Hvilket bad er bedre - støpejern eller akryl? Å ta et valg

Innholdsfortegnelse:

Hvilket bad er bedre - støpejern eller akryl? Å ta et valg
Hvilket bad er bedre - støpejern eller akryl? Å ta et valg

Video: Hvilket bad er bedre - støpejern eller akryl? Å ta et valg

Video: Hvilket bad er bedre - støpejern eller akryl? Å ta et valg
Video: Hvilket bad kan velge et akryl, stål eller støpejern? Hvordan velge et bad? 2024, April
Anonim

Badet i huset er et spesielt sted hvor eierne ikke bare kan slappe av etter en lang dag med jobb, men også fornye kreftene og muntre opp. Et moderne bad kan fungere som badstue eller vannmassasje, slappe av kroppen og gi den ny energi. Mange eiere står overfor et valg: hvilket bad

hvilket bad er bedre støpejern eller akryl
hvilket bad er bedre støpejern eller akryl

bedre - støpejern eller akryl? Eller kanskje stål? Utvalget er rett og slett enormt, og nesten alle kan gjøre feil når de velger. I dag er alle badekar laget av støpejern, stål og akryl. Alle av dem er forskjellige i pris, vekt, egenskaper og egenskaper. Et moderne VVS-element skal ikke bare være komfortabelt, funksjonelt og vakkert, men også slitesterkt. La oss ta en titt på hver type.

Hvilket bad er bedre - støpejern eller akryl? Oversikt over støpejernsprodukter

Ikke forDet er ingen hemmelighet at støpejern er det mest holdbare stålet som kan vare flere titalls (eller til og med hundrevis) av år. Selvfølgelig med riktig bruk. Hvis overflaten til et slikt badekar er riktig behandlet, vil det være svært motstandsdyktig mot korrosjon. Under emaljeringsprosessen blir støpejern jevnere og mer holdbart. I tillegg har den et attraktivt utseende.

hvilket bad er bedre støpejern eller stål
hvilket bad er bedre støpejern eller stål

Ved å kjøpe dette produktet kan du nyte den problemfrie tjenesten de neste 2 tiårene. Plussene inkluderer utmerket varmebestandighet og enkel vedlikehold, minusene er mye vekt (støpejernsbad - 170 kilo vekt!). Men det finnes også såk alte "lette" alternativer - fra 90 kilo. Men likevel er det ett pluss her - en slik beholder er mer motstandsdyktig mot å velte. Det anbefales ikke å rengjøre emaljen med en børste med en hard overflate, ellers vil den ganske enkelt kollapse. Kanskje dette er alle ulempene med støpejern.

Stålbadekar

Slike produkter utmerker seg ved lave kostnader (dette er faktisk det største pluss). Moderne teknologier gjør det mulig å produsere stålbeholdere i forskjellige former, noe som også har en positiv effekt på omdømmet deres. Vekten er 5-6 ganger lettere enn for støpejern. Ulempene inkluderer stor støy (for å unngå det må du leie inn håndverkere som produserer lydisolering av stålbad). Rask varmespredning - dette er faktoren som bidrar til stålets lave popularitet - det er alltid kaldt, og det er sjelden mulig å nyte varmt vann, da det avkjøles raskt. Skjør emalje - her er et annet negativtfaktor for slike produkter. På spørsmålet "Hvilket bad er bedre: støpejern eller stål?", Du kan svare bestemt: "Selvfølgelig, støpejern." Du kan ikke gå g alt med støpejern.

støpejernsbad 170
støpejernsbad 170

Hvilket bad er bedre: støpejern eller akryl?

Slike beholdere er kjent for sitt unike design. Derfor er akryl ganske populær blant russiske forbrukere. En slik variasjon av former og størrelser har ikke noe støpejerns- eller stålbad. Fordelene inkluderer langsom varmeoverføring (vann beholder temperaturen ganske lenge) og utmerkede emaljeegenskaper. Etter å ha polert overflaten til en 30 år gammel beholder, kan du ikke skille den fra nye produkter. Og forskjellige spon og sprekker i den repareres veldig enkelt, noe som ikke kan sies om stål og støpejern. Hvis du lurer på «Hvilket bad er bedre – støpejern eller akryl?» Velg gjerne akryl – dette materialet er mange ganger overlegent støpejern og stål.

Anbefalt: