Butylgummifilm og annen vanntetting for kunstige reservoarer

Butylgummifilm og annen vanntetting for kunstige reservoarer
Butylgummifilm og annen vanntetting for kunstige reservoarer

Video: Butylgummifilm og annen vanntetting for kunstige reservoarer

Video: Butylgummifilm og annen vanntetting for kunstige reservoarer
Video: Дэниел Шмахтенбергер: Уничтожат ли нас технологии? 2024, Kan
Anonim

I den moderne verden er enhver eier i stand til å lage et kunstig reservoar i området sitt. Butylgummifilm eller et annet produkt med passende kvaliteter for dette kommer til unnsetning. Imidlertid er kildematerialet i det første tilfellet det mest foretrukket, siden det har utmerkede egenskaper, kan vare opptil femti år. Takket være dette valget er det mulig å utstyre dekorative dammer, små bassenger og til og med branndammer, som senere inneholder vann uten smuss og uklarhet. I tillegg, når det brukes butylgummifilm, som ikke er så dyrt, er fisk og prydplanter tillatt. Hun er ikke redd for virkningene av miljøet ved forskjellige temperaturer, fordi hun er i stand til å strekke seg uten å brekke.

Butylgummifilm
Butylgummifilm

Butylgummifilm er perfekt hvis du trenger å lage et bredt kunstig reservoar, fordi denne dammembranen har en ganske stor størrelse. I tillegg kan flere stykker kobles sammen ved hjelp av dobbeltsidige bånd og tilleggsverktøy. Dermed har den nye pryddammen ikkestørrelsesbegrensninger. En slik membran er praktisk for transport, siden den er viklet til en rull med en bredde på tre til femten meter.

Butylgummifilm for dam
Butylgummifilm for dam

Moderne butylgummifilm har veldig god motstand mot ultrafiolett og andre påvirkninger, så produsenter setter dristig en tjueårs garantiperiode for produktene sine. Elastisiteten opprettholdes ved temperaturer opp til -45 grader, noe som gjør at den kan brukes i det russiske klimaet. Det er praktisk å legge materialet selv på små skråninger og skråkanter, så vel som i hjørner. Det finnes spesielle festemidler for å koble sammen individuelle deler og tette problemområder.

Butylgummifilm pris
Butylgummifilm pris

Selv om damforing av butylgummi er nesten perfekt, brukes ofte andre produkter. PVC-film, som har en annen tykkelse, har blitt utbredt. Det beste alternativet kan være en tynn film for dammen, men kostnadene er mye høyere. Separate stykker er sammenføyd med et spesielt lim for polyvinylklorid, de lukker også opprevne områder. Når det gjelder forhold mellom pris og kvalitet, har dette materialet etablert seg som et av de mest egnede for organisering av reservoarer. Driftsperioden kan være fra 15 til 20 år.

Før det var butylgummifilm og PVC-produkter, ble polyetylen-motstykket brukt i svært lang tid. Selvfølgelig kunne dens egenskaper ikke sammenlignes med parametrene til moderne materialer. Men over tid har egenskapene til polyetylen iforbedret i stor grad. En alvorlig ulempe var den relativt lave styrken. Derfor, under installasjonsprosessen, skapes visse problemer. Til tross for den lave motstanden mot mekanisk skade, er polyetylen fortsatt den rimeligste fra et økonomisk synspunkt. Vanligvis er levetiden begrenset til fem år.

Anbefalt: