken vil sprekke. Og det vil vi vel ikke? Derfor undersøker vi glasset nøye for defekter.

Selvfølgelig bør krukker og lokk steriliseres før de lukkes. Deretter trykker du hetten godt til halsen, og setter pumpen ikke mindre tett inn. Ved å ta håndtaket i håndtakene, beveger vi pumpestangen opp og ned til den spontant begynner å gå tilbake ned. Dette kan betraktes som slutten på stengingen. Etter at du har øvd, vil prosessen ta maksim alt to minutter.

vakuumhetter med pumpe
vakuumhetter med pumpe

Hvis noe fra konservering - s altlake, biter av syltetøy osv. - kommer inn i pumpen, må du skylle det med varmt vann.

Lett ikke bare å lukke, men også å åpne

For å åpne konserveringen, som det ble brukt vakuumlokk til, er det ikke nødvendig med verktøy. Det er nok bare å løfte ventilen på stedet der pumpen er festet, luft vil komme inn i glasset og lokket åpnes lett.

vakuumdeksel
vakuumdeksel

Du kan praktisk t alt, selv etter å ha åpnet en krukke med agurker, for eksempel lukke dem igjen med samme lokk, og dermed forlenge holdbarheten igjen.

Vakuumlokk - for hermetikk og bare?

Vi snakket om gjenbrukbar bruk. Fordelen som et vakuumlokk har fremfor et vanlig, er at det ikke bare kan brukes til hermetikk. Med denne enheten kan du til og med oppbevare mat i kjøleskapet. Oksygen har som kjent en dårlig effekt på sikkerheten til all slags mat, enten den er rå eller fersk, enten det er kjøtt eller fisk, frukt eller grønnsaker. Vakuumlokk til krukker vil bevare næringsstoffene og bremse ødeleggelsesprosessen. Hvis du er en tilhenger kun til å fryse eller lagre mat i matfilm, vil det være vanskelig å overbevise deg, men det er mulig. Det kan virke ugreit for noen å oppbevare ost, kjøtt eller frukt i glass med lokk. Det eneste argumentet er at vakuumlokket lar deg beholde maten mye lenger. Du trenger ikke å gjøre dette hele tiden, bruk for eksempel denne lagringsmetoden når du drar.

For bulkprodukter, krydder, kaffe eller te vil et slikt lokk også være en utmerket løsning.

vakuumlokk til krukker
vakuumlokk til krukker

Luft kommer ikke inn i beholdere med slike stoffer, og kommer ikke ut av dem. Takket være dette ble alle duftene distribuertkrydder, vil de ikke trenge gjennom fuktighet, på grunn av dette kan du ikke være redd for problemer med mugg, matmøll osv.

Selv tekniske stoffer som maling, lakk, lim kan reddes fra å tørke ut snart. Man trenger bare å forstå at i tilfelle forurensning er det lite sannsynlig at det vil være estetisk tiltalende å gjenbruke dekslene.

Anbefalt: