Aluminiumsvarmeradiatorer som er bedre? Hvilket merke av aluminiumsradiator å kjøpe

Innholdsfortegnelse:

Aluminiumsvarmeradiatorer som er bedre? Hvilket merke av aluminiumsradiator å kjøpe
Aluminiumsvarmeradiatorer som er bedre? Hvilket merke av aluminiumsradiator å kjøpe

Video: Aluminiumsvarmeradiatorer som er bedre? Hvilket merke av aluminiumsradiator å kjøpe

Video: Aluminiumsvarmeradiatorer som er bedre? Hvilket merke av aluminiumsradiator å kjøpe
Video: How does a Mishimoto radiator increase cooling performance? 2024, April
Anonim

En radiator er en viktig komponent i varmesystemet til ethvert rom, som også utfører en estetisk funksjon. En riktig valgt radiatormodell passer perfekt inn i det indre av rommet og kan bli et designelement. Av hensyn til tekniske egenskaper bør du imidlertid ikke bare stole på hvordan varmeradiatorer i aluminium ser ut. Hvilken som er bedre å velge, bestemmer du selvfølgelig. Et utmerket anskaffelse vil være en radiator med høy ytelse og vakkert utseende. Hovedoppgaven til enhver radiator er å tilpasse varmesystemet ditt, gi maksimal varmeoverføring og regulere temperaturen inne i rommet.

Velge varmeradiator til leilighet

Hvilken modell av varmeradiator å foretrekke for installasjon i leilighet? Dette spørsmålet stilles av mange innbyggere i bygninger med flere etasjer. Å få et klart svar på dette tilsynelatende enkle spørsmålet er nesten umulig. Verken på World Wide Web eller i en spesialbutikkinformasjon er vanskelig å få tak i. Alle roser denne eller den modellen av en radiator. Dessuten blir modeller, så vel som produsenter av radiatorer, både importerte og innenlandske, flere og flere hvert år.

aluminium radiatorer som er bedre
aluminium radiatorer som er bedre

Artikkelen vår vil gi deg en rekke anbefalinger for å håndtere variasjonen av varmesystemer på markedet i dag, velg riktig størrelse på varmeradiatorer i aluminium og velg modellen som passer perfekt for deg med hensyn til parametere og passer perfekt inn i hjemmet ditt.

Romradiatorer for et vannvarmesystem i henhold til produksjonsmaterialet er:

  • støpejern;
  • bimetallic;
  • stål;
  • varmeradiatorer i aluminium.

Hvilken er bedre? La oss si at det fortsatt produseres støpejernsradiatorer, men etterspørselen etter dem faller jevnt og trutt til den forsvinner helt. Årsaken til dette er den enorme vekten og dårlige varmespredningen til slike radiatorer, noe som gjør dem ukonkurransedyktige blant moderne modeller. Og selv den utmerkede korrosjonsbestandigheten til støpejern redder ikke situasjonen deres.

Derfor, la oss se nærmere på de 3 hovedtypene av moderne varmeradiatorer.

Bimetallvarmeseksjoner

Disse nye generasjons radiatorer, designet for et trykk på 30 atmosfærer, kombinerer de beste egenskapene til varmeseksjoner i aluminium og radiatorer av stålrør. Det ytre belegget og finnene til en slik radiator er laget av aluminiumslegering, og deres indre rørdel er laget av stål.

produsenter av aluminiumsradiatorer
produsenter av aluminiumsradiatorer

Ubestridelige fordeler med bimetalliske varmeseksjoner:

- tåler trykk i systemet opptil 40 atmosfærer uten tap av sine opprinnelige kvaliteter;

- lang levetid - opptil 20 år, på grunn av motstanden til stål mot de kjemiske komponentene i vann i kjølevæsken;

- høy varmespredning;

- moderne stilig design.

Ulemper:

- høye kostnader for bimetalliske seksjonsradiatorer (nesten en tredjedel høyere enn konvensjonelle aluminium);

- økt energiforbruk på grunn av høy hydraulisk motstand i deler av en slik radiator.

I samsvar med det ovenfor antyder konklusjonen seg selv: hovedfordelen med bimetalliske seksjoner er å aktivt motstå de aggressive egenskapene til den lokale kjølevæsken og motstå høyt trykk i varmesystemet. I rettferdighet bør det bemerkes at i dag overstiger gjennomsnittstrykket i varmerørene ikke 15 atmosfærer, og moderne rensing og tilberedning av vann som helles inn i systemet reduserer muligheten for korrosjon og slagging av elementene i varmesystemet betydelig. Derfor, etter å ha bestemt deg for å kjøpe en seksjonsradiator i bimetall, betaler du faktisk for mye for et fasjonabelt materiale og merke.

Stålpanelradiatorer

Panelradiatorer med et arbeidstrykk på 10 atmosfærer er to stålplater, sammenkoblet ved sveising, med utsparinger for tilkobling av kanaler og manifolder. Dimensjoner på stålpanelradiatorerfikset. De har ikke muligheten til å legge til eller trekke fra seksjoner, som radiatorer av seksjonstype.

Den store størrelsen på panelradiatoren garanterer varmeoverføring på et høyt nivå, tilstedeværelsen av finner mellom panelene vil øke radiatorens totale varmeeffektivitet, på grunn av det økte oppvarmingsarealet.

Ubestridelige fordeler med stålpanelradiatorer:

- mangel på treghet;

- lønnsomhet;

- høy prosentandel av varmeoverføring;

- stort oppvarmet område.

Flaws:

- manglende tåle høyt trykk i sentralvarmesystemet;

- mottakelighet for de aggressive egenskapene til kjølevæsken, spesielt for tilstedeværelsen av oksygen.

Oftest brukes radiatorer av stålpanel i lukkede autonome varmesystemer. Det er irrasjonelt å installere en panelradiator i et sentralisert varmesystem.

Aluminiumsvarmeradiatorer

Hva er de beste varmesystemene? De mest populære er varmeradiatorer i aluminium, egnet for et trykk på 16 atmosfærer, de er en elegant oppvarmingsenhet med lav vekt og høyt nivå av varmeoverføring (maksimal varmeoverføring i en seksjon er 198 W). Slike høye varmeoverføringshastigheter skyldes dobbeltvirkningen til aluminiumsradiatoren. Denne enheten overfører halvparten av varmen ved stråling, og den andre halvparten ved konveksjon.

dimensjoner på aluminiumsradiatorer
dimensjoner på aluminiumsradiatorer

Tilstedeværelsen av finner inne i seksjonene øker det oppvarmede området til 0,5 kvm.og dermed øke varmeoverføringskoeffisienten.

Aluminiumsvarmeseksjoner er de mest effektive for oppvarming av lukkede rom uansett størrelse. Størrelsene på varmeradiatorer i aluminium er små, så disse fantastiske enhetene krever ikke mye vann og regulerer varmestrømmen perfekt.

Fordeler med varmeseksjoner i aluminium:

- optim alt forhold mellom pris og kvalitet;

- høyt nivå av varmeoverføring;

- stilig design;

- lett vekt;

- ideelt arbeidstrykk.

Ulemper:

- hyppig korrosjon av metall med aggressiv, dårlig rengjort kjølevæske i sentralvarmesystemer

I dag er de beste varmeradiatorene i aluminium mest etterspurt blant forbrukerne. Dette skyldes det faktum at slike radiatorer er rimelige, pålitelige i kvalitet, holdbare i drift og effektive i drift. Du kan bruke dem i alle bolig- og yrkeslokaler.

Kombinerte kobber-aluminiumradiatorer

Kombinerte radiatorer av kobberlegering og aluminium brukes i rom med høy luftfuktighet, som svømmebasseng. De eneste unntakene er de rommene der det er en mulighet for utseendet til et kjemisk stoff som reagerer med materialene som en slik radiator er laget av og endrer kvaliteten. En slik radiator er laget av de mest varmeledende materialene (for referanse: den termiske konduktivitetskoeffisienten til kobber er 410 W/m2K, og aluminium er 220 W/m2K). Utformingen av kobber-aluminium radiatoren er utformet slik at vann fravarmesystemet kommer utelukkende i kontakt med kobber, mens kroppen og varmeledningsevneplatene er laget av aluminium.

Italienske radiatorer i aluminium
Italienske radiatorer i aluminium

Kobber-aluminium varmeradiatorer brukes utelukkende i autonome varmesystemer. For for holdbarheten til disse enhetene er det nødvendig at hele varmesystemet, inkludert varmeveksleren i varmekjelen, rør og selve radiatoren, er laget av det minst korrosive materialet.

Aluminium eller bimetall varmeradiatorer, hvilken å foretrekke

Dette spørsmålet vil skape problemer selv for en høyt kvalifisert varmeinstallasjonsspesialist. Definitivt anbefales bruk av bimetallseksjoner i leiligheter i høyhus og i varmenett med dårlig vannrensing. Eiere av uavhengig oppvarming, så vel som beboere i leiligheter i vanlige fem-etasjers bygninger, bør ikke betale for mye for slike varmeovner på grunn av det vanlige trykket i varmerørledningen.

Og en viktig advarsel for de som allerede har tatt et valg til fordel for bimetalliske varmeseksjoner - over 80 % av slike radiatorer på hjemmemarkedet er laget i Kina. Det vil si at kvaliteten på metallet som en slik enhet er laget av, samt kvaliteten på arbeidet med produksjonen, samsvarer med omdømmet til produksjonslandet.

Beregning av effekten til den valgte radiatormodellen

Effektraten til én varmeenhet for enheten for den russiske føderasjonen, i henhold til katalogen:

• Nordlige del av Russland – fra 150 til 200M/kvm

• Middle RF - 100 W/kvm

Aluminiumsradiatorer, avhengig av modell og produsent, har en gjennomsnittlig effekt på 82 - 212 W/kW.m. Derfor, for å varme opp et rom med et areal på 10 meter i den sentrale delen av den russiske føderasjonen, ville det være mest praktisk å installere en radiator bestående av 9-10 seksjoner med en effekt på 100 W / kV.m. eller bestående av 5 seksjoner med en effekt på 200 W/kV.m. hver.

installasjon av aluminiumsradiatorer
installasjon av aluminiumsradiatorer

Ved beregning av varmeradiatorer i aluminium er det viktig å tenke på at overskuddsvarme er å foretrekke fremfor mangelen. I det sentrale Russland er det faktisk vintre med alvorlig frost. Når du installerer et internt varmesystem, sett aluminiumsseksjoner i radiatorer med margin.

Installasjon av varmeradiatorer i aluminium

For at de nye batteriene skal fungere i lang tid og gi hjemmet ditt høykvalitetsvarme, bør tilkobling av varmeradiatorer i aluminium gjøres i henhold til en rekke spesielle forhold.

  • Aluminium motstår korrosjon godt, men i sammensetningen med en kobberlegering i kjølevæsken vil det snart miste sine opprinnelige kvaliteter.
  • Feilmontering av aluminiumsradiatorer, spesielt når det gjelder innskruing av nippel, fører til plagsomme problemer under drift.
  • Aluminium er et mykt metall. Derfor kan en del av en slik radiator lett bli skadet av mekanisk støt.

På det moderne markedet for varmeprodukter presenteres aluminiumsradiatorer fra ulike innenlandske og utenlandske produsenter,som er utviklet spesielt for varmesystemer i den russiske føderasjonen. Utviklerne av disse modellene tok hensyn til både det høye trykket i systemene og den høye surheten i kjølevæsken, og prøvde å tilpasse produktene sine til dette. Prisen på en aluminiumsradiator avhenger av utførelse og produsent.

varmeradiatorer i aluminium
varmeradiatorer i aluminium

Installasjon av varmeradiatorer i aluminium:

1. Merk stedet der radiatoren skal installeres.

2. Fest radiatorens monteringsbraketter til veggen.

3. Heng radiatoren på brakettene.

4. Koble kjøleribben til varmerøret.

5. Installer plugg eller spesialventil.

Kinesiskproduserte radiatorer

I dag har Kina lisenser for produksjon av varmeradiatorer i aluminium fra noen kjente produsenter. De som ikke vil eller ikke kan betale for mye for et kjent merke, kan godt velge kinesiskproduserte modeller. Produsenter av varmeradiatorer i aluminium fra Kina leverer ofte varer av høy kvalitet til det russiske markedet til en relativt lav kostnad, takket være deres billige arbeidskraft.

Kinesiskproduserte varmeradiatorer bør kjøpes i spesialforretninger som verdsetter omdømme og klientell. Når du kjøper slike varmeovner på markedet eller i en nettbutikk, er det en risiko for å motta en lavkvalitetsmodell eller en som ikke oppfyller de deklarerte tekniske spesifikasjonene. Og i tillegg til dette har kinesiske radiatormodeller sine egne indikatorer som du trengervurdere når du velger en modell.

Italienskproduserte radiatorer

De mest populære modellene på hjemmemarkedet er italienske varmeradiatorer i aluminium.

Disse produktene har et stilig design, perfekt egnet til ethvert interiør, og brukes som oppvarmingsenheter i boliger og yrkeslokaler. Italienske modeller av radiatorer er dekket med en spesiell emalje som tåler høye kjølevæsketemperaturer og gir styrke til metallet.

Varmeseksjoner er laget av høykvalitets aluminiumslegering med høy styrke, som ikke skades ved konstant kontakt med industrivann og dets urenheter.

Velge produsent av varmeradiatorer

Vi har satt sammen en liten liste over kjente selskaper som produserer varmeradiatorer i aluminium. Alle selskaper er verdt din oppmerksomhet. Det er imidlertid opp til deg å bestemme hvilken radiator som vil være optimal for installasjon i rommet ditt, med fokus på budsjettet og typen varmesystem.

kobber-aluminium varmeradiatorer
kobber-aluminium varmeradiatorer

Global

Italiensk selskap som produserer høykvalitets aluminiumsradiatorer. Varmerne til dette selskapet utmerker seg ved deres lange levetid og stilige utseende, og materialene som brukes i produksjonen deres beskytter dem pålitelig mot rust og mekanisk skade. Kostnaden for en del av aluminiumsradiatoren til dette selskapet er omtrent 400 rubler. Prisen samsvarer med kvaliteten.

SMART (Smart)

Kinesisk selskap produserer billigbimetalliske varmeseksjoner og universelle varmeradiatorer i aluminium. Hvilken er bedre å kjøpe, bestem selv, kostnaden for en aluminiumsseksjon er omtrent 300 rubler, bimetallisk - omtrent 350 rubler.

Rifar

Innenlandsk selskap for produksjon av bimetall og aluminium varmeseksjoner. Slike radiatorer er 100% egnet for russiske driftsforhold, til en pris som er mye lavere enn som tilbys av importerte produsenter. Avhengig av valgt modell koster en varmeseksjon fra Rifar fra 450 til 900 rubler. Dette er varmeradiatorer av høy kvalitet til en lav pris.

Anbefalt: