Hvordan lage et vibrerende bord med egne hender?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage et vibrerende bord med egne hender?
Hvordan lage et vibrerende bord med egne hender?

Video: Hvordan lage et vibrerende bord med egne hender?

Video: Hvordan lage et vibrerende bord med egne hender?
Video: VIBRATING TABLE - I make a with my own hands 2024, April
Anonim

Hvis du er eier av et privat verksted eller en belegningsplatebedrift, må du selvfølgelig ha et verktøy som et vibrerende bord. Du vil lage det med egne hender, eller du vil kjøpe en ferdig versjon i butikken, det er ikke så viktig - resultatet og kvaliteten på arbeidet som utføres vil være nesten på samme nivå.

gjør-det-selv vibrerende bord
gjør-det-selv vibrerende bord

Men hvis bedriftens budsjett er betydelig begrenset, har du ikke noe annet valg enn å lage denne enheten med egne hender. Derfor skal vi i dag se på hvordan vi lager et vibrerende bord med minim alt med penger og tid.

Tegning

Til å begynne med bør du tegne et bilde av fremtidens design, som du deretter skal produsere fliser med. Som vi vet, utfører vibrasjonsbordet en funksjon - ved sine handlinger fjerner det overflødig luft fra betongløsningen, på grunn av hvilken sammensetningen av flisen eller annet betongproduktblir mer holdbar.

gjør-det-selv vibrerende bordtegning
gjør-det-selv vibrerende bordtegning

Men for at kvaliteten på arbeidet virkelig skal møte alle forventninger, er det nødvendig å tegne en tegning riktig. I spørsmålet "hvordan lage et vibrerende bord med egne hender", skal tegningen ha de mest nøyaktige verdiene og dimensjonene med hensyn til skala. Det er imidlertid ikke nødvendig å tegne linjer med millimeterpresisjon.

Hvordan lage et vibrerende bord med egne hender? Gjør basen

La oss nå sette i gang. Etter å ha gjennomgått avlesningene på tegningen, er det nødvendig å sveise sammen flere hjørner som måler 60x60x5 millimeter ved hjelp av en sveisemaskin. Samtidig må 4 stenger kuttes av på den resulterende rammen og også sveises til strukturen. De skal plasseres symmetrisk. Med denne vinkelen på rammebasen kan kutt gjøres med 450 for strukturell pålitelighet.

gjør-det-selv vibrerende bord
gjør-det-selv vibrerende bord

Toppdekselet er kanskje den eneste mekanismen som nesten fullstendig gjentar konturene til bunnen av enheten. På grunn av dette er det ikke veldig vanskelig å lage et vibrerende bord med egne hender. Etter at stålplaten er sveiset til rammen, fortsett å installere motoren (hovedvibrator). Ja, og installer et OSB-ark mellom rammen med arket. Dette gjøres for å fjerne unødvendige ujevnheter, spor etter sveising eller hode på monteringsbolter.

hvordan lage et vibrerende bord
hvordan lage et vibrerende bord

Hvordan velge en vibrasjonsmotor for dette verktøyet?

Når du lager et vibrerende bord med egne hender, husk at hoveddelen av denne enheten er en vibrator - en litenen elektrisk motor som roterer overflaten på enheten (ark ved basen) fra side til side. Noen håndverkere bruker en motor fra gamle vaskemaskiner som kraftverk, andre kjøper en ferdig enhet i en butikk. Det er verdt å merke seg at det første alternativet ikke er så pålitelig og holdbart. Maksimum, hvor lenge motoren fra vaskemaskinen var nok, er for 20-25 byttesykluser. Videre krevde motoren utskifting (i sin design begynte akselen å dingle, eller lagrene ble kilt). Derfor, for produksjon av belegningsplater, er det best å kjøpe ferdige vibratorer i butikkene. La dem koste mange ganger mer, men de vil tjene deg i veldig, veldig lang tid.

Anbefalt: