Hvordan lage ULF med egne hender fra improviserte materialer?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage ULF med egne hender fra improviserte materialer?
Hvordan lage ULF med egne hender fra improviserte materialer?

Video: Hvordan lage ULF med egne hender fra improviserte materialer?

Video: Hvordan lage ULF med egne hender fra improviserte materialer?
Video: Sikkerhedsstyrelsen - Nytår Igen | ft. Jesu Brødre, Niels Olsen, Lina Rafn, Shambs & Klam Vandmand 2024, April
Anonim

Artikkelen vil snakke om hvordan du lager ULF med egne hender fra improviserte materialer. Og preferanse vil bare bli gitt til de designene som til og med en nybegynner radioamatør som nettopp har lært å lese elektriske kretsdiagrammer kan gjenta. Men først ting først. Til å begynne med er det verdt å merke seg at det er fire typer kretser: på lamper, transistorer, mikrokretser, så vel som blandede, som kan inneholde flere typer elementer. Forforsterkeren kan for eksempel settes sammen på transistorer, og sluttforsterkeren på rør.

Hvilken ordning å velge?

gjør-det-selv unch
gjør-det-selv unch

Det er verdt å bestemme hva du forventer av enheten og i hvilket område du skal bruke den. Det avhenger av hvilken ULF-ordning som skal benyttes. Men i alle fall, selvfølgelig, er valget av en moderne elementbase den mest effektive løsningen. Vær oppmerksom på at lampeteknologi har en stor ulempe - en massiv strømforsyning. Og det blir ekstremt vanskelig å finne transformatorer nå. Og hvis det ikke er et lager av lamper, vil du miste forsterkeren hvis en feiler. Lag på ULF-lampergjør-det-selv er ganske enkelt, bare designet viser seg å være tungvint.

Transistordesign ser mer attraktivt ut, men de har også en stor ulempe. Med ren kretskompleksitet får du svært lav effekt. Det er sannsynlig at du kan få et stort kretskort, hvor elementene er plassert nær hverandre, og kraften til hele denne enheten er ikke mer enn 10 watt. Derfor gjenstår det tredje alternativet - bruken av mikrokretser. Enkel, pålitelig, holdbar (med riktig bruk).

PCB

uløst opplegg
uløst opplegg

Du kan installere den på et lite område, så et stykke foliemateriale på 30x30 mm er nok for deg. Men du kan også bruke den såk alte fisken - tekstolitten med hull for montering av elementer og små metallområder rundt dem. Dette vil være den beste løsningen. Å lage en enkel ULF med egne hender er et spørsmål om noen få minutter.

Hvis det bare er folietekstolitt, så må du skjære riller på den. De vil tillate deg å lage noen flekker av kobber på et lite brett. Alle elementene til forsterkeren vil bli montert på dem. Vær oppmerksom på at strømforsyningen kan lages både separat fra hoveddelen av ULF, og sammen med den.

Power Amplifier

enkel unch gjør det selv
enkel unch gjør det selv

Som regel er 9-18 volt tilstrekkelig for husholdningsforsterkere. Dette er standard spenningsverdier, transformatorer kan finnes nesten over alt. Strømforsyningsordningen er standard -transformator, fire dioder og en kondensator med en kapasitet på minst 100 mikrofarad for å bli kvitt den variable komponenten av forsyningsspenningen.

Men mye avhenger av hvilken ULF-ordning som skal brukes i designet ditt. Hvis du planlegger å sette sammen en laveffekt ULF, må du se på dataarket til mikrokretsen du skal bruke. Vær spesielt oppmerksom på linjen der forsyningsspenningsområdet er angitt. Hvis et fall til 5 V er akseptabelt, er det fullt mulig å bruke hvilken som helst lader fra telefonen.

Hvordan sette sammen en forsterker

ULF på mikrokretser trenger ekstra kjøling. Noen ganger genererer til og med laveffektstrukturer en stor mengde varme. Derfor er det viktig å bruke kjøleribber i aluminium for effektiv kjøling.

ULF forsterker
ULF forsterker

Hvis du setter sammen en kraftig ULF med egne hender, bør du nøye vurdere spørsmålet om kjøling. Det er mulig at ytterligere installasjon av en kjøler er nødvendig.

Generelt burde det ikke være vanskelig å sette sammen ULF med egne hender. Alle elementer er koblet i henhold til skjemaet. Og etter kontrollsjekken og kontinuiteten tilføres strøm og signalkilden kobles til inngangen. Selvfølgelig trenger utgangen en belastning - en høyttaler. Med en fungerende brikke begynner forsterkeren å fungere uten innstillinger. Det er verdt å merke seg at det er best å bruke forsterkerkretsen som er gitt i dataarket til mikrokretsen. I disse typiske ordningene blir alt tatt i betraktning, selv de minste nyansene ved driften av en bestemt mikrokrets. Og det vil fungere bra bare med tanke på disse nyansene. Ved hjelp av diagrammene fraubekreftede kilder risikerer du å skade brikken. Og noen ganger er kostnadene ganske høye.

Anbefalt: