Jaktbelte for trær: vil ikke slippe skadedyr til kronen

Jaktbelte for trær: vil ikke slippe skadedyr til kronen
Jaktbelte for trær: vil ikke slippe skadedyr til kronen
Anonim

Hvordan beskytter du hagen din mot umettelige skadedyr? Selvfølgelig finnes det et helt arsenal av kjemiske plantevernmidler. Vel, hvis du vil beskytte trær mot skadedyr, og ikke forstyrre kjæledyrene dine igjen med kjemien? Det finnes et slikt middel.

Trefellebelte
Trefellebelte

Husk: de aller fleste hageskadegjørere lever av bladsaft. Derfor pleier de alle til kronen - og biller, og larver og maur, og overfører forsiktig bladlus til "beitemarker". Og den bredeste veien fører til kronen på treet - stammen. Er det mulig å sette en uoverkommelig barriere for skadelige insekter på den?

Du kan. Denne barrieren kalles fangstbelter for trær. Deres oppgave er å fysisk hindre skadedyr fra å nå løvet til hageplanter, inkludert fangst og ødeleggelse.

Hvert fellebelte for trær er strukturelt veldig enkelt og krever ikke spesielle dikkedarer i produksjonen. Oftest er den laget i form av en trakt viklet rundt stammen og rettet med klokken fra topp til bunn, mot bakken. Praksis viserat det er trakten som mest effektivt "fanger" skadelige insekter som reiser oppover stammen. Så designet er i prinsippet klart. Men spørsmålet er: Hvis du lager et fangstbelte for trær, av hvilket materiale?

trebeskyttelse
trebeskyttelse

Enklere og raskere å lage slike hindringer av papir eller papp. Men det blir umiddelbart klart: slike jaktbelter - helt til det første regnet. Selv om det er mulig å fjerne dem raskt før dårlig vær, er dette verktøyet det beste av engangsverktøyene. Jute eller glassull egner seg mye bedre for å lage jaktbelter. Og her er hvorfor.

For å forbedre den "kollektive" evnen til fangebeltet, er det ønskelig å impregnere innsiden med enten et effektivt insektmiddel eller et klebrig stoff. Da vil alle de skadelige onde åndene som prøver å overvinne hindringen definitivt ikke passere - de vil enten dø eller holde seg fast inne. I tillegg er glassfiber i seg selv utrolig vanskelig å overvinne, selv uten impregnering. En mer "langvarig" versjon av fangstbeltet, takket være beskyttelsen av trær, er et "skjørt" laget av gummi. Det er enkelt å vikle et forhåndsforberedt mønster rundt stammen, feste det tett til det eller lime det med snekkerlim. For å forsterke effekten kan du også pakke inn kantene på "skjørtet", og helle litt klebrig substans eller solsikkeolje i det resulterende sporet. Insekter fanget i sporet kommer ikke ut.

Beskyttelse av trær mot skadedyr
Beskyttelse av trær mot skadedyr

Hvert trefellebelte trengerfestes til stammen slik at det ikke er hull mellom den og barken. Hvis du fortsatt ikke kan unngå dem, ikke bekymre deg: vanlig plastelina vil komme godt med for sparkel.

Et tips til: hvis det er mulig å farge fangbeltene, mal dem grønne. Dette vil umiddelbart gjøre dem attraktive for skadedyr og ikke av interesse for nyttige insekter som honningplanter. Sjekk hvert trefellebelte regelmessig; om nødvendig, bløtlegg den igjen med insektmiddel. Så snart et tilstrekkelig antall insekter samler seg inne i fangstbeltet, løsne det forsiktig fra stammen, ta det utenfor hageplottet og sørg for å brenne det. Bare denne metoden vil bety irreversibel ødeleggelse av hageskadedyr.

Anbefalt: