Gjør-det-selv-kledning hjemme

Gjør-det-selv-kledning hjemme
Gjør-det-selv-kledning hjemme

Video: Gjør-det-selv-kledning hjemme

Video: Gjør-det-selv-kledning hjemme
Video: Montering av hjørnekasser 2024, April
Anonim

Å kappe et hus med sidekledning er ikke en så vanskelig oppgave, enhver eier kan gjøre det, selv om det selvfølgelig vil være nødvendig å bruke litt tid på dette og tilegne seg noen ferdigheter. Mine anbefalinger vil hjelpe deg å ikke bare tenke gjennom alle stadiene av arbeidet som gjøres på forhånd, men også foreta innkjøp av nødvendige materialer slik at ditt DIY-kledning hjemme blir så enkelt som mulig.

husets sidekledning
husets sidekledning

Basert på hvilken type bygning du har, samt hvilken sesongmessighet det er å bo i, er det to alternativer for sidespor. Den første - med bruk av isolasjonsmaterialer, og den andre - uten dem. Det er klart her at for en bygning med helårsbruk er det ganske enkelt nødvendig å bruke en varmeovn, men for et midlertidig oppholds alternativ, for eksempel et sommerhus, gir det ingen mening å bruke ekstra kostnader på isolasjonsmateriale.

Kirting av huset med kledning utføres fra bunnen (sokkelen) i retning mot taket. Markedet har til dags dato et bredt utvalg av materialer for tildekking av sokkel. Dette er spesielle sokkelpaneler som kan være med forskjellige teksturer, for eksempel ville eller dekorative steiner. Det er lov å dekke hele huset med kjellerkledning, dette vil gi inntrykk av et steinhus.

For best resultat gjøres gjør-det-selv sidespor på et eksepsjonelt flatt plan, ellers vil stripene bli laget i form av en bølge og ujevnheter. Du kan lage et flatt plan ved hjelp av striper av vertikale kasser fra en bar, på de mest "vanskelige" stedene, så vel som på steder med åpninger for dører, vinduer - en stripe med horisontale kasser. Tykkelsen på stengene for føringene avhenger av størrelsen på overflatenivåforskjellene og kan være fra 20 til 50 mm. Festingen av stengene utføres med intervaller på 30 til 40 cm.

DIY huskledning
DIY huskledning

Ytterligere kapping av huset med sidekledning utføres i flere trinn. Den første er festingen av start-, hjørne- og sammenføyningsprofiler. Den andre er festing gjennom de dekorative stripene til forbindelsesprofilene, som utføres enten med overlapping eller rumpe. En stripe med sidekledning har i gjennomsnitt en lengde på 3,6 - 3,7 meter, hvis du bruker kjellerkledning, er lengden en meter og den festes ende-til-ende med et spesielt hull. For å lukke det øvre endepanelet brukes en spesiell etterbehandlingslist, og som et alternativ kan det være en dekorativ universalprofil. I alle fall er det nødvendig å studere i detalj installasjonsinstruksjonene for en bestemt type sidekledning, som er festet med kjøpet.

håndlaget sidekledning
håndlaget sidekledning

Å kappe et hus med sidekledning har forskjellige meninger, både fordeler og ulemper. La oss forlate disse tvistene, og innAvslutningsvis, la oss snakke litt om fordelen med å avslutte med sidespor. Først og fremst er det estetikk. Bygget har et friskt og vakkert utseende. For det andre er det ikke behov for periodisk renovering av fasaden (maling, lakkering, etc.). For det tredje skaper sidepaneler, sammen med etterbehandlingsmaterialer, en ideell beskyttelse for bygningen mot miljøpåvirkninger.

Anbefalt: