Hvordan skjøter jeg linoleum og fliser?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skjøter jeg linoleum og fliser?
Hvordan skjøter jeg linoleum og fliser?

Video: Hvordan skjøter jeg linoleum og fliser?

Video: Hvordan skjøter jeg linoleum og fliser?
Video: Sådan fjernes linoleum- og vinylgulvbelægning med en varmepistol 2024, April
Anonim

Tendensen med å bruke forskjellige typer gulvbelegg i en leilighet har blitt mote. Folk legger ofte gulvfliser på kjøkken og ganger. I resten av rommene legges det laminat, parkett eller linoleum. Det viser seg et rom med en unik stil. Ulike gulv brukes ofte i studioleiligheter. Denne designløsningen lar deg lage sonering innendørs. For eksempel kan du skille kokeområdet fra rekreasjonsområdet. Det er viktig at gulvbelegget er kompatible, og arbeidet utføres nøye. Mange vet ikke hvordan man dokker linoleum. For å svare på dette spørsmålet er det nødvendig å studere materialer og deres egenskaper. Du må forstå hvordan du starter stylingen på riktig måte.

Hvordan kombinere forskjellige gulvmaterialer riktig?

For å vakkert kombinere to forskjellige gulvbelegg i ett rom, er det bedre å bruke spesielle terskler. De kan lages av forskjellige materialer. I dag er aluminiumslister relevante, så vel som plastikk. Noen mennesker foretrekker terskler av tretype, de kan være laget av kryssfiner. Mannkan velge passende form og farge. Butikkene tilbyr et bredt spekter av ulike varianter av terskler. Som et resultat kan du lage den perfekte skjøten.

hvordan sette sammen linoleum
hvordan sette sammen linoleum

Når belegget har en halvsirkelformet form eller det er bølger enkelte steder, er det bedre å sette en metallprofil i krysset. Den er flott for gulv i forskjellige nivåer. Mange er interessert i hvordan man dokker linoleum med egne hender uten en terskel. For å gjøre dette, fyll på tetningsmasse.

Fordeler med å kombinere to etasjer

Før du skjøter linoleum og fliser, bør du finne ut alle fordeler og ulemper med denne typen kombinasjon.

Det valgte designet lar deg bruke funksjonene til hvert materiale på de riktige stedene. Ofte er belastningen på gulvet forskjellig i forskjellige områder av leiligheten. Når folk spør hvordan man kan slå sammen linoleum og fliser, anbefaler designere først og fremst å bestemme seg for sonering av rommet og finne ut hvilken belastning som vil være på hvert nettsted. På kjøkkenet er det mer sannsynlig at gulvet kommer i kontakt med vann og rengjøringsmidler. I dette rommet er det bedre å bruke fliser. Hun er ikke redd for vann og motstandsdyktig mot mekanisk skade.

Linoleum er et materiale som avgir varme. Derfor, hvis du legger dette belegget i spiseområdet, vil føttene dine ikke være kalde. Flis uten tilleggsoppvarming regnes som et kaldt belegg. Linoleum er enkelt å installere og lett å ta vare på under drift.

Hovedfordelen med det kombinerte gulvet vil være at det er praktisk å bruke fliser i områdetmatlaging, og linoleum i spisestuen. Resultatet er et gulvbelegg som er behagelig for føttene og origin alt design. Dessuten er denne kombinasjonen ikke veldig dyr, i motsetning til laminat og parkett.

hvordan skjøter linoleum og fliser
hvordan skjøter linoleum og fliser

Selv en nybegynner i reparasjonsbransjen kan jobbe med disse materialene. Du kan uavhengig velge farger som matcher hverandre.

Hva bør jeg vurdere når jeg velger et gulvmateriale?

For å lage det perfekte gulvet må du velge de riktige materialene. Et viktig poeng er valg av farger. Gulvet kan lages i en farge eller spilles i kontraster. Folk blir frastøtt av leilighetens generelle stil.

Noen mennesker foretrekker å lage gulv med flere nivåer med forskjellige materialer. I dette tilfellet er hovedoppgaven å oppnå en jevn overgang mellom nivåene. Klarer du å gjøre overgangen ikke iøynefallende, så var arbeidet en suksess. Den optimale høyden bør være slik at det ikke er ubehag når du passerer gjennom rommet.

Nyanser med fester

hvordan du best sammenføyer linoleum
hvordan du best sammenføyer linoleum

Før du skjøter sammen laminat og linoleum, bør du velge riktige festemidler. Dette er et viktig poeng. Mange vet ikke hvordan man riktig dokker linoleum med hverandre. Dette problemet løses også med spesielle festemidler.

Alle elementer av festemidler må være av høy kvalitet og pålitelige. Ulike rusk skal ikke falle ned i rommet ved skjøtene. Hvis arbeidet utføres nøye, vil gulvet få god lydisolering, ogvil også være vanntett. Ved valg av terskler er det viktig at festestedet ikke er synlig for det blotte øye.

Før du skjøter linoleum og fliser i gangen, må du velge en passende terskel. Det ideelle alternativet ville være en T-formet terskel. Den fester linoleum og fliser, og skaper en perfekt overflate.

Hva er dokkingmetodene?

Noen vet ikke hvordan de skal skjøte linoleum og fliser på en vakker måte. Prosessen kan foregå på ulike måter. Hver av dem har sine egne installasjonsfunksjoner. Følgende skiller seg ut:

  1. Ved hjelp av en profil og en nøtt. Oftest hjelper en aluminiumterskel folk ut. Den er installert ved skjøten og festet til gulvet med spesielle festemidler. For å gjøre dette trenger du en drill med en drill med ønsket diameter. Hvis gulvene er betong, må du etter arbeidet forsterke arbeidsflaten med dybler.
  2. Du kan velge en terskel, som består av to strimler. En planke er festet til gulvflaten, den andre - til gulvet. Bunnplaten monteres. For å fikse toppstangen, er det nødvendig med ekstra verktøy. Alle kan kombinere linoleum og keramiske fliser ved hjelp av en terskel. Denne metoden er god fordi den lar deg skjule skiven. For dette ble han k alt skjult.
  3. Utjevning av gulvet. Det må huskes at flisen ofte er tykkere enn linoleum. Derfor, før du sammenføyer linoleum uten terskel, må du lage gulvene i samme nivå.

Dekkeavrettings alternativer for å kombinere linoleum og fliser

Noen foretrekker å fylle gulvet for dettespesialløsning. For vellykket arbeid må du markere stedet der linoleumet skal ligge, og fylle gulvet til et visst merke

Du kan lage samme dekningsgrad med et ark med kryssfiner. Den må plasseres på gulvet, langs krysset mellom beleggene.

For å gjøre det enklere å montere terskelen kan du lage en utsparing i kryssfinerplaten. Installer en del av profilen i den, den andre delen må festes under keramiske fliser. For en person som ikke tidligere har vært borti reparasjonsarbeid, er denne metoden mer egnet enn andre.

hvordan slå sammen linoleum uten terskel
hvordan slå sammen linoleum uten terskel

Profiler installeres best ved å bruke punktfikseringsmetoden. Det er nødvendig å holde en avstand på 30 centimeter fra hverandre. Hvis overflaten har ujevnheter, monteres profilen ca. 20 centimeter fra gulvet.

Hvordan kan linoleum og keramiske fliser pent limes sammen med lim?

Det er mange forkjempere for fugemasse i disse dager. Folk opplever at det er enkelt å fikse forskjellige gulvmaterialer med det. Denne uttalelsen er ikke helt nøyaktig. For å svare på spørsmålet om hvordan du sammenføyer linoleum med fliser, må du gjøre alt og gjøre arbeidet på en slik måte at linoleumet dekker flisene. Når materialene fester seg godt, bør du lage en mal av vanlig papp. Det er nødvendig for å gjenta formen på leddet. Modellen av skjøten er plassert på linoleumet. Du må sirkle den med en blyant langs konturen og fjerne overskuddet. Et pent snitt bør lages for ikke å ødelegge det generelle utseendet til rommet.

For å gjøre det lettere for en person å jobbe,det er bedre å påføre tetningsmidlet, gå tilbake fra kanten. Etter siste trimming kan den limes. Denne metoden er praktisk å bruke hvis du må "gå" med fugemasse i korridoren nær dørene.

Må jeg lime skjøtene?

En person kan velge hvilken som helst metode for montering, men skjøtene må limes. Du må velge øyeblikket når leddene er klare. Lim påføres dem, hvoretter du må vente noen timer til limet "griper". I dette arbeidet må det utvises spesiell forsiktighet. Limet skal ikke komme på flisen, ellers vil det være vanskelig å fjerne det fra overflaten av flisen. Sømmene må slipes med fugemasse, hvis tone er valgt avhengig av fargen på flisen. På slutten av arbeidet må du rengjøre gulvet og sette full pris på resultatet.

Typer linoleum

Nøkkelen til langsiktig drift av linoleum er riktig installasjon. Dekket vil vare mer enn ett år. Derfor er det viktig å vite hvordan man dokker linoleum med hverandre. For å takle dette arbeidet må du forstå typen materiale.

hvordan legge til linoleum med egne hender uten terskel
hvordan legge til linoleum med egne hender uten terskel

Koblingen av de to "stykkene" vil ikke bare avhenge av mesterens leggeteknikk og ferdigheter, men også av typen materiale.

Følgende typer belegg skiller seg ut:

  1. Kommersiell linoleum. Avviker i sin tykkelse. Dette materialet er ganske holdbart. På grunn av tykkelsen vil det være vanskelig å koble sammen delene. Hvis det gjøres riktig, vil belegget vare lenge.
  2. Forbruker er mye tynnere enn kommersiell. Det fremre laget av dette belegget med en tykkelse på0,1 mm til 0,3 mm.
  3. Det finnes også en semi-kommersiell type, hvis topplag er fra 0,4 til 0,5 mm tykt.

sammensetning av linoleum

Mange som kommer til butikken for linoleum, vet ikke at den består av flere lag. Det er tre tot alt:

  • Det øverste laget kalles fronten. Hva er topplaget laget av? Den er laget av PVC. Levetiden vil avhenge av tykkelsen på dette laget.
  • I midten er det et lag, som er et mellomlag. Den består av et forsterkende nett. Den er laget av glassfiber.
  • Det nederste laget kalles også lydisolert. Det gir også termisk isolasjon. Den bruker PVC-skum.
hvordan skjøte laminat og linoleum
hvordan skjøte laminat og linoleum

Oftest legges en spesiell lakk på toppen av linoleumen. Det gir glans til belegget, og utfører også beskyttende funksjoner. Den motstår ytre påvirkninger.

Hvordan feste belegget med mønsteret?

Før du setter sammen linoleumet, må du bestemme fargen. I dag finnes det et bredt utvalg av forskjellige gulvfarger på markedet. Designene kan minne om tregulv eller tepper. Det er linoleum, eksternt imitere fliser. Det er viktig at det valgte materialet stemmer overens med fargen på den generelle interiørdesignen.

Det bør bemerkes: hvis en person har valgt et komplekst mønster for gulvbelegg, må du prøve å matche bildet på steder der det er skjøter. For å gjøre dette må du kjøpe mer materiale enn forventet.i henhold til de opprinnelige beregningene. Du må være forberedt på å bruke mer enn planlagt.

Metoder for sammenføyning av forskjellige linoleum

Når fagfolk gir råd om hvordan de skal sammenføyes linoleum, foreslår de å bruke to metoder:

  • Overlapping. Ulempen med denne metoden er at hvis vann kommer under belegget, vil det bli fuktighet. Mugg kan dukke opp. Det kan være et fremspring på gulvet på grunn av at beleggene ligger lagvis oppå hverandre. Et merkelig skritt kan forstyrre gange. Gulvet vil ikke lenger være helt flatt. Smuss og rusk kommer under belegget. Og dette vil komplisere ytterligere rengjøring.
  • Rumfuge regnes som den mest vellykkede gulvmetoden. Ved arbeid er det viktig å unngå inntrengning av støv og skitt mellom knivene, samt å hindre inntrengning av fuktighet.

Hvorfor prøve å slå sammen separate ark?

Noen ganger lurer folk på hvordan man best kan slå sammen linoleum. Noen ser behovet for å koble sammen individuelle ark. Dette forklares med at folk vil ha:

  1. Opnå integriteten til belegget, forbedre utseendet.
  2. Få helt flate gulv.
  3. Beskytt gulvet mot fuktighet og smuss.
  4. Beskytt kjelleren mot overflødig fuktighet i tilfelle folk bor i et privat hus.

Hvilke typer sømmer finnes?

Folk er ofte interessert i hvordan man dokker linoleum med improviserte midler. Det er fire alternativer:

  1. Du kan bruke dobbeltsidig tape hvis du har det hjemme.
  2. Det er bra om det er partisjoner ellerterskler. De er enkle å installere selv.
  3. Det er et spesielt lim designet for kaldsveising. Den er perfekt for denne typen arbeid.
  4. Fagfolk foretrekker å bruke varmsveising. De bruker en spesiell ledning.

Hvordan kaldsveises linoleum?

Du bør lære hvordan du skjøter linoleum ved å bruke kaldsveisemetoden. Fugen må limes med en spesiell sammensetning beregnet for gulvbelegg. Den forbinder forskjellige lerreter tett. Vær oppmerksom på at dette limet er giftig. Det er nødvendig å huske sikkerhetsreglene når du arbeider med det. Det anbefales å ventilere rommet, ellers risikerer en person å bli forgiftet av røyken som limet avgir.

Denne metoden er god å bruke for selvstendige lekser. Lim kobler like enkelt kommersiell linoleum, så vel som husholdning. Det skal bemerkes at kaldsveisemetoden ikke kan brukes til belegging med filtlag.

Særtegn ved varmsveising

Varmsveisemetoden bør brukes når kommersiell linoleum skal skjøtes. Sømmen er pen, om enn merkbar. Den skiller seg ut for sin kvalitet. Sveising krever et spesialverktøy som vanligvis bare er tilgjengelig for fagfolk.

hvordan bli med linoleum
hvordan bli med linoleum

Den spesielle brenneren slår seg på, under påvirkning begynner påfyllingssnoren å smelte. Det er vanligvis laget av PVC. I smeltet tilstand fyller den skjøten fullstendig. Sveising utføres ved høye temperaturer, fra350 til 400 grader. Når belegget stivner, fjernes overskuddet med en spesiell kniv.

For å få den perfekte sømmen må du først lime materialet godt, og også kutte ut en nisje i form av bokstaven V. Den resulterende grøften må renses.

Konklusjon

Så, vi så på hvordan du kan dokke linoleum og fliser. Som du kan se, er det mange måter å gjøre denne jobben på. Når du har det nødvendige settet med materialer og verktøy, er det fullt mulig å gjøre arbeidet selv. Som et resultat vil skjøten være av høy kvalitet og estetisk.

Anbefalt: