Nøddusj: beskrivelse og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Nøddusj: beskrivelse og anmeldelser
Nøddusj: beskrivelse og anmeldelser

Video: Nøddusj: beskrivelse og anmeldelser

Video: Nøddusj: beskrivelse og anmeldelser
Video: Bruk av Nøddusj 2024, April
Anonim

Nøddusjinstallasjoner (APS) er ansvarlige for menneskelig sikkerhet i produksjonen. De ser ut som en vanlig dusj, men hovedfunksjonen deres er øyeblikkelig handling, høyt vanntrykk, maksimal bekvemmelighet for ansatte. Dette er profesjonelle enheter og er ikke beregnet for hjemmebruk. De skiller seg fra vanlige dusjkabinetter i utvendig design, mål og pris.

Hva er dette?

Emergency Shower er et effektivt øye- og kroppsvaskesystem designet for store produksjons- og kjemiske laboratorier. For øyeblikket produserer de nøddusjer for øynene, kroppen, kombinerte installasjoner, frostbestandige, med tilleggsvarme, fontener. ADU er et middel for kollektiv beskyttelse som gir førstehjelp til offeret. Med dens hjelp fjernes aggressive kjemikalier raskt fra huden og slimhinnene, og de vaskes grundig.

nøddusj
nøddusj

ROV-ene er laget av slitesterke materialer. Oftest er det galvanisert stål. En standard enkel nøddusj festes til en vertikal overflate som en vegg. Den er utstyrt med en manuell spak. Mer komplekse og profesjonelle installasjoner er laget i form av båser som er beskyttet mot stråling.

Øyedusj i nødstilfelle

Spesialiserte ADUer, avhengig av formålet, hjelper i de vanskeligste situasjonene og forholdene. Emergency eye shower er en installasjon som kompletteres med en spesiell manuell aktiveringspedal og en blandebatteri. Etter at en nødsituasjon oppstår, må offeret trykke på nøddusjpedalen. For å gjøre dette bør du raskt løpe opp til enheten, bøye deg over HELVETE, åpne øyelokkene så mye som mulig, støtte dem med hendene og trykke på startpedalen.

akutt øyedusj
akutt øyedusj

Blanderen i enheten er termostatisk. Den blander varmt og kaldt vann og går ut i dusjen. Komfortabel temperatur må stilles inn på forhånd. Ikke skyll øynene med kaldt vann!

Kroppsbehandling

I farlig produksjon bør nøddusjen være innen gangavstand fra en mulig fare. Avhengig av hvordan lokalene er plassert i bedriften, er ROV for kroppen festet til veggen, taket eller gulvet. I en viss tid vasker den skadde huden med en stor mengde vann, som tilføres under spesielt trykk. Minimumstiden for å ta en nøddusj er femten til tjue minutter. Å vaske øyne og ansikt med nøddusj er forbudt av sikkerhetsgrunner.

Kombinasjon av nøddusjinstallasjon

Nøddusj for kropp og øyne kalles kombinert. Det er en spesiell enhet som installeres i et produksjonsrom med hvilken som helst lufttemperatur, siden enheten kan varmes opp.

nødkroppsdusj
nødkroppsdusj

Kombinasjons-ROV-er er utstyrt med fontene og sprayer for øyne og kropp, uttak for drenering, manuell og automatisk dusjhode, fotpanel og aktiveringsspak, belysning, beskyttelsesramme, dusjkabinett, lys- og lydalarm, termostatbatteri. Den oppvarmede nøddusjen er beregnet på regioner i Den russiske føderasjonen med kaldt klima. En termostatisk luftvarmer er installert inne i dusjkabinettet. Hytta er termisk isolert, slik at den holder på varmen. Den oppvarmede ADUen har plastvinduer som lar deg overvåke tilstanden til offeret (om nødvendig lukkes de). Automatiske dører fungerer etter å ha gått inn og ut av standen. Nøddusjmaterialet er galvanisert stål. Flere varer er tilgjengelige.

Hvor brukes ADA?

Nøddusj brukes i fabrikker og laboratorier hvor de jobber med kjemikalier, syrer, alkalier, utfører eksperimenter. I slike virksomheter er sannsynligheten for nødsituasjoner stor. De er assosiert med utslipp av farlige stoffer som kan skade menneskers helse.

nøddusj for kropp og øyne
nøddusj for kropp og øyne

I dette tilfellet fungerer nøddusjer som et effektivt middel for beskyttelse. De kan brukes til å fjernefra kroppen, åpne slimhinner skadelige stoffer. Dusjen virker umiddelbart, så sannsynligheten for negative effekter av kjemikalier på kroppen reduseres. Nødinstallasjoner brukes også i virksomheter med høy sannsynlighet for antennelse av arbeiderklær.

Nøddusjprodusenter

Haws nøddusj er et moderne og effektivt øyeblikkelig rengjøringssystem designet for produksjons- og laboratoriemiljøer. Det særegne ved systemene til denne produsenten er at de er så praktiske som mulig for drift. Med deres hjelp kan du hjelpe en person, selv om han er i horisontal stilling. Dette er mulig på grunn av tilstedeværelsen av en langstrakt slange i pakken, som brukes for hele kroppen. Ved starten av ADU fungerer Haws automatisk, og hendene forblir frie. Modeller av en nøddusj for øyne leveres med spesielle mansjetter fra gummi. De beskytter menneskelige synsorganer mot mekanisk skade. Dusjhodet er beskyttet mot støv og smuss av spesielle engangshetter. De er selvfjernende etter bruk (når vannet er slått av). Det komplette settet med ADU består også av klistremerker med symbolene til nødsystemet, som er plassert ved siden av dusjrommet.

nøddusj ist
nøddusj ist

Emergency shower Ist er tyrkisk utstyr og systemer designet for helse og sikkerhet på arbeidsplassen ved farlige virksomheter, helsepersonell, førstehjelp. Laget av ADU Ist i henhold til europeiske kvalitetsstandarder. Nøddusjer gir forebygging av skadelige effekter på utsatte slimhinner oghud ved behov. Enhetene er analoger av ROV-er fra utenlandske produsenter. Det særegne ved enhetene er at de hele tiden er koblet til vannforsyningen, og når den starter, åpner ventilen og sprayer væsken under trykk i riktig retning. Nøddusjenheter er beskyttet mot deformasjon og korrosjon, så de varer lenge.

Installasjonskrav

Nøddusjer bør installeres i alle potensielt farlige produksjonsanlegg der det er stor risiko for at etsende stoffer som syre og alkali kommer i kontakt med menneskelig hud. Farlige steder inkluderer:

  • Lagre for lagring av kjemikalier.
  • Laboratories.
  • Foundries.
  • Behandlingsfasiliteter.
nødkombinasjonsdusj
nødkombinasjonsdusj

Krav for installasjon av nøddusjer er skrevet i de forskriftsmessige og tekniske dokumentene som er gyldige i Russland. For eksempel er de fastsatt i sanitærreglene "Hygieniske krav til plassering, design, konstruksjon, drift og ombygging av anlegg for destruksjon av kjemiske våpen, gjenoppbygging av bygninger og strukturer og dekommisjonering av anlegg for lagring av kjemiske våpen." Nøddusjer må være koblet til vannforsyningen og plassert på det mest praktiske stedet for den ansatte i bedriften. Offeret må bruke ADA senest syv sekunder etter at nødssituasjonen inntraff.

Anmeldelser

Gitt meningene til flertallet av ansatte i farlige virksomheter, nødsituasjonen dusj er en måte for en arbeidsgiver å ta vare på helsen til spesialister, en effektiv metode for å rense hud og slimhinner fra skadelige stoffer. Etter anmeldelsene å dømme gjør dusjen virkelig jobben sin. Den minimerer de skadelige effektene av syrer og alkalier, er enkel å bruke, slås av og på umiddelbart. Dette er en effektiv måte å gi førstehjelp til en skadet ansatt.

haws nøddusj
haws nøddusj

Alle som har brukt en øyedusj i nødstilfelle vet hvor praktisk denne enheten er. Det er vanligvis installert i nærheten av farlig produksjon, så det er ingen grunn til å kaste bort tid for å få nødhjelp. Én person kan lett takle dette, selv om han er skadet.

Anbefalt: