Blindområdet rundt huset. Hvordan gjøre og hvorfor?

Blindområdet rundt huset. Hvordan gjøre og hvorfor?
Blindområdet rundt huset. Hvordan gjøre og hvorfor?

Video: Blindområdet rundt huset. Hvordan gjøre og hvorfor?

Video: Blindområdet rundt huset. Hvordan gjøre og hvorfor?
Video: NOEN HAR ALDRI SÅ SÅ! Etter å ha lært dette HEMMELIG, vil du aldri kaste plastflasken! 2024, Kan
Anonim

Byggingen av et privat hus eller hytte er oftest ledsaget av opprettelsen av et blindområde. Hva er det og hvorfor er det nødvendig? Blindområdet rundt huset er en slags grunnsikring. Fra hva? Av fuktighet, selvfølgelig. Overflødig vann er farlig fordi det eroderer jorda under fundamentet, og det er grunnen til at sistnevnte "setter seg ned". Og på grunn av krympingen krymper hele huset. Som oftest er det ujevnt. Dette er grunnen til at mange hus blir vaklevoren og litt skjeve over tid.

fortau rundt huset
fortau rundt huset

Før du lager et blindområde rundt huset, må du ta en rekke viktige forberedelser:

  • bestem typen jord (krympbar eller ikke);
  • mål bredden på det fremtidige blinde området i henhold til jordtypen (minimum 100 cm for den første typen; 60 cm for den andre);
  • velg det underliggende laget (stein, sand, leire);
  • velg type dekning (fliser, belegningsstein og annet);
  • grav det første laget med jord under det blinde området (ca. 25 cm dypt);
  • sett forskalingen.

Forskaling kan være en enkel plate, som skal formes til å dekke. Hvis jorda krymper, kan du ikke bruke løsningenbetong for blindområde. Hun må være mobil. En viktig betingelse: det blinde området rundt huset skal vippes. Dette er nødvendig for at regnvann skal kunne renne ned skråningen fra fundamentet uten å sive inn i det.

fortau rundt huset med belegningsplater
fortau rundt huset med belegningsplater

I tillegg er det ikke nødvendig å lage en haug med blindområde og fundament. Faktum er at disse to gjenstandene bærer en annen belastning, noe som betyr at de ikke trenger å bindes. For å forhindre at nedbør faller inn i husets ventiler, kan du lage spesielle "sopp" på blindområdet. De er rør lukket på toppen med en spesiell markise. Hull for luftsirkulasjon er naturlig bevart.

Blindområdet rundt huset med belegningsplater vil bedre oppfylle formålet hvis det er laget ikke bare på skrå, men også på bevegelig basis. Det er enkelt:

  • alle materialer stablet i lag;
  • ikke behov for støping av betong.

Du vil definitivt trenge vanntettingsmateriale. Egnet takmateriale eller tykk voksduk. Etter å ha gravd et hull under det blinde området rundt huset, må du legge et lag med leire, tampe det tett. Deretter et lag med vanntetting. Etter et lite lag med sand, som ikke er komprimert. Grusen som skal legges på toppen skal ikke være for liten, men heller ikke veldig stor. Deretter lages et nytt lag med sand. Her kan den tampes lett.

hvordan lage et blindområde rundt huset
hvordan lage et blindområde rundt huset

Dersom det er ønskelig å bruke akkurat belegningsheller eller belegningsstein, så drives det utelukkende med en gummihammer ned i sanden. Ingen mørtel eller betong. Sømmene mellom flisene våkner med tørr fin sand.

Et slikt blindområde rundt huset vil beskytte fundamentet ikke bare mot fuktinntrengning, men også mot sprekker om vinteren. Faktum er at dette blinde området er mobilt, noe som betyr at det lar fuktighet trenge inn i seg selv og gå ned i bakken, i motsatt retning fra huset. Dessuten, i lavsesongen, sprekker ikke blindområdet fra frysing, tining, utvidelse og innsnevring av vann. Hun flytter. Alt du trenger om våren er å ta lett på flisen i tilfelle den har beveget seg.

Anbefalt: