Varmebestandig lim for fliser, peiser og metall

Innholdsfortegnelse:

Varmebestandig lim for fliser, peiser og metall
Varmebestandig lim for fliser, peiser og metall

Video: Varmebestandig lim for fliser, peiser og metall

Video: Varmebestandig lim for fliser, peiser og metall
Video: Hvordan flislegge rundt peisen - Flisekompaniet 2024, April
Anonim

Heat Resistant Adhesive er et svært etterspurt byggeprodukt, mye brukt til mange bruksområder: legging av keramiske fliser, stein, marmor, glassfliser, isolasjonsmaterialer osv. Det er et stort utvalg av dem. Den brukes ikke bare til liming, men også til forsegling av for eksempel baderomshytter. Den kan påføres overflaten på forskjellige måter. Påfør den nødvendige mengden lim enten punktvis eller i et sammenhengende lag.

varmebestandig lim
varmebestandig lim

sammensetning og egenskaper til lim

Hovedkomponentene i tørt lim er sement-sandblanding, samt syntetiske og mineralske tilsetningsstoffer som gir sammensetningen elastisitet, varmebestandighet og høy styrke. I tillegg beskytter de muroverflaten mot sprekker. Varmebestandig lim kan brukes til mur- og fasadearbeider ved lufttemperaturer fra -10 til +35 grader C. Etter herding har det god vedheft, frostbestandighet og brannmotstand (opptil +1200 grader Celsius).

varmebestandig flislim
varmebestandig flislim

Varmebestandig flislim

Lim forflisarbeid brukes i hovedsak til frontarbeid på steder med jevnlige betydelige temperatursvingninger. Dette varmebestandige limet brukes til foring av skorsteiner, ovner, peiser, griller, brannkasser. Den brukes også til legging av murstein, foring av peiser og ovner med naturlig og kunstig stein, klinkerfliser. Svært ofte brukt når du arbeider med gulvvarme.

varmebestandig ovnslim
varmebestandig ovnslim

Hvordan velge lim?

Å velge riktig materiale for byggearbeid er en stor kunst. For å forhindre unødvendig tap av penger, tid og krefter, er det nødvendig ikke bare å ha en god forståelse av kvaliteten på produktet, men også å ha den nødvendige kunnskapen om bruken. Når du velger et varmebestandig lim, er det nødvendig å avklare den maksimale temperaturen som denne typen produkt tåler, samt ta hensyn til nøyaktig hvor den skal brukes. Tenk også på materialene du skal lime, på sammensetningen deres. Varmebestandig lim må tørke raskt, det må være tilstrekkelig elastisk. Du må huske på graden av vedheft: jo høyere den er, jo bedre. Varmebestandig flislim av høy kvalitet må tåle temperaturer opp til hundre og tjue grader. Det er klart at når produktet tørker, frigjøres et skadelig stoff i luften, så det er nødvendig å huske toksisiteten til det valgte limet. I tillegg vil et slikt produkt bli brukt ved høye temperaturer. Det er best å holde seg på limet med et minimumsnivå av toksisitet. Det neste trinnet i valget ditt bør værevanntett ytelse. Selvklebende evner er gitt nettopp av denne funksjonen. Eksperimenter med oppvarming av overflaten etter førtiåtte timer, etter at produktet har tørket helt.

varmebestandig peislim
varmebestandig peislim

Varmebestandig peislim

Peisen i huset er personifiseringen av hygge, komfort, skjønnhet, eleganse. For konstruksjonen brukes som regel murstein, blanding og lim. Valget av materiale for å legge peisovnen er et ganske viktig stadium. Å spare penger kan noen ganger slå tilbake. Et kvalitets peislim er en varmebestandig blanding som har følgende egenskaper:

  • elastisitet, bidrar til å bevare murstrukturen så mye som mulig;
  • flammehemmende;
  • inneholder et fibrøst bindemiddel.

Disse egenskapene tillater bruk av varmebestandig lim for flislegging, samt for festing av gipsnett og utvendig steinbearbeiding. Det galvaniserte gipsnettet festes med spiker til overflaten, og strammes med en sammensetning ovenfra. Resultatet er en ganske jevn og stabil overflate.

Varmebestandig lim for ovner og peiser tåler ganske store temperaturendringer.

lim for metall varmebestandig
lim for metall varmebestandig

Lim for metall

Lim for metall - varmebestandig unik limsammensetning med høy styrke. Det skiller seg ikke bare i sammensetning, men også i påføringsmetoden. Det kan være punktpåføring og kontinuerlig, på hele overflaten. Godvarmebestandig lim for metall tåler temperaturer opp til fire hundre grader. Når du velger det, bør du være oppmerksom på tørketiden, samt mengden giftige stoffer som frigjøres, noe som definitivt er viktig.

Overflateforberedelse

Overflaten på metallet er vanligvis ganske forurenset med forskjellige malingsrester, oljer eller korrosjon. Du kan bli kvitt dette mekanisk og kjemisk.

Machining – rengjøring av overflaten med slipende handlinger som sandpapir, sand eller perleblåsing eller en enkel stålbørste. Bruken av denne typen behandling renser ikke bare overflaten, men gjør den også grovere, på grunn av hvilket overflatearealet av interaksjonen mellom limet og metallet øker, og følgelig bindestyrken.

Kjemisk behandling - eksponering av metalloverflaten som skal rengjøres med en alkali, syreløsning eller en spesiell sammensetning for rengjøring og fjerning av rust. Rengjøring på denne måten er raskere, billigere, og på grunn av dannelsen av et kjemisk motstandsdyktig lag på metalloverflaten, øker det limfugens styrke og holdbarhet betydelig.

Sikkerhetstiltak

Å arbeide med lim krever visse sikkerhetstiltak, da det inneholder sement som kan irritere slimhinnen. Ved utilsiktet kontakt med munn, nese eller øyne, skyll umiddelbart med vann. Ved arbeid med varmebestandig lim i tørtskjemaet bør bruke åndedrettsvern for å beskytte åndedrettsorganene mot støv.

Anbefalt: