Sopp på veggene. Hvordan bli kvitt det?

Sopp på veggene. Hvordan bli kvitt det?
Sopp på veggene. Hvordan bli kvitt det?

Video: Sopp på veggene. Hvordan bli kvitt det?

Video: Sopp på veggene. Hvordan bli kvitt det?
Video: Protox - Profesjonel avrensing av muggsopp med ProtoxHysan 2024, Kan
Anonim

Det er skrevet mange artikler om soppen på veggene. Nesten alle massemedier beskriver metoder for å løse dette problemet. Den kolossale skaden ved å finne slike mikroorganismer i et boligområde har lenge blitt annonsert av spesialiserte forskere. I mange leiligheter dukker det opp svertesopp på veggene. Det dannes hovedsakelig på badet eller på kjøkkenet, det vil si på steder med høy luftfuktighet. Men i noen leiligheter sprer denne infeksjonen seg til alle stuer. "Svartmugg"-forskere kaller soppen Aspergillus niger. Det kan dannes i sømmene mellom fliser eller vokse under tapet. Soppen forverrer ikke bare utseendet til leiligheten, men lukter også veldig ubehagelig. Folk begynner å vise ham på veggene først når han allerede er helt bosatt i hjemmet deres, så å slåss mot ham blir et reelt problem.

Sopp på veggene
Sopp på veggene

Soppen på veggene sprer seg, som alle dens "slektninger", ved hjelp av tynne filamenter av mycel - mycel, som kan trenge dypt inn i porene på fliser, inn i tre, gips eller betong. Svart plakett på veggen - dette er ferdige tvistersopp, som kan bæres gjennom hele leiligheten ved det minste trekk. I en slik situasjon vil prosessen med å fjerne den være mye vanskeligere. Soppen vokser raskt på veggene når luftfuktigheten i rommet er mer enn 70 %. Han liker mørke steder og temperaturer rundt 20ºC. Derfor er badet et ideelt sted for utvikling av denne soppen.

skade helse

I tillegg til den ekle lukten, forårsaker soppen betydelig helseskade. Hvis det ikke fjernes i tide, kan det føre til en generell svekkelse av kroppen og forårsake infeksjonssykdommer og til og med kreft. Det er allerede vitenskapelig bevist at soppen på veggene i leiligheten kan forårsake aspergillose og forskjellige andre mykoser, kan forårsake utvikling av allergiske reaksjoner. Hvis det ikke fjernes i tide, kan det forårsake betydelig helseskade, og spesielt for eldre, barn og astmapasienter.

Sopp på veggene hvordan bekjempe
Sopp på veggene hvordan bekjempe

Forebyggingsmetoder

Det er mange måter å fjerne soppen på veggene på, men det er bedre å prøve å forhindre at det oppstår. Først av alt er det nødvendig å etablere ventilasjon i stuen. Det er en oppfatning at med en god hette, bør notatbokarket tiltrekkes til ventilen. Hvis dette ikke skjer, er det verdt å rengjøre kanalene. Det skader heller ikke å installere en elektrisk vifte i panseret. Oppvarmede gulv, fiksing av alle lekkasjer og skumgummirørisolasjon vil bidra til å takle høy luftfuktighet.

Sopp på veggene. Hvordan kjempe?

Sopp på veggene i leiligheten
Sopp på veggene i leiligheten

Hvis du fortsatt tillot utseendet til soppen, kan du ikke klare deg med halve mål alene. Det vil være nødvendig å rengjøre veggen til en betongbase, slette soppen. Området bør rengjøres grundig og tørkes grundig. Etter det må du behandle alle problemområder nøye med en blåselampe for å fullstendig drepe soppen og dens mycel. Nesten samme effekt gir en løsning av kobbersulfat 10%, som må påføres de forberedte områdene. En annen sammensetning egnet for slike formål kan fremstilles ved å oppløse 250 ml av en 40% formalinløsning i 10 liter vann. Dra nytte av spesialverktøy. Heldigvis er det moderne markedet fylt med disse stoffene.

Å fjerne sopp fra veggen er ikke alt. Det vil være nødvendig å tilsette soppdrepende midler til den fine finishen. Gjør dette før du nivellerer veggene eller sparkler. Hvis alle disse betingelsene ikke er oppfylt under reparasjonen, vil soppen igjen gjøre seg gjeldende om noen få uker.

Anbefalt: