Hvordan ødelegge veggedyr i en leilighet? Kampen mot veggedyr: midler, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ødelegge veggedyr i en leilighet? Kampen mot veggedyr: midler, anmeldelser
Hvordan ødelegge veggedyr i en leilighet? Kampen mot veggedyr: midler, anmeldelser

Video: Hvordan ødelegge veggedyr i en leilighet? Kampen mot veggedyr: midler, anmeldelser

Video: Hvordan ødelegge veggedyr i en leilighet? Kampen mot veggedyr: midler, anmeldelser
Video: ПЕРВЫЕ ПОСЛЕВОЕННЫЕ ГОДЫ. ВОСТОЧНАЯ ПРУССИЯ. КАЛИНИНГРАД. ИСТОРИИ ПРОФЕССОРА. КОП ПО ВОЙНЕ 2024, April
Anonim

Mange har et spørsmål: "Hvor er insektene i huset fra?" Spesielt blir utseendet til disse blodsugere overrasket av de som rengjør lokalene regelmessig og overvåker hygienen ganske nøye. Jeg må si at for veggedyr er den sanitære tilstanden til boligen ikke avgjørende. Disse parasittene okkuperer like aktivt både perfekt rene og forurensede lokaler. Deretter vil vi forstå hovedårsakene og tegnene til utseendet til disse skapningene. I artikkelen vil vi også finne ut hvordan utryddelse av veggedyr kan gjennomføres.

hvordan drepe veggedyr i en leilighet
hvordan drepe veggedyr i en leilighet

Årsaker til parasitter

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor veggedyr kommer fra i et rom. Det er bare noen få mulige årsaker til deres utseende. Så for eksempel kan parasitter komme fra naboleiligheter. De beveger seg over små mål i tak eller vegger. Ganske ofte blir kjæledyr bærere. Parasitter kan klamre seg til pelsen på gaten under en tur. Det hender også at nye møbler allerede inneholder «leietakere». Veggedyr kan også tas med av gjester, arbeidere under reparasjoner. høy risikoplukke opp en parasitt på klesmarkedet. Strengt tatt spiller det ingen rolle av hvilken grunn disse parasittene dukker opp i huset. Det triste er at de begynner å formere seg veldig aktivt. Etter ganske kort tid blir bestanden av blodsugere ganske stor. I denne forbindelse kan kampen mot veggedyr være betydelig komplisert. Så snart det ble klart at parasittene slo seg ned i huset, må du umiddelbart iverksette tiltak for å eliminere dem. Før du finner ut hvordan du kan ødelegge veggedyr i en leilighet, bør du vite hvordan du finner ut deres tilstedeværelse.

desinfeksjon av veggedyr
desinfeksjon av veggedyr

Tegn på tilstedeværelse av parasitter i huset

Som regel er det ikke umiddelbart mulig å merke at skadedyr sprer seg rundt i huset. Men samtidig er det flere velprøvde anbefalinger for å oppdage parasitter. Først av alt bør du vite at de starter i sengen, på sengetøy, i lenestoler, sofaer. I dette tilfellet er det ganske enkelt å oppdage tilstedeværelsen av disse skapningene, siden selv unge individer biter ganske merkbart. Et rødt merke forblir på stedet for bittet - en liten prikk. Disse områdene er veldig kløende. Jeg må si at parasitter ikke liker åpne områder. Derfor er veggedyrkolonier lokalisert under fotlister, bak skap, i lukkede hjørner av leiligheten og andre vanskelig tilgjengelige steder. Det er nok å periodisk sjekke de skjulte hjørnene i rommet. Så du kan umiddelbart legge merke til tilstedeværelsen av eventuelle insekter. I tillegg, fra insektene som har avlet inn et ganske stort antall insekter i leiligheten, er det en veldig ubehagelig lukt. Det ligner på "aromaen" av brente nøtter.eller bortskjemte bringebær. Hvis minst ett av tegnene ovenfor oppdages, bør det iverksettes umiddelbare tiltak.

hvordan drepe veggedyr
hvordan drepe veggedyr

Forebygging

Hvis til og med massespredningen av parasitter i rommet ikke ble lagt merke til, bør tiltak for å forhindre at de dukker opp, fortsatt iverksettes. Forebygging skader som kjent aldri. Først av alt, selvfølgelig, bør renslighet observeres. Det må huskes at det er lettere for parasitter å gjemme seg i et rotete rom. Våtrengjøring bør utføres regelmessig. Periodisk desinfeksjon er også nødvendig. Veggedyr kan finnes i gamle klær og søppel. Derfor er det nødvendig å frigjøre leiligheten fra dette i tide. Det anbefales også å forlate gamle møbler og tepper på veggene, som samler støv og skitt. En liten haug med søppel kan dukke opp nær fotlisten. Hvis det ved nærmere undersøkelse blir funnet en klø med egg i den, vil enkel overflaterengjøring være ineffektiv.

utryddelse av veggedyr
utryddelse av veggedyr

Feilkontroll

Når du ser én parasitt, må du umiddelbart iverksette tiltak. Det må huskes at forsinkelse kan føre til en økning i antall skadedyr. Behandling av veggedyr kan utføres ved hjelp av spesielle pulver. Blant dem er de mest populære stoffene "Riapan" og "Neopin". Desinfeksjon av veggedyr utføres på steder med akkumulering av voksne. Pulveret helles langs vinduskarmer, terskler, fotlister. En liten mengde gift tillater raskt nokeliminere skadedyr. Men disse stoffene har en betydelig ulempe. Slike pulver anbefales ikke brukt i rom der det er dyr og barn, da det er stor risiko for å svelge giften. Dette kan føre til alvorlige konsekvenser. Tryggere, ifølge forbrukerne, er spesielle geler. Blant de populære stoffene bør kalles "Get", "Foxit", "Forsyth". Disse midlene er ikke så merkbare, så de tiltrekker seg ikke oppmerksomheten til barn og dyr. Geler kan påføres på nesten alle overflater. Sammensetningene er ufarlige for belegg og har ikke sterk lukt. Samtidig er gelpreparater ganske effektive. Når vi snakker om hvordan å ødelegge veggedyr i en leilighet, bør det sies om aerosoler. Slike sprøytere som "Raptor", "Dichlorvos", "Raid" er populære. Disse midlene, som bemerket av mange eiere av boliglokaler, er de enkleste og tryggeste for innbyggerne i et hus eller en leilighet. Det må imidlertid sies at aerosoler er effektive med en liten spredning av skadedyr. Kombinerte midler vil bidra til å eliminere mange veggedyrkolonier.

hvordan drepe veggedyr selv
hvordan drepe veggedyr selv

Alternative Methods

Siden det kan være svært problematisk å ødelegge veggedyr på egenhånd, anbefaler eksperter å søke hjelp fra selskaper hvis aktiviteter inkluderer eliminering av insekter. Erfarne ansatte vil utføre de nødvendige aktivitetene ved bruk av moderne medisiner. Kontakterspesialiserte selskaper lar deg raskt tømme huset for ubudne gjester. I tillegg vil ansatte gjennomføre et fullstendig kurs med tiltak for å forhindre at de dukker opp igjen. Du kan rådføre deg med spesialister og få de nødvendige anbefalingene.

Folkeoppskrifter

Som praksis viser, er disse metodene effektive, men det tar mye tid å oppnå resultatet. Likevel fortsetter folkeoppskrifter å være populære blant befolkningen. Eddik er det tryggeste for menneskers helse. Hvordan ødelegge veggedyr i leiligheten med dette produktet? Veldig enkelt. Alle steder med mulig akkumulering og penetrasjon av skadedyr tørkes med eddikessens: vinduskarmer, fotlister, hjørner i rom og så videre. Siden parasitter ofte formerer seg i sofaputer, så vel som i sengetøy, anbefales det å behandle bena og sengegavlene med fortynnet eddik. Det bør imidlertid huskes at disse tiltakene bare vil skremme vekk insekter, men ikke helt eliminere dem.

hvordan drepe veggedyr på sofaen
hvordan drepe veggedyr på sofaen

Spesi altemperaturregime

En mer effektiv metode for å løse spørsmålet "hvordan ødelegge veggedyr" regnes som varm damp. Å behandle dem med alle vanskelig tilgjengelige områder i rommet vil tillate ikke bare å drepe voksne. Varm damp ødelegger effektivt egg og larver av parasitter. Kulde er også ødeleggende for skadedyr. Siden det er vanskeligst å ødelegge veggedyr i en sofa, anbefales det å bruke ulike metoder. For eksempel om vinteren, lufteputer, tepper ogmadrasser i kulden. Men vi må huske at for fullstendig eliminering av parasitter trenger du minst 20 timers konstant eksponering for kalde temperaturer.

Effektive oppskrifter

Siden antikken har folk brukt planter for å frastøte ulike insekter. En av disse er malurt. Den brukes både tørket og fersk. For de som leter etter en effektiv måte å drepe veggedyr på, finnes det en veldig effektiv oppskrift. Du må ta kokende vann (150 ml), terpentin (15 ml), parafin (20 ml) og såpe (50 g). Alle ingrediensene blandes. Den resulterende sammensetningen må behandles med et rom, inkludert vanskelig tilgjengelige steder og overflater. Etter det anbefales det ikke å bo i huset i flere timer, da det vil være en veldig spesifikk lukt. Etter 2-3 timer må rommet være ventilert.

hvordan drepe veggedyr
hvordan drepe veggedyr

Det beste middelet mot veggedyr

Det skal sies at, til tross for deres popularitet, er ikke folkemetoder like effektive som kjemiske preparater. I tillegg er det moderne verktøy som er ufarlige for eierne av lokalene. De lar deg eliminere skadedyr på kort tid. Et av disse stoffene er "Bøddelen fra veggedyr." Følgende er en beskrivelse av den og anbefalinger for bruk.

Kjennetegn ved stoffet

Dette verktøyet er raskt og svært effektivt. Den utvilsomme fordelen med stoffet er sikkerheten for alle hjemmets innbyggere, inkludert dyr og barn. Mange forbrukere mener at dette er det beste middelet mot veggedyr, også pgaat kostnadene ikke er så store. Prisen på stoffet er omtrent 70 rubler. En flaske er nok til å desinfisere for eksempel en sofa. Et større volum vil være nødvendig for fullskala bruk, men produktet er tilgjengelig i butikker i nesten alle byer.

veggedyrbehandling
veggedyrbehandling

Composition

Designet av tyske produsenter. Før den ble lansert i masseproduksjon, ble alle nødvendige tester for ufarlighet for miljø og mennesker utført. Sammensetningen er basert på en 25% løsning av stoffet fentinon. Dette er en kompleks organofosforforbindelse som er inkludert i de fleste av de mest effektive insektdrepende preparatene. Når parasitten kommer inn i kroppen, forårsaker stoffet lammelse av nervesystemet. Som et resultat dør feilen i løpet av få minutter. Når det gjelder innvirkningen på dyrs og menneskers helse, er denne forbindelsen moderat giftig.

Forberedelser

Så, hvordan ødelegge veggedyr med dette mirakelmidlet? Alt er veldig enkelt. Det er nødvendig å tilberede en løsning: fortynn en flaske med vann (0,5 l). Siden bøddelen er i flytende form, spiller temperaturen på løsemidlet ingen rolle. Fortynning anbefales utført i beholderen som sprøytingen skal utføres fra. Du kan kjøpe en spesiell sprøytepistol i jernvarehandelen. I tillegg tilbyr produsenten av stoffet selv passende beholdere. De er ganske komfortable, utstyrt med en tynn og lang spiss. Takket være denne enheten,du kan spraye stoffet på vanskelig tilgjengelige steder - mellom møbler, i skjulte hjørner eller mellom sofafolder. Med sterk spredning av parasitter anbefales det å kjøpe 20-25 flasker av produktet. Dette volumet er nok til å behandle alle overflater, møbler og hjørner. En flaske konsentrat (eller 0,5 liter tilberedt løsning) er nok til å behandle 5 m2. Hvis du kjøper stoffet i bulk, er kostnadene lavere. I dette tilfellet kan du samarbeide med naboer som plages av det samme problemet. Lukk alle dører og vinduer før du starter behandlingen. Dette vil gi en mer utt alt effekt. Arbeid gjøres best i respirator eller gasbind.

veggelus bøddel
veggelus bøddel

Hvordan bruker du

La oss diskutere hvordan vi kan ødelegge veggedyr i en leilighet med et stoff. Sprøyting begynner med de områdene hvor opphopning av parasitter er mest sannsynlig. Spesielt sprayes løsningen på fotlister, senger, sofaer, lenestoler, bak skap. Det anbefales å flytte møblene fra sitt vanlige sted og behandle gulvet. Ikke glem puter, tepper, tepper (spesielt veggen). Det er også ønskelig å behandle interiøret i skap, klær (det er nok å vaske det en gang senere). Gjenstander kan inneholde parasittegg. Uten behandling kan klær bli en kilde til ny infeksjon og spredning av skadedyr. I tillegg kan du spraye på balkongen (ikke engang innglasset), vinduskarmer, stikkontakter (slå av strømmen før det). I prosessen med å behandle, vil feilene begynne å gå tom for tilfluktsrom. De kan ikkeknuse, fordi om noen få minutter vil de selv dø, og mekanisk eliminering vil bare ta tid. Etter at behandlingen er fullført, må rommet forlates ved å stenge det i 6-8 timer. Etter denne perioden må rommene ventileres. Klær bør vaskes. Lukten som stoffet etterlater vil forsvinne etter lufting. Som det fremgår av vurderinger fra folk som har testet dette verktøyet i aksjon, er det ikke nødvendig med gjentatt sprøyting - 1-2 prosedyrer er nok. Skadedyr utvikler ikke resistens mot stoffet.

Anbefalt: