Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen. Hvordan behandle roser før ly for vinteren?

Innholdsfortegnelse:

Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen. Hvordan behandle roser før ly for vinteren?
Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen. Hvordan behandle roser før ly for vinteren?

Video: Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen. Hvordan behandle roser før ly for vinteren?

Video: Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen. Hvordan behandle roser før ly for vinteren?
Video: How to Prepare Your Roses For Winter 2024, April
Anonim

Rose har alltid vært ansett som dronningen av enhver hage, og å ta vare på den krever spesiell kunnskap og ferdigheter. Avl av frostbestandige varianter har gjort å plante roser ikke bare til et privilegium for de sørlige regionene i Russland, men også de nordlige, hvor de, med riktig omsorg, gleder eierne i mer enn ett år. Le av roser for vinteren i Leningrad-regionen har sine egne egenskaper, siden en snørik vinter ikke alltid finner sted, og temperaturendringer kan føre til plantens død.

Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen
Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen

varianter for Leningrad-regionen

Ikke alltid plantede roser, selv med veldig godt stell, overlever frost, en av grunnene kan være:

  • Upassende tvangsmetode. Drivhusdyrket busk og grunnstammer er ikke alltid frostbestandige.
  • Sort. Park- eller landskapsarter er minst redde for frost og kan overleve vinteren med minimal beskyttelse. Te-hybrid og klatring er varmekjære varianter som krever konstruksjon av beskyttelsesanordninger. Middels motstandsdyktig - mangesidige floribundaer og miniatyrtyper av roser.
Klatreroseskjul for vinteren
Klatreroseskjul for vinteren

Hovedaktiviteter

Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen foregår i flere hovedfaser:

  • Stopp matingen.
  • Crop.
  • Rengjøring.
  • Behandler.
  • Hilling.
  • Shelter.

Hver operasjon har sine egne egenskaper, avhengig av klimaet i regionen og typen rose. Tidsfrister er diktert av temperatursvingninger på tidspunktet for forberedende arbeid, hvis høsten er varm, kan du ikke så ly, hvis det er skarp frost under -5 ° C, er det fornuftig å skynde seg.

Begynnelse av forberedende arbeid

Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen begynner i andre halvdel av sommeren. I følge den naturlige kalenderen bremser blomster, forberedelse til høsten, prosessen med intensiv vekst, og på dette tidspunktet er det strengt forbudt:

  • Slutten av juli - påfør gjødsel som stimulerer vegetasjonen (nitrogen).
  • Begynnelsen av høsten - klipp blomstene og plukk av de visne knoppene, for ikke å forstyrre planten for å gå gjennom hele blomstringssyklusen.

Enhver av handlingene ovenfor kan tjene som et insentiv til å lage nye skudd, noe som er svært uønsket før frosten begynner.

Midt i den første høstmåneden er det nødvendig å gjødsle busken med kalium-magnesiumpreparater, for å gi dem tilførsel av næringsstoffer for bedre vårvekst.

Denne tiden er ekstremtdet er uønsket å løsne bakken, så denne operasjonen kan starte prosessen med blomstervekst.

I slutten av september begynner bladene på buskene å tørke ut, og det er på tide å fjerne det gulnede løvet. Det er nødvendig å starte med syke blader, på slutten av høsten, ved begynnelsen av ly, er det lurt å fjerne alle tørre blader, men det er fullt mulig å begrense seg til å rense og brenne bare syke skudd.

Cutting

Obligatoriske aktiviteter som sikrer god overvintring og vårblomstring av roser er ly for vinteren og beskjæring. Type arbeid bestemmes av plantesorten.

Roser ly for vinteren og beskjæring
Roser ly for vinteren og beskjæring

Beskjæring er nødvendig for alle busker, uansett alder. Fjernet:

  • Blomster, knopper.
  • Syke og svake stengler som ikke tåler frost og dør, noe som kan føre til infeksjon av busken.

Etter beskjæring på busken, avhengig av størrelsen, skal det ikke være mer enn 5 hovedgrener, resten skal fjernes. Alt arbeid må kun utføres med et spesielt skarpt verktøy, som etterlater et skrått kutt.

Høyden på skuddene som er igjen til overvintring avhenger av sorten.

  • Frostbestandige parkvarianter forkortes praktisk t alt ikke, kun forebyggende rengjøring og rengjøring av svake greiner utføres.
  • Hybrid te, floribunda og andre mindre resistente varianter avskjærer en stor prosentandel av den overjordiske delen, og etterlater ikke mer enn 5 knopper.

Klatreroser krever en individuell tilnærming, ly for vinteren og beskjæring er spesifikke på grunn av de lange stilkene somnesten aldri forkortet. Det er nødvendig å fjerne bare syke og tørre deler, samt alt løvverk.

Klatreroser ly for vinteren og beskjæring
Klatreroser ly for vinteren og beskjæring

Når du har løst problemet med beskjæring, kan du begynne å rense bunndekket. Rengjøringen bør være grundig, ingenting skal forbli under den fremtidige kalesjen som kan forårsake råte.

Desinfeksjon og bakkekjøring

Mange gartnere stiller spørsmålet: "Hvordan behandle roser før ly for vinteren?". Det er flere løsninger:

  • Klassisk alternativ: 5 % jernsulfat, eller Bordeaux-blanding. Men for en større garanti bør forebyggende behandling også gjennomføres om sommeren, for dette bruker mange sommerboere Fitosporin, som gir en god desinfiserende effekt.
  • Enklere metode og ikke alltid effektiv metode med aske. Et stykke land og våte skudd drysses: en boks med tørr aske per 1 m2
Hvordan behandle roser før ly for vinteren
Hvordan behandle roser før ly for vinteren

Hilling opp er en vanlig prosedyre for mange gartnere, når det gjelder roser, er det lurt å utføre det med sand, etter desinfeksjon, siden jorda under busken kan inneholde mange forskjellige bakterier og sopp. Høyden på steinblokken avhenger av størrelsen på busken, i gjennomsnitt minst 20 cm. Den løse konsistensen av sand beskytter rotsystemet uten å danne en skorpe når det fryser, og bidrar til god ventilasjon av den underjordiske delen av planten.

Behandling av roser før ly for vinteren og bakkekjøring utføres på tørt underlag og skudd. Regn kan være et problem i denne perioden.en hyppig forekomst, spesielt om høsten. Løsningen er enkel: bruk polyetylen i form av en paraply eller et telt. Samtidig er det ønskelig å dekke ikke bare busken, men også jorda

Forbereder husly

Det anbefales ikke å starte en fullskala oppvarmingsprosedyre før den når -5 °C (kritisk temperatur for varianter med lav frostbestandige kvaliteter), da for tidlig innpakning kan svekke busken. Som oftest er kriseperioden slutten av oktober-begynnelsen av november.

Arbeidsintensitet avhenger av sorten, klatreroser er spesielt arbeidskrevende, ly for vinteren og beskjæring tar mye tid og ressurser, siden grenene på buskene ikke klippes før overvintring, må de bøyes riktig. Dette må gjøres sakte, om nødvendig, løsne bakken litt under busken. Greinene bindes, legges på en overflate som tidligere er dekket med halm, grangrener eller skjold, og festes med holdere

Beskyttelse for termofile varianter

Klatrerosen krever også spesiell omsorg, ly for vinteren kan implementeres på forskjellige måter, valget avhenger av landingsregionen og eiernes evner:

Behandling av roser før ly for vinteren
Behandling av roser før ly for vinteren

Shield. Et pålitelig og arbeidskrevende alternativ som sikrer en høy prosentandel av blomsteroverlevelse selv i streng frost.

  • Krever to treskjold festet med spiker, lengden avhenger av høyden på blomsten, bredden er opptil 90 cm.
  • Sett strukturen på toppen av de faste grenene.
  • Kjør kiler ned i bakken for å hindre taket i å bevege seg.
  • Plasser på toppenbeskyttelse mot fuktighet: film, grangrener. Svært ofte er det en anbefaling om å fylle filmen med jord, men ikke alle sommerboere går for det, i frykt for utseendet av overdreven kondensat.

Skjoldet er laget av treplater, det er ikke nødvendig å slå dem godt ned, tilstedeværelsen av sprekker er akseptabelt. Hovedkriteriet er pålitelighet, tung snødrev kan bryte strukturen ved å skade vippene på rosen.

Skjelettmetoden og stropping brukes også.

I det andre tilfellet er de tilkoblede skuddene dekket med grangrener og lutrasil, presset ned til bakken med murstein, plater og presenning.

En hyppig forekomst er et drivhus med forskjellige varianter av busker, blant hvilke en klatrerose stiger, ly for vinteren vil i dette tilfellet ha sine egne egenskaper.

Grenene må ikke senkes til bakken, de skal festes til de tette støttestolpene, og så skal taket lages.

Ly av roser for vinteren i Leningradskaya
Ly av roser for vinteren i Leningradskaya

ly av floribunda-varianter, hybridte

Oftest er ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen av middels frostbestandige varianter utført ved lufttørkemetoden.

Dignity: god ventilasjon, lett å produsere

Need to do:

  • Grunnramme. Egnede metallstenger eller treklosser og lameller. Høyden avhenger av busken, vanligvis litt over 50 cm.
  • Gjerdet skal jevnt omkranse hele planten.
  • Dekk strukturen med isolasjon, fest den på rammen. Mange eksperter anbefaler å bruke lutrasil med maksimal tetthet, funksjonen er en pustende struktur, ikkehindrer luftsirkulasjon og absorberer godt overflødig fuktighet. Også veldig ofte bruker de grangrener eller improviserte materialer i form av papp, vevde tepper, stier.
  • Isoler den ytre delen fra regn med polyetylen brettet i flere lag. Endene må forbli åpne.

Det er tillatt å påføre et opplegg med to lag lutrasil og dekke grangrenene uten film, og unngå dannelse av kondensat.

Grav i nedre del av isolasjonen, fest steiner for større pålitelighet.

Det er kun nødvendig å lukke den øvre delen av busken, sidedelene av isolasjonen senkes når -15° overskrides.

Endelig

Ly av roser for vinteren i Leningrad-regionen bør ha ventilasjon, da konstante temperaturendringer fører til utseendet av kondensat, som er en grobunn for utvikling av sykdommer. De mest gunstige for overvintrende roser er de snødekte områdene i regionen, i den østlige regionen med lite nedbør, bør økt oppmerksomhet rettes mot oppvarming, slik at den er så ventilert og motstandsdyktig mot frost som mulig.

Anbefalt: