Kommode med egne hender. 7 enkle regler for nybegynnere

Innholdsfortegnelse:

Kommode med egne hender. 7 enkle regler for nybegynnere
Kommode med egne hender. 7 enkle regler for nybegynnere

Video: Kommode med egne hender. 7 enkle regler for nybegynnere

Video: Kommode med egne hender. 7 enkle regler for nybegynnere
Video: Виниловый сайдинг! Секреты монтажа и полезные хитрости, о которых мало кто знает! 2024, April
Anonim

Kommode kom inn i livene våre på begynnelsen av 1700-tallet. Han skylder fødselen sin til en vanlig kiste. For å få noe ut av en slik «bunnløs» boks, krevdes en stol, og noen ganger en stige. Litt senere utstyrte håndverkere bokser inne i slike kister, og lokket ble gradvis til en bordplate. De første kommodene dukket opp ved hoffet til de franske kongene. Noe som ikke er overraskende, for de praktfulle parykkene måtte brettes et sted, og Richelieus hemmelige brev måtte gjemmes under lås og slå. Slike fantastiske skap var av utrolig størrelse, men de ble oldefedre til moderne kommoder.

1700-talls kommode
1700-talls kommode

I dag har kommoder kommet solid inn i livene våre. På grunn av funksjonalitet og enkelhet, allsidige former og variasjon av modeller, er denne typen hjemmemøbler spesielt elsket av kjennere av orden og komfort.

Fordeler ved valg av kommode som oppbevaringselement

  • Spar plass.
  • De nødvendige tingene er alltid for hånden, men skjult for nysgjerrige øyne.
  • Bredt utvalg av modeller og materialer.
  • Oppen av kommoden kan tjene som en arbeidsflate.

Finn imidlertid den samme kommoden medPerlemorhåndtak”er ikke alltid mulig selv i en stor møbelbutikk. I dette tilfellet er det fornuftig å lage en kommode med egne hender. Det viktigste er å finne ut hva som skal lagres i den.

Den første regelen for kommodemontering

Minimumskostnad - det er det du bør strebe etter. Faktisk virker prosessen med å lage en kommode med egne hender komplisert bare ved første øyekast. For å tilegne seg noen ferdigheter og forstå teknologien, er det ikke engang nødvendig å kjøpe dyre materialer eller tilbehør. Som et materiale for å sette sammen en kommode av en prototype, er for eksempel endene av gamle senger, trimmede brett fra et gjerde i landet, og til og med vanlige plastflasker egnet. Ideer til en funksjonell kommode kan bokstavelig t alt komme ut av løse luften. Her er for eksempel akkurat en slik kommode til barneklær og sokker. Det trenger imidlertid ikke være med bokser.

Kommode for barneklær fra improviserte midler
Kommode for barneklær fra improviserte midler

Den andre regelen er å vite nøyaktig til hvilke formål

For eksempel, for å arrangere en hjemmelaget kommode for leker, kan du vanligvis bruke pappesker, jo tettere de er, jo bedre. Når man velger et møbel alternativ for et barnerom, bør man ikke så mye ta hensyn til kvaliteten på materialet og monteringen, men snarere, ved hjelp av et nytt møbel, vekke barnets interesse for rengjøring og forståelse at det er nødvendig å få ting på plass etter kamper. En nysgjerrig gutt vil være en utmerket assistent i prosessen med å lage en kommode med egne hender og vil gjerne uttrykke ideene sine. I tillegg, etter en slik aktiv deltakelse i etableringen av menneskeskapte"mesterverk" problemet med spredte leker på barnerommet vil bli løst.

Å lage en hjemmelaget kommode for leker kan være egnet:

  • Emballasje fra husholdningsapparater, skoesker, noen ganger gamle mesaniner kan brukes.
  • Plastbeholdere som ligner et rektangel.
  • Trefruktkasser, så lenge de er trygge og barnet ikke klyper dem.
  • Noen ganger kommer til og med en gammel koffert godt med.

For utforming av en kommode kan du bruke både stoffer og farget papp. For å feste deler kan du bruke PVA-lim, en stiftemaskin for skrivesaker eller teip. Noen ganger, for å gi produktet styrke fra innsiden, kan et tett stoff brukes i skjøtene.

Tredje regel – funksjonalitet og enkelhet

Nybegynnere bør ikke ta på seg komplekse modeller med frillete sidehyller-penalhus eller taggete designerkanter. Monteringen av en slik kommode vil ikke bringe noe annet enn brukte nerver og bortskjemt materiale. Om ønskelig kan slike modeller kjøpes i butikken. Det er viktig å kjenne til handlingsalgoritmen og følge den strengt.

Den fjerde regelen - alt begynner med en tegning

Det første du må gjøre er å lage en tegning av fremtidens kommode. Fordelen i dette tilfellet med et hjemmelaget produkt er at dimensjonene kan være etter behov for et bestemt rom. Det er viktig å ta hensyn til noen punkter: om ledninger vil passere under kommoden eller ikke, om grunnplaten vil forstyrre den, om den vil blokkere stikkontakter, brytere osv.

Den femte regelen er tilstrekkeligstørrelser

Standardstørrelsen på en kommode er 80 cm, og bredden er 80-120 cm Har du ledig tid og internettilgang kan du prøve å lage en skisse ved hjelp av spesielle dataprogrammer, f.eks. "Compass 3D" eller "AutoCAD". Og hvis det ikke er noen ideer i det hele tatt om hvordan du lager en kommode, kan du se på modeller i butikkene. På dette stadiet er det viktig å bestemme hovedelementene i produktet. Hvor mange skuffer blir det, hvilken størrelse vil de ha, basert på høyden på hele kommoden.

Den sjette regelen er å ta hensyn til materialets fuktmotstand og slitestyrke

Noen ganger vil ytterligere sliping eller bearbeiding av treelementene i produktet være nødvendig. Husk ikke bare kanten på sidene av kommoden, men også avstanden mellom skuffene. Vanligvis trekkes tykkelsen på kanten øverst og nederst fra høyden på fasaden og et gap legges til. Slik ser grunnmodellen av en kommode, laget med egne hender, ut.

Klassisk kommode laget av tre
Klassisk kommode laget av tre

Ikke glem beslag og fester. Noen nybegynnere snekkere tar ikke hensyn til bunnen av kommoden i sine beregninger, det viser seg at produktet "henger i luften" og den nedre skuffen hviler kun på føringene.

Syvende regel - bli veiledet av ferdige tegninger

Noen ganger er det nyttig å ha ikke bare skissen for hånden, men også en grunnleggende prøve. Vanligvis er slike tegninger i møbelverksteder eller atelierer. Følgende dimensjoner kan legges til grunn. Du kan se her og monteringsrekkefølgen.

Kommode monteringsplan
Kommode monteringsplan

Nyttig for bruk og opplegg for å lage uttrekkbareesker. Hun kan sees på bildet nedenfor.

Skuffemonteringsskjema for kommode
Skuffemonteringsskjema for kommode

Han er den rette

Uansett hvilken kommode du lager, med eller uten skuffer, tre, papp eller sponplater, plast- eller jernbeslag – den blir en del av interiøret ditt. Å bygge grunnlaget er bare begynnelsen. En ny kommode vil komme inn i livet ditt, vil "vokse opp" med barna dine, skinne i glans eller skimre med klistremerker med tegneseriefigurer. Det vil bli et ekte familiearvestykke. Og selv om det en dag ikke vil være noe sted for det, vil minnene om tiden ved siden av denne tingen forbli hos deg for alltid.

Anbefalt: