Designe et varme- og vannforsyningssystem for private hus

Innholdsfortegnelse:

Designe et varme- og vannforsyningssystem for private hus
Designe et varme- og vannforsyningssystem for private hus

Video: Designe et varme- og vannforsyningssystem for private hus

Video: Designe et varme- og vannforsyningssystem for private hus
Video: ПОКУПАЙ НЕДВИЖИМОСТЬ У ПРОВЕРЕННЫХ ЗАСТРОЙЩИКОВ | Северный Кипр 2023 2024, Kan
Anonim

Infrastrukturen til private hus sørger for en rekke systemer som øker driftskomforten. I listen over hovedelementene i engineering skilles enheter for oppvarming og vannforsyning. Funksjonene deres er kjent for hver innbygger i et moderne hus - varme og varmt vann er uunnværlige ressurser for å opprettholde menneskeliv. Tilnærminger til organisering av teknisk støtte for lokaler kan variere, noe som forårsaker nyansene ved å designe et bestemt system.

design av varmesystem
design av varmesystem

Innledende data for design

Mangfoldet av utstyr som forsyner private hus med vann og varme, tvinger ingeniører til å tenke over optimale løsninger fra de aller første stadiene, som utformingen av et varme- eller vannforsyningssystem skal baseres på. I denne delen er det nødvendig å ta hensyn til mange parametere i bygningen, og heller ikke glemme arten av driften - midlertidig, permanent, sesongmessig, etc. Hovedutgangspunktene i jakten på de mest rasjonelle varme- og vannforsyningssystemene er de tekniske parametrene og egenskapene til et bestemt hus:

  • boareal (tot altog hvert rom separat);
  • lokale klimatiske forhold (viktig å vurdere om bygningens varmesystem designes og varmetap beregnes);
  • konfigurasjon av mulig forgrening av varme- eller vannkretser rundt huset;
  • muligheter for strømforsyning og tilkobling til den sentrale motorveien;
  • behov for systemautomatisering.

Vi kan si at dette er den primære informasjonen som design av varmesystemer for private hus utføres på med valg av utstyrstype og passende drivstoff. Deretter kommer utvalget av enheter og direkte design av systemer.

Varmeutstyr

design av varmesystemer for private hus
design av varmesystemer for private hus

For å varme opp private hus i dag brukes ulike tekniske virkemidler, som er forskjellige i type varmekilde og avledende element. De tradisjonelle inkluderer kjeler, radiatorer og konvektorer, samt rør med vannkjølevæske. På sin side har hver av disse tekniske midlene designfunksjoner som bør ta hensyn til utformingen av varmesystemet og relaterte komponenter. Drivstoffressurser kan representeres av vann, gass, faste stoffer, elektrisitet osv.

Moderne varianter av varmeutstyr inkluderer solcellepaneler, gulvvarme og pelletskjeler. Hvert av disse systemene er nyskapende i en viss forstand. For eksempel kjører solcellepaneler på gratis og fornybar stråleenergi, og utendørsoppvarming har blitt et revolusjonerende design.

Utvikling av et varmeprosjekt

Basert på egenskapene til utstyret som er valgt for installasjon, blir beregningen av dets parametere og installasjonsteknologi utført. Varmeprosjektet inkluderer kretsdiagrammer (hvis noen), volumer av varmeforbrukskilder, plasseringskonfigurasjon i huset, strøm og andre indikatorer.

I moderne hytter innebærer utformingen av varmeanlegget vanligvis bruk av kjeler. De kan operere på vannkjølevæske, elektrisitet, fast brensel og andre kilder. Det ferdige prosjektet må gi informasjon om følgende elementer:

design av bygningsvarmesystem
design av bygningsvarmesystem
  • generelt koblingsskjema for kommunikasjon;
  • koblingsskjema for høydekommunikasjon;
  • informasjon om materialene som brukes;
  • instruksjon angående arbeidet som skal utføres;
  • spesifikasjoner etter enhet;
  • prosjektskisse;
  • tegninger med parametere og betegnelse på hovedkomponentene i varmesystemet;
  • betegnelse av nettsteder for tilkobling av noder;
  • kommunikasjonskabelplan.

Utstyr for vannforsyningssystemet

Riktig design av varmesystemer for private hus vil tillate deg å implementere et effektivt varmesystem som vil dekke oppvarmingsbehovet til minimale kostnader.

Å sørge for kvalitetsvann hjemme er vanskeligere, da det er behov for spesiell avfallshåndtering. I tillegg må ressursen ankomme i en passendebruk av skjemaet, i forbindelse med hvilken utforming av vannvarmeanlegg også tar hensyn til filtreringsmidler.

design av varme- og vannforsyningsanlegg
design av varme- og vannforsyningsanlegg

Så vannforsyningssystemet kan bestå av følgende komponenter:

  • kilde for vanninntak (brønn, sentral hovedledning);
  • vanninntaksenhet;
  • pumpestasjon;
  • rengjøringsutstyr;
  • reservoar for mottak og tømming av behandlet vann;
  • vannledninger;
  • distribuere elementer.

Rør og en pumpe er av grunnleggende betydning i valget. En moderne rørledning er som regel realisert fra PVC-kretser, noe som gjør det mulig å forlenge levetiden og lette installasjonen. Blant pumper er sirkulasjonsmodeller med termostat å foretrekke. Utformingen av et varmesystem gir forresten ofte muligheten til å bruke én teknisk infrastruktur for flere tekniske systemer.

Vannforsyningsteknikk

Omfattende utvikling av en plan for organisering av vannforsyningssystemet lar deg få en ide om kapasiteten til utstyret, relaterte materialer, forgreningsmetoder og rasjonell fordeling av ledninger i huset.

design av vannvarmeanlegg
design av vannvarmeanlegg

I tillegg til utformingen av hjemmevarmesystemer, bør dokumentasjonspakken for vannforsyningskommunikasjon beskrive egenskapene og arrangementet til samlepunkter, parametrene for rørledningsføring og stigerør, designmaterialer for drenering og forbruk, anbefalinger for velge en pumpe ogaksonometrisk plan for vannforsyning.

Hvis det planlegges å utstyre et bygg med flere etasjer, så lages det en planløsning med plassering av rørleggerinnretninger.

Flowmålere

Både ved design av boligvarmesystemer og ved organisering av vannforsyning kan integrering av strømningssensorer være en nyttig løsning. De lar deg kontrollere forbruksindikatorer, og de nyeste modellene fungerer sammen med automatiske kontrollenheter. Dermed øker brukervennligheten og påliteligheten ved driften av enheter.

I de fleste tilfeller innebærer moderne design integrering av termostater. Enhetene til denne familien opererer etter prinsippet om regulering av vannoppvarming - dette reduserer driftsintervallene og øker holdbarheten. I tillegg er tilstedeværelsen av multifunksjonelle sensorer et element i sikkerhetssystemet til varme- og vannforsyningskomplekser, og forhindrer overdreven generering av varme eller varmt vann.

Kombinerte systemer

design av husvarmeanlegg
design av husvarmeanlegg

I en bredere forstand refererer kombinasjonen av flere delsystemer i én bygningsinfrastruktur til ideen om et "smart" hjem. Slike komplekser inkluderer også sikkerhetsutstyr, elektrisk utstyr, klimaanlegg osv.

Kombinert design og installasjon av varmeanlegg er fokusert på å kombinere to funksjoner på grunn av kjelen, som arbeider med kjelen etter prinsippet om prioritert varmtvannsforsyning. For konstruksjon av slike systemer er det viktig å bestemme antall sammenleggbarepoeng, antall personer som bor, og gir også mulighet for samtidig bruk av flere tomter med vannforsyning.

Installasjonsregler

Selv om design av varme- og rørsystemer er nøkkelen til effektiv drift av kommunikasjonsutstyr, er kvaliteten på installasjonen også viktig. Som regel utføres installasjonen før implementering av front- og etterbehandlingsprosedyrer. Dette gjelder spesielt for legging av rørledninger når rørleggerarbeid installeres i tak og underjordiske nisjer. Integrering av ledninger i undertaket er også vanlig.

design og installasjon av varmeanlegg
design og installasjon av varmeanlegg

Det er også nyanser ved prosjektering og installasjon av varmeanlegg i hus. Spesifikasjonene for installasjonen bestemmes av typen utstyr. I noen tilfeller må rommet i utgangspunktet utformes for fjerning av forbrenningsprodukter. Her er det verdt å huske kombinasjonen av klimaanlegg og ventilasjon i ett kompleks.

Systemoppgraderinger

Tiltak for å forbedre eksisterende systemer gjennomføres etter en teknisk revisjon av utstyret og selve konseptet til prosjektet. Det er for senere modernisering at utformingen av varme- og vannforsyningssystemer skal gi mulighet for å bytte ut komponenter eller introdusere nye enheter.

En klassisk illustrasjon av en slik oppgradering er legging av nye rør (for eksempel metallkretser viker for PVC-motparter), innføring av mer funksjonelle samleskap, installasjontvangssirkulasjonspumper og andre operasjoner.

Anbefalt: