Husholdningsgassmålere: hvordan velge? Spesifikasjoner og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Husholdningsgassmålere: hvordan velge? Spesifikasjoner og anmeldelser
Husholdningsgassmålere: hvordan velge? Spesifikasjoner og anmeldelser

Video: Husholdningsgassmålere: hvordan velge? Spesifikasjoner og anmeldelser

Video: Husholdningsgassmålere: hvordan velge? Spesifikasjoner og anmeldelser
Video: #33: How Do you Pick The Right Gas Meter With So Many Choices? 2024, April
Anonim

Målere for strøm og vann har lenge og fast gått inn i livene våre. Nå er det tid for husholdningsgassapparater. Hvordan velge riktig måler spesifikt for hjemmet ditt, hvordan beregne gjennomstrømningen, hvilke selskaper produserer de beste husholdningsgassmålerne? Hvordan velge dem og ikke gjøre en feil?

husholdnings gassmålere hvordan velge
husholdnings gassmålere hvordan velge

Er det nødvendig?

Nå krangler mange om betydelige besparelser ved installasjon av målere. På den ene siden sier noen at installasjon av måleenheter i leiligheter der en komfyr er installert ikke er tilrådelig, siden en slik enhet vil lønne seg om minst 5 år. På den annen side rapporterer folk som installerte målere om betydelige besparelser i gassregninger.

elektroniske husholdningsmålere
elektroniske husholdningsmålere

Samtidig snakker vi om et ganske betydelig tall, ca 25-50 %, fordi du betaler for mengden gass som faktisk forbrukes, noe som for eksempel er ekstremt gunstig for de som flytter til sitt landsted om sommeren. Og for de som bruker øyeblikkelig varmtvannsberedere til oppvarming av vann eller bor i et privat hus der kjeler brukes til oppvarming, er det verdt å installere en husholdningsgassstrømmåler så snart som mulig. Også hvitevarerregnskap vil hjelpe de som har flere registrert i leiligheten enn de faktisk bor. Besparelser i dette tilfellet vil være ganske betydelige.

Utvalg av tellere

Nå er det fire hovedtyper gassmålere på markedet: membran, vortex, roterende og turbin. Membranmåleanordninger deler strømmen inn i deler og oppsummerer strømmen ved hjelp av ulike elementer. De klare fordelene med denne typen målere inkluderer deres lave pris, samt en ganske høy nøyaktighet på avlesningene. Membranmålere tåler imidlertid ikke konstante og variable belastninger. De fleste husholdningsmålerne som er installert i dag er av membrantypen. Det er verdt å merke seg at gassmålere i dag er husholdninger, deres tekniske egenskaper har gjort betydelige skritt for å forenkle installasjonsarbeidet, og dette skyldes først og fremst en reduksjon i totale dimensjoner.

husholdnings gassmålere grand
husholdnings gassmålere grand

Rotasjonsmålere er motstandsdyktige mot overbelastning, holdbare, og har også tilstrekkelig stor gjennomstrømning med små dimensjoner og vekt. Som et konverteringselement brukes åtteformede rotorer i den. Riktignok er en slik enhet laget av dyre materialer, den krever en lang justering av deler, selvfølgelig, den er mye dyrere enn andre typer.

I turbinmålere blir turbinhjulet drevet av gasstrømmen, derfor er antall omdreininger direkte proporsjon alt med volumet av gass som passerer. Nylig er slike tellere utstyrt med modemer for overføring av informasjon til tjenesteservere.gassmåling.

Hvirveltelleren trenger ekstern strømforsyning, så den er ikke særlig praktisk i hverdagen. Slike målere kan settes pris på av industribedrifter, siden deres viktigste fordeler inkluderer et stort måleområde, spesielt ved høyt trykk, og lav følsomhet for forurensning. Hovedgraderingen av målere kan også betraktes som deres inndeling på installasjonsstedet: husholdning, industri og husholdning. Selvfølgelig er det veldig betinget.

husholdningsgassmålere anmeldelser
husholdningsgassmålere anmeldelser

Throughput

Så du har bestemt deg for å kjøpe husholdningsgassmålere til hjemmet ditt. Hvordan velge riktig enhet for deg i samsvar med gassutstyret du har installert? La oss se på linjen med målere og dens forhold til merkingen av måleren, avhengig av gjennomstrømningen. Gassmåleren installert på en enhet vil være merket G 1, 6, det vil si at dens gjennomstrømning er opptil 2,5 kubikkmeter gass per time. Teller G 2, 5 hopper over opptil fire kuber gass. Den lille husholdningsgassmåleren G 4 er ganske egnet for en leilighet med komfyr og kolonne, dens gjennomstrømning er opptil seks kubikkmeter. Etc. Telleren med tallet 6 i markeringen vil hoppe over opptil 10 kubikkmeter. meter, med tallet 10 - opptil 16 kubikkmeter. Og til slutt er det en måler for private hus med et stort antall apparater - G 16, med en gjennomstrømning på opptil 25 kubikkmeter gass.

Vær oppmerksom

Ved kjøp av husholdningsgassmålere må folks anmeldelser tas i betraktning. sier brukerneom utstyrsfeil. De møter dem allerede på scenen for installasjon av måleenheter eller etter en samtale med representanter for gasstjenester. Før du kjøper en måler, vær oppmerksom på plasseringen av gassapparater og hele rørledningen, da produsenter lager målere med forskjellige retninger av gassstrøm. Beboere i private hus bør tenke på å kjøpe en måler med en termisk korrektor. En mekanisme med en bimetallisk kompensator er installert i designet. Ved en omgivelsestemperatur som er forskjellig fra normen, endrer den volumer og bringer dem til normale forhold. Dette reduserer igjen måleravlesningen betydelig. Alle disse betingelsene vil være oppfylt hvis måleren er installert utendørs og utsatt for temperaturpåvirkninger.

Counters "Grand"

Som hovedtellerne er installert nå, kan det kanskje skilles fra flere vellykkede modeller. Husholdningsgassmålere "Grand" produseres i en komplett linje - fra husholdningsgassmålere med minimum gjennomstrømning til modeller med en gjennomstrømning på opptil 25 kubikkmeter. målere med termokorrigerere. En av hovedfordelene med enhetene til dette selskapet kan betraktes som muligheten til å installere det både i horisontal og vertikal stilling, noe som selvfølgelig er praktisk i de fleste kjøkken i vårt land. Enhetens levetid er ca. 12 år.

liten gassmåler til husholdninger
liten gassmåler til husholdninger

Kalibreringsintervallet er også 12 år. Et batteri er installert i tellerhuset for drift av det elektroniske displayet. For å montere dette instrumentetgassmåling, er det ikke nødvendig å utføre sveisearbeid på gassrørledninger, noe som vil redusere arbeidskostnadene betydelig. I tillegg til tekniske fordeler, tok produsenten seg også av estetikken til denne enheten. Tellere "Grand" produseres i tre grunnfarger (hvit, oransje og svart). Tilbakemeldinger fra eierne av enheten antyder at slike husholdningsgassmålere (elektroniske mekanismer) er ekstremt praktiske når det gjelder plassering og sparer gasskostnader betydelig. Samtidig betaler installasjonskostnadene seg innen ganske kort tid, selvfølgelig, hvis du har minst to enheter installert.

Meter "Betar"

Grandes direkte konkurrent er gassmålere produsert under Betar-merket. Denne enheten er også ganske kompakt, små generelle dimensjoner lar deg plassere den uten å krenke rommets estetikk, og samtidig overholde alle nødvendige standarder. Måleren er laget av plast og har en trapesformet form. Betar husholdningsgassmålere opererer i omtrent samme temperaturområde som Grands. De installerer også riktig batteri, men her ligger forskjellen.

husholdningsgassmålere betar
husholdningsgassmålere betar

De første Betar-modellene var utstyrt med et element som sviktet etter 5-6 år. I alle fall er det med slike anmeldelser du kan møte på Internett om de første modellene av måleenheter til dette selskapet. Ellers, med hensyn til oppgitt levetid og kalibreringsintervall, indikatorene"Betarov" er på ingen måte dårligere enn parametrene til "Grand"-tellerne. De åpenbare fordelene med denne måleren inkluderer dens "immunitet" mot forskjellige elektromagnetiske påvirkninger.

Sende en søknad om installasjon av en måleenhet

Så du har bestemt deg for å installere husholdningsgassmålere på apparatene dine. Hvordan velge en organisasjon for å unngå unødvendige problemer? Det er verdt å huske de farlige egenskapene til gass, og i dette tilfellet bør du ikke spare. I dette tilfellet er det enklere og mer praktisk å kontakte det regionale gasselskapet. Dette vil spare tid og krefter betydelig, siden operasjonen i de fleste regioner vil bli gjennomført på nøkkelferdig basis. En spesialist vil gjennomføre en undersøkelse om hvilken enhet det vil være mer lønnsomt for deg å installere, hvilken båndbredde måleenheten din trenger, hvor og hvordan den vil bli plassert.

husholdnings gassmåler
husholdnings gassmåler

Regler for installasjon av en gassmåler

Når du velger et sted å installere enheten, bør du bli veiledet av flere grunnleggende regler. Så du kan ikke installere målere på enheter som avgir varme og fuktighet. Installasjonshøyden over gulvnivå skal være minst 1,6 meter. Avstanden fra veggen til disken må være minst 5 centimeter. Rommet der måleren skal installeres skal ha naturlig ventilasjon, og det må ikke installeres i stillestående sone. Og kanskje et av hovedpunktene er avstanden fra det gassbrukende utstyret til måleren. Hvis passet ikke indikerer denne avstanden, bør den generelle standarden vedtas. Verdien er 0,8 meter.

Installasjon av en husholdningsgassmåler

Etter å ha fullført installasjonen av enheten, vil gassservicearbeideren forsegle måleren og overføre alle nødvendige dokumenter til den kontrollerende organisasjonen. Det er også verdt å utstede et målerpass for å opprettholde garantier. Her er faktisk alt. Gassforbruksmåleren er installert, forseglet, du har allerede begynt å spare. Vi håper vi var i stand til å svare på alle spørsmålene dine om hvilke husholdningsmålere som finnes, hvordan du velger den du trenger, hvordan og av hvem den skal installeres.

Anbefalt: