Badet stinker av kloakk: hva skal jeg gjøre?

Innholdsfortegnelse:

Badet stinker av kloakk: hva skal jeg gjøre?
Badet stinker av kloakk: hva skal jeg gjøre?

Video: Badet stinker av kloakk: hva skal jeg gjøre?

Video: Badet stinker av kloakk: hva skal jeg gjøre?
Video: 9 Reasons Your Bathroom STINKS and How to FIX IT!! 2024, Kan
Anonim

Hvis badet stinker av kloakk, så haster det å begynne å finne ut årsakene. Tross alt er denne ubehagelige lukten uutholdelig. Vanligvis har den muligheten til å spre seg i hele leiligheten. Luftfriskere og ventilasjon av rommet hjelper ikke uten å eliminere årsaken til lukten.

Trenger jeg dårlig lukt?

Hvis badet stinker av kloakk, hva skal jeg gjøre? Utseendet til en ubehagelig lukt er hovedsignalet om at det er noen problemer. Hvis alt på badet er riktig installert og riktig betjent, bør ingen andre aromaer enn behagelige oppstå. Utseendet til en ekkel lukt er et tegn på at det er nødvendig å begynne å eliminere den. I tillegg er lukt som har en kjemisk eller forråtnende opprinnelse ekstremt farlig for menneskers helse.

Stinker av kloakk på badet hvordan eliminere
Stinker av kloakk på badet hvordan eliminere

Smuss, fett, vaskemidler og hår kommer inn i kloakken. Når de råtner frigjør de ammoniakkforbindelser i luften. Lukten kommer fra kombinasjonenhydrogensulfid, nitrogen og metanblanding. Folk bør ikke puste med den resulterende kombinasjonen, den er full av negative konsekvenser.

kommunikasjonsfunksjoner

Før du kan finne ut hvorfor badet lukter kloakk, må du forstå hvordan det fungerer.

Baromsavløpet er koblet til det generelle systemet med et fleksibelt rør. Den har nødvendigvis en buet form og en dråpe slik at skittent vann ikke kommer tilbake til badet. Røret har en spesiell "lukker" av vann, som beskytter mot ubehagelig lukt. Hvis en slik barriere i form av en væske forsvinner, blir badet fylt med en stank.

Hvis kommunikasjonen på badet kombineres, øker antallet mulige årsaker som forårsaker en ubehagelig lukt. I dette tilfellet sjekker de det vanlige stigerøret, toalettet, samt rørene som fører til det.

Det lukter kloakk på badet
Det lukter kloakk på badet

Hvis det ikke er toalett i rommet, så er det lettere å finne en mulig årsak. I mange tilfeller stinker badet av kloakk hvis det er feil i forbindelsen av kommunikasjonsnettverket med sanitæranleggene, samt feil som oppstår under installasjonen. Stanken oppstår i rom hvor vanntetningen er skadet eller det har vært brudd på reglene for drift av kloakken.

Hvis det er en vaskemaskin, inspiser rørene knyttet til den. Dette er en avløpsslange koblet til det generelle kommunikasjonssystemet.

Ventilasjonssystem

Hvorfor lukter badet kloakk? Årsaken til problemer med luft er et brudd på sirkulasjonen i rommet. Ventilasjon er veldig viktig, spesielt på badet. Hun erkan ikke bare fjerne ubehagelig lukt, men også tørke luften, noe som forhindrer at det dannes kondens og fuktighet.

Hvis det ikke er ventilasjon i rommet eller det er tett, så fylles rommet med stank.

Det er enkelt å sjekke at panseret fungerer som det skal. For å gjøre dette, len et ark papir mot hullet, hvis det er tiltrukket av det, er luftutvekslingen normal. Hvis dette ikke skjer, kan ventilasjonssystemet være tilstoppet. Ikke alle årsaker kan løses på egen hånd.

Noen ganger trenger ubehagelig lukt inn fra naboleiligheter, dette er brudd på det generelle ventilasjonsanlegget. Fugler kan falle inn i den. Derfor er det i slike tilfeller nødvendig å ringe de ansatte på boligkontoret.

Tresko

Den andre grunnen til at vasken på badet stinker av kloakk er tett. Dette regnes som den viktigste stankfaktoren. Når vann etter vask renner inn på badet eller vasken, legger seg fett og annet smuss på veggene i kloakken. Plakk akkumulert på innsiden blir en grobunn for bakterier og andre mikroorganismer. I dette tilfellet fjerner du risten og fjerner den resulterende skitten mekanisk.

Vanligvis tett sifon - et buet rør plassert under karet eller vasken. Det er i den vanntetningen er plassert, som holder kloakken. Hvis den selvrensende bølgen er strukket eller hengende, trenger en ubehagelig lukt inn i rommet.

Det er nødvendig å sette røret tilbake på plass og fikse det med et spesielt feste. Etter å ha passert en liten mengde væske, vil ventilen startejobbe som vanlig. Det er andre årsaker til lukten.

Hvorfor lukter badet kloakk?
Hvorfor lukter badet kloakk?

Hvis badet ikke har vært brukt på en lengre periode og væsken har fordampet, bør vann føres i avløpet. For å unngå dette i fremtiden, må du bruke følgende råd. Før du drar, hell olje i avløpet eller lukk proppen for å forhindre at vann fordamper.

Dersom badet stinker av kloakk, og blokkeringen er stor og ikke kan fjernes mekanisk, kan du bruke kjemikalier for å løse opp plakk. Noen ganger brukes en rørleggerkabel.

Root on pipes

En annen grunn til at leiligheten og badet stinker av kloakk er avleiringer i kloakkrør. Dette reduserer deres opprinnelige diameter, og væskens funksjon blir forstyrret (vannforseglingen fungerer ikke).

Badet stinker av kloakk
Badet stinker av kloakk

For å eliminere lukten, rengjør rørene med jevne mellomrom, spesielt hvis de er støpejern.

Feil installasjon

Stinker av kloakk på badet, hvordan fikse problemet? Hvis årsaken er en bøyd sifon eller utilstrekkelig vann i den, er dette lett å fikse. Korrugeringen bringes til en posisjon der væsken forlater, og det kontrolleres at plastrøret kommer inn i vannet i sifonkolben. Deler som ikke passer tett sammen kan slippe en ubehagelig lukt inn i rommet.

Badet lukter kloakk hva du skal gjøre
Badet lukter kloakk hva du skal gjøre

Til riktig avgjørelseinkludere sjekk av skjøter på alle rør og andre deler. Kontaktstedene er dekket med silikon, pakket inn med fum-tape og festet på nytt. Riktig isolasjon kan holde stanken ute.

Vaskemaskin

Hvorfor lukter badet kloakk? Årsaken til den ubehagelige lukten er feil innsetting av avløpsslangen til vaskemaskinen. I dette tilfellet er det plassert etter vanntetningen. Stanken fyller rommet gjennom trommelen på maskinen.

Lekkasjer og kondens

Hvis det stinker kloakk på badet, så kan det være forråtnelse av noe vann som eierne av leiligheten ikke ser. Dette er mulig når det er lekkasjer, og kondensat samler seg i et av hjørnene. I dette tilfellet kan det dryppe fra varmtvannsberederen, badekaret eller kranen. Sørg for å sjekke om det kommer vann på hyllen der parfymene er plassert eller i skittentøyskurven.

Stinker fra vasken på badet
Stinker fra vasken på badet

Når det oppstår en lekkasje bak et badekar, vaskemaskin eller under vasken, kan det noen ganger være vanskelig å oppdage.

Hvis dette skjer konstant, kan det ødelegge ikke bare luften i rommet, men også flisene på gulvet, mellomgulvet og taket til naboene under. Konstant fuktighet fører til utvikling av mugg og mugg. Og lukten som kommer fra dem gleder ikke beboerne i leiligheten i det hele tatt.

Hvordan bli kvitt lukten

Hvis badet stinker av kloakk, er det to måter å løse problemet på:

  • maskering eller midlertidig;
  • radikal.

Maskeringsmetoden er å erstatte den ubehagelige lukten med en annen. For disse formålene bør du bruke et sterkt luktende produkt og strø det på badet. Et midlertidig tiltak som forsinker bruken av riktig metode.

Den radikale metoden innebærer bruk av kjemikalier, samt obligatorisk reparasjonsarbeid for å fjerne feil i kloakksystemet. Dette er den mest effektive måten å forhindre dårlig ånde på.

Bruk av kjemikalier

Eliminer ubehagelig lukt ved å helle inn i rørene gjennom avløpshullene til spesialprodukter der det er et rengjøringsmiddel. Etter det vaskes rørene med sterkt vanntrykk.

Denne metoden hjelper til med å fjerne bakterier som utvikler seg på veggene av rør og på sifonen. Det er de som er ansvarlige for at det oppstår en ubehagelig lukt, og derfor er hovedinnsatsen rettet mot å ødelegge dem.

Du kan rengjøre systemet med produkter som selges i supermarkeder. Det er mange av dem, så det er vanligvis ingen problemer med å skaffe dem.

Hvorfor lukter badet kloakk?
Hvorfor lukter badet kloakk?

Du kan også bruke verktøy som er enkle å tilberede hjemme av kjente råvarer. Her er populære oppskrifter:

  1. Lag en blanding som inneholder brus og s alt. Hell kokende vann over det. Bakterier ødelegges kjemisk av brus og s alt, og termisk av vann.
  2. Noen ganger brukes til samme formål en konsentrert løsning bestående av sennepspulver ogkokende vann. Har lignende egenskaper som det forrige middelet.
  3. Vanlig hvithet kan også fungere som et effektivt middel for å bekjempe stank. Riktignok vil det også spre lukten av blekemiddel i hele rommet. Som et resultat vil ubehagelig rav fra badet forsvinne.

Derfor kan du ødelegge lukten ved hjelp av sure og alkaliske løsninger. Noen ganger er hjemmelagde produkter like effektive som de som er kjøpt i butikken.

Forebyggende tiltak

For å unngå at det stinker kloakk på badet, må du bruke følgende tips:

  • Den enkleste metoden er å rengjøre rørene regelmessig. Imidlertid er denne prosedyren ikke billig, og det er ikke alltid klart om det er nødvendig i øyeblikket eller ikke. Noen ganger er det bare sløsing med dine egne penger.
  • Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot sifonen. Det er der avfall samler seg i form av rester av tannkrem, såpe med mer. Noen ganger sprekker sifoner på grunn av eksponering for varmt vann. Rengjøring tar ikke lang tid, og som et resultat vil den eksakte årsaken til den ubehagelige lukten bli bestemt.
  • Hvis det er noe problem med vanntetningen, forårsaker det stank på badet. Du kan håndtere dette raskt. For å gjøre dette må den byttes ut eller rengjøres.
  • Konstant sjekk krever forbindelsen mellom stikkontakten og røret. Dette er det svakeste punktet i kloakksystemet, sammen med sifonen. Hvis pakningen på den forringes, begynner alle de illeluktende luktene å trenge inn i rommet. I dette tilfellet endrer de det, bruk en fum-tape for en pålitelig tilkobling.
  • Du bør kjøpe et spesielt avløpsnett, som monteres på bunnen av badekaret og vasken. Dette vil forhindre at hår, stort avfall og mer kommer inn i sifonen og rørene. Det er de som forårsaker dannelsen av illeluktende bakterier under forfall. En av de enkleste måtene er å sikre avløpet fra ubehagelige øyeblikk.

Lukten som kommer fra rørene er et vanlig fenomen. Mange mennesker må forholde seg til det. I noen tilfeller krever ikke dette tilkalling av rørlegger, og problemet løses av seg selv. For å gjøre dette kan du bruke forebyggende tiltak, en av dem er montering av et spesialnett på avløpet.

Anbefalt: