Blomster ringblomster fra mange sykdommer

Blomster ringblomster fra mange sykdommer
Blomster ringblomster fra mange sykdommer

Video: Blomster ringblomster fra mange sykdommer

Video: Blomster ringblomster fra mange sykdommer
Video: Must See Tip For Your Summer Marigolds #flowergarden #marigold 2024, Mars
Anonim

Calendula (marigold) er en urteaktig ettårig plante som vokser i mange forstadsområder. Riktignok kaller folk disse blomstene - ringblomster. Calendula verdsettes ikke for sitt utseende, men heller for de gunstige medisinske egenskapene som brukes i tradisjonell medisin.

ringblomst blomster
ringblomst blomster

Calendula tilhører asterfamilien (kompositter). Den er upretensiøs, vokser i en busk, hvis høyde er fra 30 til 75 centimeter, avhengig av sammensetningen av jord og omsorg. Den har en sterkt gjenkjennelig lukt som oppstår ved berøring. Fargen på blomsterstandene er fra gul til rik oransje med en rød fargetone. Det er vanlige og doble former for blomsterstander (foto av ringblomstblomster).

Fancy frø, ganske store og ligner små sigd, har en veldig god spiring. De kan forplante seg ved selvsåing, vokser ofte langt fra de tiltenkte stedene.

Veldig glad i ringblomstblomster, solbelyste, blomsterbed. Det er bedre å bruke dem i gruppeplantinger sammen med kornblomster, valmuer, kamille og andre ettårige åkerplanter. For å få en sterk og sunn plante, sås ringblomstblomster om våren (begynnelsen av mai) umiddelbart på et fast sted, drysset lettløs jord. Pass på å vanne plantingene og sørg for at jorda ikke tørker ut. Unge frøplanter vises etter omtrent en uke. De dykkes vanligvis rett der, i hagen, men med et stort antall frøplanter kan du ganske enkelt tynne ut. La det være en avstand på ca. 25 centimeter mellom dem.

bilde av ringblomstblomster
bilde av ringblomstblomster

Calendula vokser veldig fort. De første knoppene kan dukke opp om omtrent en måned. For at blomstringen skal være kontinuerlig til den første høstfrosten, anbefales det ikke at ringblomster setter frø. Du må klippe dem av hele tiden.

Veie av planten består i å luke, løsne jorda og vanne. Du kan gjødsle dem flere ganger i løpet av sesongen med kompleks gjødsel.

Som regel dyrkes mer verdifulle frottévarianter i frøplanter. Marigold-blomster, hvis bruk i folkemedisin er viden kjent, høstes for hånd. Velg den mest mettede i fargen - de har et høyere innhold av næringsstoffer. Tørk i tørketromler (luft) ved en temperatur på 45 grader i 4 timer. Hvis blomsterstanden faller fra hverandre når den presses, er tørkingen over.

ringblomst blomster søknad
ringblomst blomster søknad

Calendula brukes i form av avkok, infusjoner, tinkturer eller oljer.

Virkningsspekteret til disse legemidlene er så bredt at de kan brukes til å helbrede nesten alle organer i menneskekroppen, nemlig: - lindre betennelse;

- raskt helbrede sår;

- oppnå en vanndrivende og svevende effekt;

- produseredesinfeksjon;

- lindre smerter;

- senke blodtrykket;

- roe sentralnervesystemet osv.

Calendula-blomster har mye karoten, fytoncider, organiske syrer og vitamin C. De inneholder også sporstoffer (kobber, sink, selen og molybden). På grunn av tilstedeværelsen av de ovennevnte stoffene økes immuniteten, en positiv effekt på tennene, kardiovaskulære og reproduktive systemer, og onkologiske sykdommer forhindres.

Anbefalt: