Selvregulerende kabler: oversikt, typer, installasjonsfunksjoner og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Selvregulerende kabler: oversikt, typer, installasjonsfunksjoner og anmeldelser
Selvregulerende kabler: oversikt, typer, installasjonsfunksjoner og anmeldelser

Video: Selvregulerende kabler: oversikt, typer, installasjonsfunksjoner og anmeldelser

Video: Selvregulerende kabler: oversikt, typer, installasjonsfunksjoner og anmeldelser
Video: Hvordan selvregulerende varmekabel fungerer 2024, April
Anonim

Elektriske varmesystemer for ulike objekter er ganske etterspurt i dag. De er moderne å bruke både innendørs og utendørs. Av spesiell interesse er selvregulerende kabler. De er mindre krevende for installasjonsprosessen og bruker mindre energi.

Enheten deres, applikasjonsprinsippet er forskjellig fra konvensjonelle resistive kabler. Kundeanmeldelser vil hjelpe deg å velge riktig produkt alternativ. Eksperter vil fortelle deg hvordan du monterer et slikt system riktig. Dette garanterer et langt og produktivt liv.

Generelle egenskaper

Selvregulerende kabler ligner veldig på deres vanlige varianter, bare litt flate. Dette skyldes enheten til det presenterte produktet. Denne formen gir en tettere tilpasning til den oppvarmede overflaten.

Oftest brukes disse produktene til å varme opp rør, tanker, sluk og takrenner. Det finnes systemer designet for å arrangere innendørs oppvarming, samt utendørs installasjon i bakken eller avrettingsmasse. Demlagt på trapper eller veibanen.

Selvregulerende kabler
Selvregulerende kabler

Anvendelsesområdet for slike produkter er ekstremt bredt. Fordelen med en slik kabel er endringen i intensiteten til oppvarming og energiforbruk avhengig av omgivelsestemperaturen. Derfor trenger ikke et slikt system en termostat: det tilpasser seg til eksisterende forhold.

tråddesign

Selvregulerende varmekabel har en spesiell design. Mellom to ledende kjerner er det en matrise laget av et spesielt polymermateriale. Den er laget av karbon.

Selvregulerende varmekabel
Selvregulerende varmekabel

Når temperaturen i et bestemt område synker, øker ledningskapasiteten, det samme gjør selve oppvarmingen. Hvis det er ganske varmt rundt kabelen, endrer materialet sine egenskaper, begynner å hemme strømmen av elektrisitet noe, henholdsvis avtar oppvarmingen.

Den indre strukturen er beskyttet av flere skjell. Metallskjermen er nødvendig for jording og beskytter varmeelementet mot mekanisk skade. PVC-ytre skallet øker også holdbarheten til produktet. Styrkeklassen bestemmer forholdene som systemet kan brukes under.

Benefits

Selvregulerende ledning har en rekke fordeler. Hvis vi sammenligner det med resistive varianter, er det lettere å betjene. Den er ikke redd for lokal overoppheting og trenger ikke holde samme temperatur langs hele produktets lengde.

Selvregulerende rørkabel
Selvregulerende rørkabel

Det skal også bemerkes at det presenterte systemet ikke er redd for strømstøt. Den kan krysses, i motsetning til en konstant varmetråd. Dette er spesielt viktig når du arrangerer oppvarming av rørledningssystemer og deres ventiler.

På grunn av designfunksjonene kan slike produkter kuttes i små biter. Minimumslengden i dette tilfellet er 10-15 cm. Ta hensyn til omfanget av deres bruk, og vi kan si at i nær fremtid kan selvregulerende systemer erstatte resistive.

Installasjon av systemet

Installasjon av det presenterte produktet kan gjøres uavhengig. Produsentens instruksjoner og ekspertanbefalinger må følges. Installasjon av en selvregulerende varmekabel kan være av to typer: intern og ekstern. Hvis røret allerede er nedgravd under bakken, men må føres over, bør et system med passende isolasjonsklasse kjøpes. Lengden må samsvare med størrelsen på røret.

Montering av selvregulerende varmekabel
Montering av selvregulerende varmekabel

Diameteren på kommunikasjonen bør ikke overstige 50 mm. Kabelen skyves inn i røret og kobles til nettet.

Ved utvendig montering festes systemet til overflaten med aluminiumstape. Deretter isoleres det med en spesiell isolasjon. Hvis diameteren på kommunikasjonene er liten, legges ledningen jevnt og tilsvarer lengden på røret. For ganske brede produkter er kabelen viklet rundt dem. Lengden på systemet overskrider størrelsen på kommunikasjonen.

Oppvarming av åpne områder

Selvregulerende rørkabel brukes ganske ofte isnøsmeltesystemer. De er festet inne i takrennene, på taket. I tillegg kan noen systemer med dette operasjonsprinsippet monteres på trinn, ramper. De helles med en løsning og skrus på for å fjerne snø og is på overflater.

Raychem selvregulerende varmekabel
Raychem selvregulerende varmekabel

Ganske store områder kan varmes opp med dette systemet. Stier for biladkomst, asf alterte områder i nærheten av hus er også utstyrt på tilsvarende måte. Jorda i drivhuset varmes opp av selvregulerende systemer. Prisen deres er høyere enn for en konvensjonell kabel, men driftskostnadene vil være mye lavere.

Varianter av kabelstrøm

For hver type forhold er det nødvendig å velge selvregulerende kabler som er passende med tanke på strøm. Lavtemperatursystemer er egnet for innendørs installasjon. Deres maksimale oppvarming er 65 grader. Samtidig er deres maksimale effekt 15 W/m.

For anti-ising systemer, oppvarming av rør med middels diameter, takrenner, er det nødvendig å kjøpe produkter med en maksimal oppvarming på 120 grader. Effekten deres når 30 W/m.

For industrielle anlegg, oppvarming av rør med stor diameter, tanker, trådvarme når 190 grader. Maksimal effekt i dette tilfellet er 95 W/m. Prisen avhenger også av kabelens kraft. Ved å velge feil type kabel kan du ikke få det resultatet som var nødvendig. Derfor må valget behandles så ansvarlig som mulig.

Kostnad

For å kjøpe et system av den presenterte typen, må du bruke mer penger fra familienbudsjett enn når du kjøper en konvensjonell kabel. Men i drift betaler prisen seg ganske raskt.

Selvregulerende kabelpris
Selvregulerende kabelpris

Selvregulerende kabel, hvis pris er undersøkt i vårt land, avhenger av seksjon, strøm og produsent. De dyreste er kabler laget i Danmark. Kostnadene deres kan nå 700 rubler. for 1 m. Innenlandske produsenter produserer systemer hvis startpris er 100 rubler. i 1 m.

Jo lenger ledningen er kjøpt, desto billigere vil hver løpemeter koste. Dette må vurderes før du kjøper produktet.

Forbrukeranmeldelser

I følge tilbakemeldinger fra forbrukere er flere merker de mest populære i dag. Disse inkluderer Raychem, Ensto, Devi, Lavita selvregulerende varmekabel.

Inne i rørledningen er det i følge forbrukernes tilbakemeldinger som oftest brukt produkter fra Ensto (20 W/m) og Lavita (16 W/m). Utenfor kommunikasjon er Raychem-produkter (10 W / m) installert. Det danske selskapet Devi produserer en kabel med et bredt spekter av bruksområder (9 W/m), men kostnadene er de høyeste.

Den rimeligste prisen for Ensto- og Lavita-ledninger. Den høye kvaliteten på disse produktene ble også lagt merke til.

Det finske selskapet Ensto er ikke dårligere enn Devi når det gjelder holdbarhet, men disse produktene vil koste kjøperen mye billigere. Derfor velger mange forbrukere produkter av akkurat dette merket.

Etter å ha studert utformingen av produkter som selvregulerende kabler, kan du bruke dem riktig i hverdagen. Montasje penenkelt å gjøre på egen hånd. Valget avhenger av produktets kraft og bruksbetingelsene. Det er et veldig effektivt og holdbart system. Den vil betjene sine eiere i mange år, med forbehold om riktig drift og installasjon.

Anbefalt: