Stempelpumpe: enhetsfunksjoner

Stempelpumpe: enhetsfunksjoner
Stempelpumpe: enhetsfunksjoner

Video: Stempelpumpe: enhetsfunksjoner

Video: Stempelpumpe: enhetsfunksjoner
Video: #185 – Еще одна установка для биоразложения сточных вод (Часть 2:4) 2024, Kan
Anonim

For å forstå hva en stempelpumpe er, må du først bestemme hvilken kategori den tilhører. Ganske ofte i hverdagen er det behov for å blande flere komponenter av løsningen i et bestemt forhold. Vanligvis brukes en doseringspumpe til dette formålet. Det er en hydraulisk enhet som lar deg blande og dosere flytende stoffer. I henhold til detaljene i arbeidet deres er slike pumper delt inn i ikke-volumetriske og volumetriske. Forskjellen deres ligger i en spesiell beholder der væskene som leveres til blanding er plassert.

stempelpumpe
stempelpumpe

Det finnes en slik variant som en stempelpumpe, som tilhører den volumetriske kategorien. I henhold til deres spesifikasjoner for arbeid og struktur, ligner slike enheter på stempel. Hovedforskjellen ligger i funksjonene til stempelet, det vil si et spesielt stempel. Haner en metallstang som beveger seg frem og tilbake i arbeidskammeret til doseringspumpen, mens den ikke samhandler med veggene. Stempelet er hovedelementet for driften av stempelpumpen. I denne forbindelse pålegges den en rekke spesifikke krav: den må være holdbar, forseglet, slitesterk, og sikre høy kvalitet og pålitelig drift av pumpen. Kostnaden for enheten avhenger av hvilke materialer den er laget av.

Høytrykks stempelpumper
Høytrykks stempelpumper

Stempelpumpen har en spesifikk funksjon: når stempelet beveger seg til høyre side, reduseres trykket i arbeidsrommet betydelig, og trykket i sugerøret forblir stabilt høyt. Når det dannes en trykkforskjell, begynner sugeventilen å fungere, ved hjelp av hvilken væsken beveger seg inn i pumpens arbeidskammer. Når stempelet beveger seg til venstre, oppstår den motsatte endringen i trykk, på grunn av at utløpsventilen åpnes, som fortrenger væsken fra arbeidskammeret.

Stempelpumper for vann
Stempelpumper for vann

Stempelpumpen skaper en viss pulsering gjennom denne trykkendringen. Dette kan påvirke driften av enheten negativt, så problemet bør løses. Du kan bruke flere stempler som er forbundet med en aksel, mens de må bevege seg syklisk, men hver syklus må skille seg fra den andre i bevegelsesvinkel og -fase. Et annet alternativ innebærer å skape muligheter og betingelser for differensiell drift av pumpen, der pumpingproduseres mens ventilen beveger seg i begge retninger.

Stempelpumper for vann fungerer etter samme prinsipp som konvensjonelle. Volumet av pumpet væske her avhenger av hvilket trykk som skapes inne, det vil si at jo høyere det er, jo mer stoff passerer. Designfunksjonene til enhetene lar oss dele dem inn i flere kategorier: enkelt- og flerstempel; med eller uten varmekappe, med sylinderforsegling; med manuell eller automatisk kontroll; horisontal eller vertikal; enkelt- og flersylindret. Høytrykksstempelpumper er i stand til å håndtere forskjellige typer væske og er derfor laget av forskjellige materialer, avhengig av væsken som brukes.

Anbefalt: