Toptapet til hjemmet

Toptapet til hjemmet
Toptapet til hjemmet

Video: Toptapet til hjemmet

Video: Toptapet til hjemmet
Video: 😮🤩Top 3 Wall Trends for 2023 #homedecor #nestartfully #interiordesign 2024, April
Anonim

Topetapet er et sammenrullet materiale som er designet for kosmetisk interiørdekorasjon av rommet. De har to lag, hvorav ett er laget på grunnlag av interlining eller papir. Og den andre er tekstiler.

stoff tapet
stoff tapet

Hovedformålet med slike etterbehandlingsmaterialer er selvfølgelig å dekorere lokalene. Og utseendet deres vil ikke forlate likegyldige selv de mest sofistikerte estetikerne. Men stoff bakgrunnsbilder er i stand til å utføre ikke bare dekorative funksjoner. De har utmerkede lyd- og varmeisolerende egenskaper. Og noen typer lin kan til og med ha antiseptiske egenskaper.

Standard rullstørrelse er 0,53 x 10m. Noen produsenter kan imidlertid også lage dem på bestilling med en bredde på 0,9 m, samt hvilken som helst lengde. Det finnes også sømløse tekstilveggbekledninger. De er laget av tykt stoff. Med deres hjelp kan du ordne hele omkretsen av rommet, som et resultat av at det bare vil være en enkelt sømforbindelse. I dette tilfellet kuttes vindu- og døråpninger ut etter montering av selve belegget.

Montering av tekstilveggbekledning kan gjøres på to måter:

stoff tapet for vegger foto
stoff tapet for vegger foto

- Lim inn. I dette tilfellet må overflaten som det er planlagt å feste det dekorative belegget på, rengjøres og utjevnes. Lim for stofftapet er det samme som for papir. Men det er verdt å bruke en mer konsentrert løsning. Dette skyldes at et slikt belegg er ganske tungt.

- Stretching. Denne metoden unngår ekstra overflatebehandlingsarbeid. Det vil si at det ikke er nødvendig å rengjøre veggene fra gamle dekorative belegg og jevne dem ut. Tapeten trekkes ganske enkelt parallelt med veggen på skinnene.

Dette etterbehandlingsmaterialet har mange fordeler. Dette er termisk isolasjon, lydisolasjon og dampgjennomtrengelighet, og selvfølgelig den estetiske skjønnheten som stofftapeter til vegger har. Bilder av lokalene dekorert med deres hjelp er en levende bekreftelse på dette. Men de har også ulemper. Og den viktigste av dem er mottakelighet for lysforurensning. Hvis dette skjer, er det i de fleste tilfeller bedre å erstatte slike stoff bakgrunnsbilder, siden det er nesten umulig å fjerne smuss. Derfor er det ikke rasjonelt å bruke dem i rom med høy risiko for forurensning, som kjøkken, gang eller barnerom. De er mer egnet for soverom og kontorer.

Avhengig av topplaget som brukes, er bakgrunnsbilder:

- lin;

- silke;

- filt;

- jute;

- velour;

- jacquard.

Som nevnt tidligere er denne typen dekorative veggbekledning ganske snodig. Dette kommer til uttrykk i funksjonene til driften. Demunder ingen omstendigheter bør du vaske eller gni, da resultatet vil være flekker som ikke lenger kan fjernes. Og dette betyr allerede at interiøret er bortskjemt. Bare renseri.

Kostnaden for dekorativt belegg bestemmes av flere faktorer. For det første er det materialet som brukes til topplaget. For det andre, tekstur og farge. For det tredje, miljøvennligheten til materialet. Så, linstofftapeter kan kjøpes til en pris av 350 rubler per lineær meter, mens prisen på velurtapet kan nå 9000 rubler.

Anbefalt: