Fôring av roser: hva, hvordan og når gjøres best

Innholdsfortegnelse:

Fôring av roser: hva, hvordan og når gjøres best
Fôring av roser: hva, hvordan og når gjøres best

Video: Fôring av roser: hva, hvordan og når gjøres best

Video: Fôring av roser: hva, hvordan og når gjøres best
Video: Fertilizing Roses with Paul Zimmerman 2024, Kan
Anonim

Hagerosen kalles blomsterdronningen av en grunn. Lyse frodige grøntområder og luksuriøse blomsterstander i forskjellige nyanser ved første øyekast skiller rosebusker i bakgården. Og for en fantastisk duft! Men for at roser skal glede deg med rikelig blomstring hver sesong og bare føle seg komfortabel hele året, må det utføres regelmessig og kompetent fôring av roser. La oss finne ut hvordan du gjør det akkurat nå.

gjødsling av hageroser
gjødsling av hageroser

Stage One: Toppdressing i begynnelsen av sesongen

På våren, når plantene akkurat våkner etter dvalemodus, er det spesielt nødvendig å gjødsle hageroser. På dette tidspunktet, etter å ha fjernet dekkmaterialet og beskjæring, er roser spesielt sårbare: de absorberer intensivt næringsstoffer fra jorden for å få styrke til å starte aktiv vegetasjon. Derfor, i begynnelsen av sesongen, er det best å mate hageroser med ammoniumnitrat og kompleks mineralgjødsel. Det optimale forholdet mellom komponenter i sammensetningen av gjødsel er 1 del kaliums alt, 2 deler ammoniumnitrat og 3 - superfosfat.

rose topp dressing
rose topp dressing

Trinn to: mating av roser med økologiskgjødsel

Etter rotfôring av roser med mineralgjødsel påføres som regel organiske stoffer: mullein eller fugleskitt i en konsentrasjon på henholdsvis 1:10 og 1:20. Hvis våren er regnfull, kan du etter to uker gjenta toppdressingen med salpeter, urea eller kompleks mineralgjødsel. Et alternativt alternativ er en halv bøtte med råtnet gjødsel for hver busk med gjødsel nedfelt i bakken.

rose topp dressing
rose topp dressing

Trinn tre: mating av roser under spirende eller tidlig blomstring

Under dannelsen av knopper av hageroser og i begynnelsen av blomstringen er riktig fôring svært viktig. Potash gjødsel brukes vanligvis, da de gjør blomstringen lengre, og fargen mer levende og mettet. I tillegg er det mulig å introdusere organiske stoffer: mullein eller fugleskitt. For unge busker som vil blomstre denne sesongen for første gang, er toppdressing med natriumhumat, utført to ganger i sesongen, veldig nyttig.

Direkte i blomstringsperioden tilføres ikke gjødsel.

Løveapplikasjoner

I kaldt og regnfullt vær absorberer disse plantene næring fra jorda mye dårligere, så i dette tilfellet er det mer hensiktsmessig å mate roser ved å sprøyte buskene med en vannkanne med en fin sil. Og jo mindre silen er, jo bedre. Denne prosedyren utføres tidlig om morgenen eller kvelden, så vel som i overskyet vær, når absorpsjonen av næringsstoffer gjennom bladene er mer intens.

Spraying av rosebusker med mulleininfusjon (1:10) utføres forforebygging av soppsykdommer.

roser planting og pleie toppdressing
roser planting og pleie toppdressing

I perioder som beskjæring, transplantasjon, plutselige endringer i været er hageroser spesielt sårbare, så i dette tilfellet er det best å sprøyte med Epin-antidepressiva.

Roser, planting og stell, toppdressing og beskjæring som utføres på en rettidig og kompetent måte, vil være den beste dekorasjonen for hagen din. De vil glede øyet med frodig grønt og et opprør av farger av blomsterstander gjennom hele sesongen!

Anbefalt: