Lim til peiser og ovner: formål, produsenter, vurdering, produktkvalitet, sammensetning og tilbakemeldinger fra kunder og spesialister

Innholdsfortegnelse:

Lim til peiser og ovner: formål, produsenter, vurdering, produktkvalitet, sammensetning og tilbakemeldinger fra kunder og spesialister
Lim til peiser og ovner: formål, produsenter, vurdering, produktkvalitet, sammensetning og tilbakemeldinger fra kunder og spesialister

Video: Lim til peiser og ovner: formål, produsenter, vurdering, produktkvalitet, sammensetning og tilbakemeldinger fra kunder og spesialister

Video: Lim til peiser og ovner: formål, produsenter, vurdering, produktkvalitet, sammensetning og tilbakemeldinger fra kunder og spesialister
Video: Waterbased adhesives manufacturing 2024, April
Anonim

Moten for peiser som brøt ut i privat konstruksjon på slutten av 1900-tallet har ikke stilnet til i dag. Monterte dekorative enheter eller brettede russiske ovner tiltrekker seg ikke bare oppmerksomhet med sin originale design, men har også et funksjonelt formål. I et vanlig landsbyhus bærer ovnen, som varmer opp boarealet, den største semantiske belastningen. Peisen er et viktig innredningselement i private dyre hytter, og skaper inntrykk av levende ild og knitrende ved.

Interiørdesign
Interiørdesign

Hvis enheten er designet for å levere varme, må den vare lenge og være sterk nok. For å forhindre ødeleggelse eller deformasjon av strukturen anbefaler eksperter å bruke varmebestandig lim til ovner og peiser.

Utsetting av limløsninger

Enhver limsammensetning må ha visse egenskaper. Ofte, jo bedre kvalitet på produktet, jo høyere koster det. Lim til peiser og ovner,uavhengig av pris har den en høy grad av pålitelighet og er ikke utsatt for ødeleggelse fra temperaturendringer. Eksperter anbefaler å bruke forskjellige limblandinger for visse områder:

  1. Varmebestandig: for fundamentet og bunnen av ovnen må limet tåle temperatursvingninger fra -30 til +150 grader; for portalen er det bedre at komposisjonen ikke kollapser til +250.
  2. Varmebestandig: opptil +1000 grader bruk for skorstein.
  3. Varmebestandig: fra 1300 og oppover brukes i ovnskammeret.

Quality

Kledning fungerer
Kledning fungerer

Produsenter av lim til peiser og ovner forbedrer stadig produktet sitt, og forklarer dette med kampen om kundene. Noen jobber med komposisjonens allsidighet. Andre, i jakten på kvalitet og forbedring av parametere, mister mange visse fordeler. Imidlertid har enhver limblanding følgende egenskaper:

  • fuktighetsmotstand;
  • lineær utvidbarhet;
  • slitasjebestandig;
  • bestandig mot lav temperatur;
  • god varmeoverføringsytelse.

Jo høyere de beskrevne indikatorene er, desto mer pålitelig er sammensetningen for liming.

Typer lim

Skill mellom komposisjoner av naturlige og syntetiske materialer.

Naturlig inkluderer varmebestandig lim for ovner og peiser og varmebestandige prøver med tillatt oppvarmingstemperatur på opptil tusen grader. Hovedkomponenten i slike blandinger er en flytende løsning av glass, som eltes med ildfast leire, sand og visse mineraler.

Syntetisklim anses som varmebestandig og er laget av polymerer eller uorganiske stoffer. Så, fosfatforbindelser tåler oppvarming opp til 2000 grader, mens andre prøver ikke kollapser selv ved 3000 grader.

Også ildfast lim for ovner og peiser er delt inn i:

  • to-komponent, krever blanding av ingredienser;
  • tørre formuleringer som skal fortynnes;
  • ferdiglagde enkomponentblandinger.
Typer lim
Typer lim

Famous Manufacturers

Klasseringen av lim som er populær i Russland ledes av følgende varemerker:

  • K-77 Parade;
  • "Terracotta";
  • "D-314";
  • "Super Fireplace Thermo Glue";
  • "Hercules";
  • Scanmix Fire;
  • "Ovn".

K-77 Parade

Dette alternativet er ideelt for ovner og peiser. Limet har mange positive anmeldelser, inkludert følgende egenskaper:

  • økt holdekraft;
  • fullstendig tørketid ikke mer enn 24 timer;
  • vedheftstyrken til basen er ikke mindre enn 1,2 MPa;
  • varmemotstand med mulig langvarig oppvarming opp til 800 grader;
  • ytterligere økning i varmeoverføringen til ovnen og ildstedet;
  • ease of application;
  • god utjevningsevne;
  • ingen flyt selv på et vertik alt plan;
  • utmerket tetting av sprekker i provisoriske varmeinstallasjoner;
  • praktisk pakking av ferdigvarer i 5 og 15 kilogram.

Av minusene, bemerker eksperterumuligheten av å påføre sammensetningen over pussede overflater, som er rapportert i bruksanvisningen

Terracotta

Lim "terrakotta"
Lim "terrakotta"

Lim til ovner og peiser "Terracotta", brukt til fasadearbeider, har høye klebeegenskaper og økt varmebestandighet med en tillatt grense på ca 400 grader. Sammensetningen produseres i poser som veier 5 og 25 kg i form av en tørr blanding, som skal fortynnes med rent vann. Den resulterende massen får brygge i 15 minutter, blandes igjen og produseres på ikke mer enn en halv time. Derfor anbefaler ikke fagfolk å elte store deler av limet.

Terracotta-linjen har også spesialblandinger for legging av ovner som tåler oppvarming opp til 1300 grader og er blant de beste varmebestandige komposisjonene.

Fordelen med å bruke kledningslim og teglleggingsblanding samtidig er deres tilsvarende grad av termisk ekspansjon, som forhindrer sprekker i fuger og arbeidsflater.

D-314

Den innenlandske produsenten "Diola" er kjent for budsjett alternativet med varmebestandig lim for ovner og peiser. Sammensetningen er fullt mulig å utføre etterbehandling på oppvarmede overflater, siden den skiller seg fra konvensjonelle bygningsblandinger i en rekke egenskaper:

  • høy elastisitet;
  • økt dimensjonsstabilitet;
  • tåler varme opp til 800 grader;
  • påføring på tegl-, betong- og steinoverflater.

Eksperter legger merke til den høye herdehastigheten til de limte overflatene, holdbarheten til løsningen i en time, praktisk emballasje. Blant manglene er det behov for å påføre et fortykket lag på beleggmaterialet, i forbindelse med dette øker forbruket av sammensetningen per 1 kvadratmeter betydelig.

Superpeis

Lim "Super Peis"
Lim "Super Peis"

Plitonit-varemerket dukket opp på hjemmemarkedet som en gren av det tyske selskapet. I dag har selskapet produksjonsanlegg i et dusin russiske byer. Produsenten posisjonerer fliselimet for ovner og peiser "Super Fireplace Thermo Glue" som en enestående varmebestandig sammensetning med forsterkende fibre. Sammensetningen fikk utmerkede anmeldelser fra fagfolk for kostnadseffektiviteten til etterbehandling av ovner og peiser med materialer laget av keramikk, porselenssteintøy, kunstig og naturstein. Blandingen kan også brukes til sparkling og fuging av flisfuger.

Sammen med limblandinger produserer Plitonit varme- og varmebestandige komposisjoner:

  • "Thermo Stop" - for innvendige murkonstruksjoner laget av ildfast murstein;
  • "Thermo Masonry" - for konstruksjon av ytre veggflater på ovnen;
  • "Thermo Masonry Clay" - for legging av varmekonstruksjoner laget av leire;
  • "Thermo Repair" - for reparasjonsarbeid på overflater utsatt for sterk varme;
  • "Termogips" - for puss av peiser, ovner og skorsteiner.

Hercules

Et annet alternativ med en rimelig pris,designet for ovner og peiser. Lim "Hercules", akkurat som de forrige, tilhører varmebestandige forbindelser, men skiller seg i evnen til å tolerere kortvarig oppvarming opp til 1200 grader godt. Av de betydelige ulempene merker mesterbehandlere vanskeligheten med å fortynne pulveret i vann. For å lette prosedyren anbefaler produsenten å bruke mekaniserte blandemetoder eller en elektrisk drill med en spesiell dyse. Etter noen minutter blir sammensetningen plastisk og må bearbeides innen én time.

Lim "Hercules"
Lim "Hercules"

Scanmix Fire

Scanmix finsk blanding, pakket i 25 kg, brukes ikke bare til bekledning, men også til murarbeid ved konstruksjon av ovner med fast brensel eller peiser. De mest rapporterte fordelene av brukere er:

  • varmemotstand;
  • økt mekanisk styrke;
  • ease of application;
  • arbeidsperiode opptil 2 timer;
  • høy plastisitet.

I tillegg krever ikke konsistensen til den resulterende løsningen noen spesielle ferdigheter. Sammensetningen påføres enkelt i et tynt lag, noe som reduserer arbeidskostnadene og sparer byggekostnader.

Pechnik

Lim "komfyr"
Lim "komfyr"

Denne innenlandske prøven av lim for peiser og ovner har funnet bred anvendelse blant fagfolk. Til tross for den lave parameteren for maksimal tåletemperatur, er sammensetningen utmerket for foring av ovner. Den legger seg jevnt på de limte overflatene, dannes ikkesmuler, tillater høykvalitets murverk med en lagtykkelse på 5 mm. Det økonomiske forbruket av en blanding som veier 1,5 kg per 1 kvadratmeter reduserer økonomiske kostnader. Og god vannholdende kapasitet beskytter mot sprekker på overflater som utsettes for konstant varme. Løsningens elastisitet og varmebestandighet gjør det mulig å anbefale limet til selvleggende fliser på utsiden av ovnen.

Legging av fliser
Legging av fliser

Ekspertmening

Siden det er ganske vanskelig for lekmannen å bestemme riktig sammensetning for ovner eller peiser, anbefaler eksperter å ta hensyn til følgende punkter:

  1. Bruketiden for komposisjonen bør være minst 30 minutter, og helst nærmere to timer.
  2. Muligheten for jevn lineær ekspansjon vil bidra til holdbarheten til strukturen.
  3. Miljøvennlig sammensetning vil ikke skade kroppen.

Det er også viktig å huske at den dyre varen ikke nødvendigvis er den beste, og den billigste varen er ikke alltid økonomisk. Kjøperen må forstå hva slags arbeid han velger blandingen for. For kledning er en varmebestandig sammensetning egnet til en overkommelig pris. For legging av ovner og peiser er det nødvendig å foretrekke en varmebestandig blanding med lavt forbruk i form av 1 kvadratmeter.

Anbefalt: