Flange - hva er det? Produksjon, enhet, typer flenser

Innholdsfortegnelse:

Flange - hva er det? Produksjon, enhet, typer flenser
Flange - hva er det? Produksjon, enhet, typer flenser

Video: Flange - hva er det? Produksjon, enhet, typer flenser

Video: Flange - hva er det? Produksjon, enhet, typer flenser
Video: WN flange forging flange production process show 2024, April
Anonim

Flange er en maskinvare. Dens formål er å koble sammen rør, kjertler eller lignende hule metallstrukturer med sylindrisk form. For å koble sammen to gjenstander fast og sikkert, må du i tillegg bruke myke puter. Myke materialer brukes til produksjon. Og til spørsmålet: "Flens - hva slags detalj er dette?" - du kan svare at dette er en maskinvare (forkortelse for "metallprodukt"), som skaper god tetting ved kryssene mellom sylindriske elementer.

flens hva er det
flens hva er det

Device

Standardflenser ser ut som en metallring med spesielle hull for stendere eller bolter. På noen typer av disse elementene kan det være fremspring, fordypninger, pigger, riller.

Flenseproduksjon

Ulike stålkvaliteter brukes til produksjon: 13XFA, 20/09G2S, 12X18H10T, 15X5 M og andre. I tillegg kan de være stål og rustfrie. Teknologien som brukes er annerledes. Produsenter bruker smiing, stempling, støping. For hver metode brukes spesialutstyr og former. Ved å frigi produktene dine,produsentene sjekker det nøye for kvalitet. Ved å bruke spesielle tester i arbeidet, sjekker QCD-ansatte dem for holdbarhet og pålitelighet. Flenser kontrolleres også for fuktmotstand. Hva det er? Siden de er festemidler og er med på å koble sammen metalldeler som kan komme i kontakt med vann, er det viktig at de ikke er utsatt for korrosjon. Det er derfor det brukes vanntette metallegeringer. Ofte dekker produsenter overflaten av flensene med et ekstra beskyttende lag.

hva er flenser
hva er flenser

Typer of flenss

Så, flens - hva er det? Dette er først og fremst maskinvare. Avhengig av applikasjonen kan disse delene være flate, krage, frie. Designet er ikke mye annerledes. På krageflensene er det et lite fremspring som ligner en kjegle. Det blir ofte referert til som en krage. Denne typen flens brukes når det er nødvendig å sveise deler ende-til-ende. Dette fremspringet bidrar til å tett koble forbindelsesdelene til rørledningene. De er også nødvendige når rørledninger kobles til tanker eller annet teknisk utstyr. Hovedfordelen med slike flenser er at de kan brukes flere ganger. Disse maskinvarene er laget av slitesterke materialer, og dette gjør at de kan brukes i arbeid der temperaturen varierer fra -253 til +600 grader Celsius.

løs flens hva er det
løs flens hva er det

Flat flens - hva er det? Dette er en maskinvare som ligner en flat disk med hull. Den brukes ved tilkoblingdeler av beslag, sjakter, fartøy, rørledninger, innretninger og lignende. Med dette elementet kan deler av rørledninger festes tett.

Løs flens - hva er det? Denne arten er ikke mye forskjellig fra de ovennevnte. Den består av to deler: en konvensjonell flens og en ring. Det er viktig at de er laget av samme materiale og har samme diameter og trykk. De brukes der arbeidet er vanskeligst, der det er vanskelig å utføre installasjon. På grunn av de to delene vil forbindelsen være tett og holdbar. Først kobles en vanlig flens til (den er sveiset), og den andre ringen kan deretter trygt roteres under drift.

Annen klassifisering

Det er laget spesielle typer elementer for enkelte typer arbeid. Spesiell flens - hva er det? Dette er den samme maskinvaren, men for å gjøre noe praktisk, er designet litt modifisert. De kan også sveises, løses, støpes, gjenges. Bare spor er skåret ut på dem eller fremspring er sveiset. For deres fremstilling utvikles først spesi altegninger og støpeformer. Slik maskinvare er laget etter ordre fra bedrifter.

Anbefalt: