Den mest stillegående kompressoren til akvariet. DIY stille kompressor for et akvarium

Innholdsfortegnelse:

Den mest stillegående kompressoren til akvariet. DIY stille kompressor for et akvarium
Den mest stillegående kompressoren til akvariet. DIY stille kompressor for et akvarium

Video: Den mest stillegående kompressoren til akvariet. DIY stille kompressor for et akvarium

Video: Den mest stillegående kompressoren til akvariet. DIY stille kompressor for et akvarium
Video: What Power Tools do I Need for Boatbuilding? 2024, April
Anonim

Å avle opp akvariefisk bare ved første øyekast ser ut til å være en enkel oppgave. Faktisk er denne hendelsen ganske plagsom, siden stille kjæledyr krever spesiell omsorg og opprettelse av spesielle forhold som er så nær naturlige som mulig. Før du slipper fisken inn i akvariet, må du kjøpe nødvendig utstyr: et vannfiltrerings- og belysningssystem, en enhet for termoregulering og, selvfølgelig, en kompressor for lufting og blanding av vann. Det er om ham som vil bli diskutert videre.

stille luftkompressor for akvarium
stille luftkompressor for akvarium

Stille akvariekompressor

En luftkompressor er en enhet designet for å gi lufting av vann, og berike det med oppløst oksygen. Denne enheten er et must for hjemmeakvarier, siden en glassdam er et lukket rom der fisk kan mangle oksygen.

Prinsippet til akvariekompressoren

Operasjonen til enheten er som følger:

  • Denkede kompressorrør frigjør intensivt luftbobler, som beriker vannet med oksygenmolekyler. Lufttrykket reguleres av spesielle ventiler og klemmer.
  • Under driften av enheten vises krusninger på overflaten av vannet, noe som øker interaksjonsområdet mellom vann og luft, noe som bidrar til ytterligere metning av vann med oksygen.

Kompressoren blander vannlagene i akvariet, og forhindrer at det blomstrer og ødelegges. Driften av dette apparatet kalles lufting. Hovedformålet er å gi fisk det mest gunstige habitatet og opprettholde helsen deres.

For å lufte akvariet er det festet forstøvere til luftrørene, oftest laget av en hvit slipestein eller et slipende stoff. Plassert i bunnen av akvariet, avgir de mange luftbobler, og skaper en veldig vakker dekorativ effekt.

stilleste akvariekompressor
stilleste akvariekompressor

Jo mindre størrelsen på disse boblene er, desto større er deres totale areal, noe som er mer gunstig for lufting av reservoaret.

Kompressoren skal ikke brukes hele tiden. Det er ganske nok å slå den på to ganger om dagen i 20 minutter. Om sommeren, når lufttemperaturen stiger, varmes også vannet opp og sløser med oksygen mye raskere, så du bør slå på enheten oftere og over lengre tid.

Utvalg av kompressorer

Akvariekompressorer kommer i flere varianter. De mest vanlige og lenge kjente er:

  • stempel;
  • membran.

Ganske nylig har aPUMP lydløse akvariekompressorer dukket opp på markedet. I tillegg kan du mette vannet med oksygen ved å bruke vanlige akvariepumper eller luftløftfiltre.

Med alle de forskjellige modellene av enheter, er den største ulempen støyen de avgir. Hvis akvariet er på soverommet, er lydløsheten til enheten en av dens viktigste kvaliteter. Dessverre eksisterer ikke en helt stille akvariekompressor, siden prinsippet for alle typer apparater er basert på vibrasjon.

membrankompressor

Luft tilføres i en slik enhet ved hjelp av bevegelse av spesielle membraner som kun virker i én retning. Enheten bruker lite strøm. I tillegg er det en relativt stillegående akvariekompressor.

stillegående kompressor for akvariepumpe
stillegående kompressor for akvariepumpe

Den største ulempen er lav effekt. En slik lufter er ikke egnet for store beholdere. En liten membranenhet kan imidlertid installeres i et hjemmeakvarium på opptil 150 liter.

stempelkompressor

Det er også en lydløs akvariekompressor. Luften i denne modellen tilføres av et stempel. Slike enheter har lang levetid og ganske høy ytelse. På grunn av sin høye kraft kan de brukes i store akvarier.

Begge typer hjemmeluftere leveres med husholdningsstrøm eller batterier. Hver enhet leveres med en fleksibel slange for utløpet av den pumpede luften.

Nylig konkurransestempelenheter som utgjør en piezo-enhet. Dette er den mest stillegående kompressoren for akvariet. Den har imidlertid også en ulempe - den har lav effekt og plasseres ikke i beholdere over 200 liter.

Akvariepumpe

En akvariepumpe brukes ofte for å mette vannet med oksygen. Denne lille enheten har 2 funksjoner - metning av vann med oksygen og rensing. Pumpen kjøpes til store akvarier. Denne enheten lager ikke mye støy fordi den er nedsenket i vann. Det eneste er at en lett spesifikk fløyte sendes ut av et rør for å suge luft fra overflaten. Men dette problemet kan løses. I moderne pumpemodeller er rørene utstyrt med en plugg. Hvis du endrer posisjonen, kan den påtrengende støyen reduseres betraktelig og til og med elimineres.

stillegående kompressor for akvarium
stillegående kompressor for akvarium

Hvordan velge en kompressor

De viktigste indikatorene for akvariekompressoren:

  • power;
  • stillhet;
  • durability
  • enhetspris.

For akvarier på soverommet, velg en stillegående akvarieluftkompressor. Større kapasitet vil kreve en enhet med høy kapasitet.

hvordan gjøre en akvariekompressor lydløs
hvordan gjøre en akvariekompressor lydløs

For mellomstore akvarier vil enhver modell duge. De mest populære og utbredte merkene er JBL, Aguael, Hagen, Tetra.

Den minste og mest stillegående akvariekompressoren er aPUMP, produsert av COLLAR og designet for å forsyne vann med det mest vitale og essensielle elementet - oksygen. Brukes tilbeholdere fra 10 til 100 liter og en vannsøylehøyde på opptil 80 cm.

Denne stillegående kompressoren for akvariet fikk bare de beste anmeldelser. Mange sier at dette er en av de beste enhetene, den blir ikke hørt eller sett.

Hvordan reduserer du kompressorstøy

La oss se på måter å gjøre en akvariekompressor stillegående.

Vi trenger:

  • skum;
  • oppvasksvamp;
  • skum;
  • verktøy.

Åpne kompressorhuset, studer strukturen og plasseringen av alle deler. Årsaken til knitring kan være en membran som er i kontakt med en eller annen konveks del. Fil forsiktig en utstående kroppsdel eller skjær ut en seksjon som hindrer membranen i å bevege seg fritt.

Du kan redusere støyen fra apparatet ved å plassere en oppvasksvamp under det for å absorbere lyd.

Kompressoren kan også installeres i en lydtett boks eller pakkes inn i skumgummi og festes med gummibånd.

stille luftkompressor for akvarium
stille luftkompressor for akvarium

Apparatet kan være støyende på grunn av tilstopping eller løse interne deler. Rengjøring og fiksering av løse deler vil bidra til å fikse situasjonen.

Lag en lydløs kompressor for et akvarium med egne hender

Hvis du kan det grunnleggende prinsippet til enheten, kan du montere den selv. Først tar kompressoren inn luft, og tilfører den deretter gradvis til akvariet.

For å sette sammen en slik enhet, må du forberede:

  • gummikamera;
  • hånd- eller fotpumpe;
  • tee (treveiskran);
  • plastrør fra en medisinsk dropper, alltid med en klemme.

For å lage en kompressor, fjerner vi tre rør fra tee: den første - til hånd- (eller pedal) pumpen, den andre - til gummikammeret, den tredje, laget av et rør med en klemme, vi vil bruke som en slange hvorfra luft vil strømme inn i akvariet. Vi plugger enden av dette røret godt med en kork, og foran det i selve røret gjennomborer vi flere små hull med en nål. Det er fra dem det kommer luft ut. Det er viktig å sørge for at alle tilkoblinger er tette og sikre.

Prinsippet for driften av en slik hjemmelaget kompressor er som følger: først skal et rør som fører fra pumpen til kammeret brukes til å samle luft. Så, når luften er samlet og kammeret er fylt til kapasitet, vil dette røret slutte å fungere, og et annet vil begynne å fungere, som fører fra kammeret til utløpsrøret. Ved hjelp av en spesiell klemme kan du justere hastigheten på luften som skal ut. Det er best å gjøre luftstrømmen så sakte som mulig.

stille kompressor for akvarieanmeldelser
stille kompressor for akvarieanmeldelser

I prinsippet er kompressoren laget for hånd. Ulempene med en slik enhet inkluderer det faktum at batterikammeret må pumpes opp med jevne mellomrom. For normal lufting av et akvarium opp til 100 liter, utføres slik pumping omtrent to ganger om dagen. Derfor kan en hjemmelaget kompressor ikke stå uten tilsyn i lang tid.

Anbefalt: