Hvordan behandle en vegg fra mugg og mugg? Effektive midler i kampen mot mugg og sopp

Innholdsfortegnelse:

Hvordan behandle en vegg fra mugg og mugg? Effektive midler i kampen mot mugg og sopp
Hvordan behandle en vegg fra mugg og mugg? Effektive midler i kampen mot mugg og sopp

Video: Hvordan behandle en vegg fra mugg og mugg? Effektive midler i kampen mot mugg og sopp

Video: Hvordan behandle en vegg fra mugg og mugg? Effektive midler i kampen mot mugg og sopp
Video: HOW TO REMOVE AND KILL MOULD ON WALLS AND CEILINGS 2024, April
Anonim

Hvem av oss har ikke støtt på et så ubehagelig problem som tilstedeværelsen av mugg og sopp på veggene i et rom, bad, kjøkken, bad, balkong. Det er sikkert ingen. Og noen ganger ser det ut til at sopp er allestedsnærværende, de kan dukke opp hvor som helst. Dessverre er dette sant. Samtidig mister ikke spørsmålet om hvordan man behandler veggen fra mugg og mugg sin relevans i dag. Derfor skader det ikke å vurdere det igjen i alle detaljer og detaljer.

Hva er trusselen?

Problemet forsterkes av at mugg ikke bare krenker den ytre estetikken til boligleiligheter, men også ødelegger byggematerialer. Når den kommer på den fuktige overflaten av betong, dekorativ stein eller murstein, spirer sporene til den lumske mikroorganismen i tynne lag og utsetter den for ødeleggelse. På dette tidspunktet vil du begynne å tenke på hvordan du skal behandle veggen mot mugg og sopp.

Hvordan behandle en vegg fra mugg og sopp
Hvordan behandle en vegg fra mugg og sopp

Dette avslutter imidlertid ikke listen over negative konsekvenser. Det verste er at som et resultat av utseendet av råte og grålig plakk på veggene, lider helsen vår. En rekke farlige sykdommer utvikles:bronkitt, lungebetennelse, trost, konjunktivitt, eksem, bronkial astma, allergier med mer. Og dette er en annen god grunn til at det er umulig å utsette søket etter svar på spørsmålet om hvordan man behandler veggen fra mugg og mugg. Det bør huskes at det er optim alt å håndtere problemet som vurderes i den innledende fasen av dets opptreden.

Reasons

Men før du tenker på hvordan du skal behandle veggen fra mugg og sopp, er det veldig viktig å finne ut hvorfor de ble dannet der. Dermed kan du forhindre utseendet av råte og grålig plakk i fremtiden.

Vær oppmerksom på at lufttemperaturer på tjue grader Celsius og over anses som gunstige for utviklingen av soppen. Mugg kan også dannes ved lavere temperaturer. Optim alt for soppens levetid er en luftfuktighet på 95 prosent.

Rettsmidler mot mugg og mugg
Rettsmidler mot mugg og mugg

Hvorfor dukker det opp mugg? Hovedårsaken er feil i konstruksjonen av huset. Spesielt vil beskyttelsen mot mugg og sopp være minimal hvis det for eksempel er dårlig isolasjon av interpanelskjøter eller høy restfuktighet i byggematerialer.

En annen grunn er den kapillære sugingen av fukt langs veggene til fuktede fundamenter. Som regel skjer dette i gamle hus der det ikke er vanntetting. I moderne bygninger oppstår soppen oftest på grunn av total bruk av plastvindusteknologi, som gir isolasjon mot støy og varmeakkumulering. Som et resultat blir prosessene med naturlig ventilasjon av rom forstyrret, oghøy luftfuktighet oppstår. Selvfølgelig er dette et gunstig miljø for reproduksjon av lumske mikroorganismer. Og først og fremst dannes det mugg og sopp på badet. Som regel vises de på fugemassen mellom fliser.

For at kampen mot råte og plakk skal være effektiv, "må du kjenne fienden personlig."

former

Oftest må du ødelegge dem. Muggsopp påvirker først og fremst byggematerialer. De etterlater spor i form av blå, grønn, svart og brun plakett. Som et resultat av den vitale aktiviteten til disse mikroorganismene er det ofte nødvendig å foreta reparasjoner, og i noen tilfeller gjenoppbygge huset.

Mot mugg og mugg
Mot mugg og mugg

Blåsopp

De ødelegger treets struktur, og selve overflaten av huset blir som et resultat av deres påvirkning en upassende grå-blå nyanse. Igjen, ikke bare den estetiske komponenten i bygningen lider. Det blå siver gjennom malingsfilmen og danner dermed en slags fossefall, det vil si at det legger til rette for at fukt trenger inn i treverket. Vel, hvis vann kommer grundig inn i materialet, vil det dannes mugg her.

Rot

Det skal sies om farene ved råte, som er av tre typer: hvit, brun og bakteriell. Den første ødelegger cellulosen, men fargen på treet endres ikke nevneverdig. Den andre typen virker på materialet på en slik måte at treet deler seg. Bakteriell råte ødelegger strukturen til treet fra innsiden, og fargen endres til en gråere eller mørkere. Samtidig forverres detgjennomsiktighet av materialet på grunn av cellulosenedbrytning.

Mugg- og muggbehandling
Mugg- og muggbehandling

Den såk alte hvite hussoppen utgjør en særlig trussel mot en trekonstruksjon. På bare én måned er han i stand til å fullstendig ødelegge et fire centimeter tykt eikegulv. Tidligere, hvis dette skjedde, ble huset overtent slik at soppen ikke kunne migrere til andre bygninger.

Når vi snakker om våt råte, etterlater den mørkebrune eller gulaktige striper på stein eller betong, hvoretter det blir igjen sprekker. Tørråte endrer fargen på det berørte treverket til brunt, og deretter blir materialet fullstendig ødelagt.

Forebyggende tiltak

Det beste forsvaret mot mugg og mugg er forebygging. Det skal imidlertid igjen understrekes at det viktigste er å identifisere årsakene til problemet. Husk alltid det normale fuktighetsnivået i rommene. Sørg for at ventilasjon og oppvarming er i samsvar med designreglene. Ikke glem varmeovner - de må være riktig plassert i enderommene.

Så, det første forebyggende tiltaket mot mugg og mugg er behandling av problemområder med bordeddik eller hydrogenperoksid.

Mugg og mugg på badet
Mugg og mugg på badet

I lokalene setter du inn hengslede plastvinduer, og for ventilasjon må du åpne dem helt. Baderomsdører bør ikke være tett lukket – la det være en liten åpning slik at uteluften kan komme inn.

Sørg for å behandleberørte områder med spesielle forbindelser opp til nivået av en murvegg (om nødvendig). Midler mot mugg og sopp i dag i et enormt utvalg selges i jernvareforretninger. Du kan velge Dali antiseptisk eller Biotol spray.

Hvis du skal behandle kjellere fra mugg og sopp, så ikke glem å først utføre et sett med arbeider for å drenere og vanntett objektet for å sikre beskyttelse mot grunnvann og smeltevann.

Løser problemet på folkemåter

Råte og plakk kan bekjempes ved hjelp av improviserte midler. En løsning på problemet er å behandle de berørte områdene med kreosot. Du kan også bruke en spesiell løsning som er enkel å tilberede hjemme. For matlaging må du fortynne én kilo kobbersulfat eller én og en halv kilo jernsulfat i ti liter vann.

Fjerning av mugg og sopp
Fjerning av mugg og sopp

Noen anbefaler en annen forbindelse. For å tilberede det, må du fortynne halvannen kilo kobbersulfat og to liter eddiksyre i ti liter vann. De ovennevnte forbindelsene behandler de berørte områdene.

Antiseptics

Fjerning av mugg og sopp utføres oftest ved hjelp av antiseptika. De er produsert under industrielle forhold på grunnlag av spesielle kjemiske sammensetninger. Slike legemidler har en sterk antimikrobiell effekt.

I dag er vannløselige antiseptiske preparater spesielt populære blant forbrukere, samtbetyr hvor et fortynningsmiddel brukes. Antiseptika laget på oljebasis er også etterspurt på det nåværende tidspunkt, spesielt kreosot tilhører dem. For tiden er det et helt arsenal av forskjellige antiseptiske preparater, men det er ganske vanskelig å finne et universelt spekter av handling. Når du kjøper et eller annet kjemisk produkt, ikke vær for lat til å spørre salgsassistenten om hvordan du bruker det riktig.

Praktisk handling

La oss kort snakke om hvilke spesifikke tiltak som bør iverksettes for å fjerne mugg og sopp fra veggene. Det første trinnet er å fjerne tapetet. Deretter, bruk en stiv børste eller slikkepott, rengjør det skadede laget av gips. Det neste trinnet er å behandle veggene med en rensemasse for å åpne porene og fjerne sementfilmen. Deretter må du forberede sammensetningen kjøpt i butikken for å fjerne mugg og påføre den på veggene med en rulle, og dette bør gjøres over hele overflaten. Antiseptisk primer vil bidra til å gjenopprette fargen på veggen, gjøre den mer holdbar og fjerne smusspartikler fra overflatebasene. I tillegg øker det holdbarheten til finishen.

Anti-mugg og sopp
Anti-mugg og sopp

Deretter må du forberede en tørr vanntettingsblanding, eller du kan kjøpe den på forhånd i butikken. Ved hjelp av en børste må du påføre sammensetningen på veggene. Det neste trinnet er å prime dem med et middel for dyp penetrering. Deretter skal veggene sparkles og sparkles. Etter det må du grunne på nytt med en blandingdyp penetrasjon. På det siste stadiet limes tapet.

Etter denne prosedyren vil veggene dine forbli tørre i lang tid, og det vil ikke dannes kondens, og derfor vil mugg ikke lenger ødelegge livet ditt. Lykke til!

Anbefalt: