Dampsperrebånd for vinduer: spesifikasjoner

Innholdsfortegnelse:

Dampsperrebånd for vinduer: spesifikasjoner
Dampsperrebånd for vinduer: spesifikasjoner

Video: Dampsperrebånd for vinduer: spesifikasjoner

Video: Dampsperrebånd for vinduer: spesifikasjoner
Video: Window Install BEFORE HomeWrap® - Air and Water-Resistive Barrier | DuPont™ Tyvek® 2024, April
Anonim

Dampsperrebånd, samt skråningsavslutning, kan forbedre konstruksjonens kvalitetsegenskaper, noe som forlenger levetiden. På salg kan du finne slike bånd som har en selvklebende stripe på en eller begge sider. Den er designet for å feste tapen til vinduet og veggen. Slike materialer er blant annet klassifisert etter temperaturkarakteristikkene under drift.

dampsperrebånd
dampsperrebånd

Den første varianten passer for sommerperioden og kan brukes ved temperaturer fra +5 til +35 °C, mens produkter designet for vinteren tåler temperaturer under null grader. Bredden på en slik stripe kan variere avhengig av oppgavene, noe som gjør at den kan gi dampsperre for skjøter av forskjellige størrelser. Når du velger dampsperrebånd, bør du vurdere at bredden bør være 45 mm mer enn monteringssømmen.

Generell beskrivelse

Båndene beskrevet for utendørs installasjon kan være laget av skummaterialer, denødvendig for tetting av fuger og kan brukes sammen med en pussmørtel, som øker dampsperreegenskapene. Det er et dampsperrebånd for vinduer til salgs, egenskapene, hvis bilde er presentert i artikkelen. Grunnlaget for et slikt materiale kan være butylgummi, som er designet for å tette skjøter og installere på vindu og dørblokker. Produktet består av et fiberduk, grunnet under montering, dekket med gips på neste trinn, og m alt i sluttfasen. Denne typen har et selvklebende lag. Hvis du trenger en dampbarrieretape som skal brukes i høy luftfuktighet, bør du installere materialet under den tørre finishen av bakkene, med en metallisert variant.

Funksjoner av foliedampbarrieretape

Folie hydrodamp og varmeisolerende tape limes på rengjorte, tørre, samt tidligere avfettede overflater. Selve materialet leveres i esker der målene er 420x420x600 mm. Den må ikke brukes ved temperaturer under +10°C. Tapene er basert på skummet polyetylen, som er laminert og metallisert med en polypropylenfilm på den ene siden, mens det på den andre siden er et vanntett klebelag som sikkert fester materialet til betong, murstein, metall, plast og trekonstruksjoner.

dampsperrebånd for vinduer
dampsperrebånd for vinduer

Basert på et materiale som består av en lukket cellestruktur, har det lav hygroskopisitet og nestenabsorberer ikke fuktighet. Elastisiteten sikres takket være polyetylenskum, som garanterer tetting av skjøter med varierende grad av ujevnheter. Høy mekanisk styrke ble oppnådd på grunn av tilstedeværelsen av en polypropylenfilm, som er motstandsdyktig mot alkalier, organiske løsningsmidler og syrer. Det reflekterende laget er beskyttet mot mekanisk skade og oksidasjon. Limlaget består av et vannavstøtende lim, som er laget på basis av syntetisk gummi. Den har forbedret vedheft til forskjellige materialer, noe som gjør at tapen kan brukes uten forbehandling av overflaten.

Til referanse

Du kan ikke være redd for at dampsperrebåndet vil feste seg sammen i en rull, siden det er et beskyttende silikonisert lag på overflaten. Et slikt damp-hydrotermisk isolerende monteringstape brukes til sømmer, knuter og skjøter av ulike bygningskonstruksjoner, inkludert ved montering av vindusblokker, treprodukter, metall, plast og betong.

vindu dampsperre tape tekniske spesifikasjoner
vindu dampsperre tape tekniske spesifikasjoner

Materialstørrelser

Tykkelsen på filmen er 20 mikron, mens lengden er 15 m, og bredden kan variere fra 90 til 200 mm. 120 og 150 mm brukes som mellomverdier.

Spesifikasjoner

Dampsperrebånd for vinduer har en høy termisk refleksjonskoeffisient, som når 95 %. Koeffisienten for termisk ledningsevne er veldig liten, og ved 20 ° C er den i området 0,038-0,051 W / m ° C. Varmeabsorpsjonskoeffisient i løpet av dagennår 0,48 W/(m2 °C). Den termiske motstanden er 0,031°C/W, som er sant for én millimeter tykkelse. Fagfolk er noen ganger også interessert i en slik egenskap som spesifikk varmekapasitet. For den beskrevne dampsperrefilmen er denne parameteren 1,95 kJ / kg ° C.

dampsperrebånd for pvc-vinduer
dampsperrebånd for pvc-vinduer

Under belastning innenfor 2-5 kPa kan den dynamiske elastisitetsmodulen variere fra 0,26 til 0,6 MPa. Dampsperrebånd for vinduer har en annen betydelig fordel, som kommer til uttrykk i evnen til å absorbere fremmed støy. Dermed er lydabsorpsjonen 32 dB. Materialet tilhører brennbarhetsgruppen G2, røykgenererende evne - D3. Materialets tetthet kan være lik 50 og 80 kg/m3.

Funksjoner ved installasjon av forseglingstape

Dampsperrebånd for vinduer, hvis tekniske egenskaper ble presentert ovenfor, bør installeres i henhold til algoritmen utviklet for dette materialet. For innvendig tetting av sømmen brukes duplisert dampsperrebånd basert på aluminiumsfolie. For pålitelig og enkel feste har den selvklebende strimler, som er plassert på begge sider. Tapen må monteres rundt hele vinduets omkrets, og deretter lukkes med skråninger som monteres på en tørr måte.

dampsperre tape for vinduer tetthet
dampsperre tape for vinduer tetthet

For å installere det innvendige dampsperrebåndet, skal det i første omgang kuttes i separate stykker, hvis lengde vil være lik bredden ogvindu lengde. Til disse verdiene må det legges til 10 cm hver, som går til hjørneskjøtene. Lengden på båndet er overlappet, hvis bredde skal være omtrent 1/2 av materialets bredde.

Arbeidsmetodikk

Dampsperrebånd for PVC-vinduer, hvis bruk er beskrevet i detalj i artikkelen, frigjøres fra beskyttelsespapiret fra siden av den dupliserte stripen i neste trinn. Materialet kan nå limes til rammeprofilen. Dette må gjøres i stram tilstand, og den indre kanten av limlaget må falle sammen med den indre kanten av rammen. Beskyttelseslaget som er på butylgummibelegget skal ikke fjernes på dette stadiet.

dampsperre tape for vinduer egenskaper foto
dampsperre tape for vinduer egenskaper foto

For at klebelistenes vedheft ikke skal reduseres, må du holde strukturen åpen i kortere tid, og før du limer vindusflaten, må du tørke av den med en myk klut eller papirhåndkle.

Konklusjon

Dampsperrebånd for vinduer, hvis tetthet er nevnt ovenfor, skal monteres i ett stykke, det skal ikke være hull på jevne overflater. På det siste stadiet må du installere båndet på vinduskarmen, og deretter sette sammen vinduet med sashes.

Anbefalt: