Metallisk tapet i interiøret: bilder, anmeldelser, funksjoner ved liming

Innholdsfortegnelse:

Metallisk tapet i interiøret: bilder, anmeldelser, funksjoner ved liming
Metallisk tapet i interiøret: bilder, anmeldelser, funksjoner ved liming

Video: Metallisk tapet i interiøret: bilder, anmeldelser, funksjoner ved liming

Video: Metallisk tapet i interiøret: bilder, anmeldelser, funksjoner ved liming
Video: Wallpaper Is The NEW Paint! 2024, April
Anonim

Det ser ut til at markedet for etterbehandlingsmaterialer og veggbelegg i dag er så mettet at det er ganske vanskelig for vanlige kjøpere å velge det nødvendige materialet uten å konsultere en spesialist. Ikke desto mindre mottar byggesupermarkeder med misunnelsesverdig regularitet originale og interessante nye varer. Vi ønsker å fortelle deg om en av dem.

Metallisk tapet siden starten har interessert ikke bare kjøpere, men også profesjonelle etterbehandlere. En av fordelene med et slikt belegg er dens allsidighet. Materialet er utstyrt med unike dekorative egenskaper og ytelsesegenskaper, og kan brukes i enhver stilistisk løsning: klassisk stil og empirestil, moderne eller høyteknologisk.

metallisk tapet
metallisk tapet

Metallisk tapet passer utmerket til forskjellige typer finish. Og dette, ser du, åpner det bredeste spekteret for fantasien til designere. Hvis du planlegger å forvandle leiligheten din og skape et spektakulært ekstraordinært miljø, vil du ikke kunne finne et bedre alternativ.

Metalisert bakgrunn: hva er det?

Opprinnelig ble metalliserte stoffer brukt i industrien for å beskyttefra negativ elektromagnetisk stråling, som forresten usynlig følger oss i hverdagen. Metallisert tapet for vegger er et to-lags materiale. Frontflaten er laget av den tynneste aluminiumsfolien (0,0016 mm). Grunnlaget er papir, vinyl eller interlining. For å redusere den elektriske ledningsevnen til metallet, samt for å beskytte mot korrosjon, er det kunstig oksidert eller belagt med gjennomskinnelige fargestoffer.

metallisk tapet for vegger
metallisk tapet for vegger

Metalliske bakgrunnsbilder er kjent for sin teksturerte finish, som er påført:

  • patina;
  • preget;
  • kjemisk beising;
  • blacking;
  • håndm alt, osv.

Som du kan se, er utvalget bredt.

Metallisk tapet: materialets dyder

Slike lerreter er preget av stilistisk mangfold, som gjør det mulig å tilfredsstille de mest sofistikerte estetiske preferanser. Men når du velger tapet, bør du også huske at denne varianten, som alle etterbehandlingsmaterialer, er utstyrt med sine egne fordeler og ulemper. De viktigste fordelene med dette materialet inkluderer:

  • immunitet mot UV-stråler;
  • holdbarhet;
  • lav termisk ledningsevne;
  • fuktighetsmotstand;
  • biologisk treghet;
  • miljøsikkerhet.

Flaws

Disse inkluderer:

  • mottakelighet for mekanisk skade;
  • damptetthet;
  • need for perfectklargjøring av den limte overflaten.

Metallisk tapet kan lett bli skadet, så det er ikke fornuftig å bruke dem til å dekorere rom med aggressive faktorer (kjøkken, gang, barnerom). Og en annen betydelig ulempe - dette materialet utelukker praktisk t alt luftutveksling, så et rom med denne utformingen bør ofte ventileres eller kunstig ventilasjon bør brukes.

metallisk bakgrunnsbilde
metallisk bakgrunnsbilde

Bakgrunnsutvalg

Når du velger metallisk tapet, bilder som du kan se i vår anmeldelse, bør du ta utgangspunkt i den generelle stilistiske avgjørelsen for interiøret ditt. Dette materialet ser mest fordelaktig ut i høyteknologiske og klassiske empire-stiler. Det anbefales å bruke metallisk tapet i spisestuen, stuen, kontoret eller hallen. I disse rommene er det ofte mangel på ledig plass, noe som vil bidra til å utvide glansen til metalloverflaten på veggene.

Det er forresten slett ikke nødvendig å lime over hele rommet med slike lerreter. Vekslingen av smale og brede striper, kombinasjoner av mønstre og nyanser, innramming av dør- og vindusåpninger, kanter eller nisjer vil bidra til å introdusere høytidelighet og spesiell sjarm i interiøret.

liming av metallisk tapet
liming av metallisk tapet

Metallisk tapet er sentrum i interiørsammensetningen, så valget av tekstur og farge er veldig viktig. For eksempel er Empire-stilen preget av antikke stemninger, som vanligvis realiseres ved hjelp av kunstig aldrede interiørartikler - ulike dekorasjoner, stukkaturlister, figurer, etc. ForI en slik situasjon vil vegger støpt i bronse, sølv eller gull være det perfekte bakteppet.

Kombinasjonen av et metallisert lerret - vanlig, preget - med høyteknologiske møbler ser ikke mindre imponerende ut. Hvis du vil understreke spillet av metallisk tapet i interiøret, kan du i tillegg bruke naturlige materialer - kork, stein, bambusdekor eller til og med det enkleste murverket.

Forberedende arbeid

Tapetet i metall, som vanlige lerreter, produseres og selges i ruller. Materialet er veldig tynt: tykkelsen overstiger i sjeldne tilfeller 1 mm, men når det gjelder masse, er det praktisk t alt ikke dårligere enn tapet "tungvekter" - vinylark. Dette må tas i betraktning ved forberedelsene til etterbehandling.

metallisk tapet verdighet
metallisk tapet verdighet

Fordi denne tapeten har en glatt, lysreflekterende overflate, stilles det spesielle krav til klargjøring av underlaget for liming. Den skal ha gode absorberende egenskaper og være helt jevn. Etter liming vil et lag med folie hindre fordampning av fuktighet, som er en del av limet. På en vegg med defekter vil de umiddelbart vises på forsiden.

Hvis du forstår at det ikke vil være mulig å eliminere alle feilene i basen, bruk gips. Vi bør ikke glemme at metallfolie leder elektrisitet veldig bra, så kontakt med ledningene må unngås.

Funksjoner ved liming

Før du starter arbeidet, må du forberede de nødvendige verktøyene:

  • dokkingsvals;
  • tapetspatel;
  • klut og svamp for å fjerne lim;
  • linjal;
  • saks;
  • nivå og lodd;
  • byggblyant;
  • rulette.

Forhåndsmerk hovedflaten. Dette vil redusere materialforbruket og forhindre feil ved skjæring av stoffer.

Nå må du forberede materialet. Den er ikke stiv, så du trenger en vanlig kontorsaks eller en kniv. Det er nødvendig å overvåke tilfeldigheten av mønsteret på tilstøtende lerreter. På papirbasert metallisert tapet påføres lim på lerretet, og er underlaget ikke-vevd, så kun på veggen.

metallisk tapet i interiøret
metallisk tapet i interiøret

I det første tilfellet stables de bearbeidede lerretene med forsiden ned på et forhåndspreparert sengetøy. Metalliserte tapeter limes fra topp til bunn, og jevner dem forsiktig ut til kantene fra midten med en tapetspatel pakket inn i en tørr klut.

Deretter må du fjerne overflødig lim fra forsiden med en svamp og behandle skjøtene med en rull.

Care

Overflaten på metalliserte plater er svært motstandsdyktig mot UV-stråler. Glansen deres falmer ikke over tid, men under drift er det nødvendig å rengjøre dem med jevne mellomrom med en såpeløsning og en svamp. Forsiden av lerretene, laget av folie, er ikke redd for temperaturendringer eller fuktighet.

Anbefalt: