Løsemiddel P4: spesifikasjoner, sammensetning

Innholdsfortegnelse:

Løsemiddel P4: spesifikasjoner, sammensetning
Løsemiddel P4: spesifikasjoner, sammensetning

Video: Løsemiddel P4: spesifikasjoner, sammensetning

Video: Løsemiddel P4: spesifikasjoner, sammensetning
Video: Polar, Nonpolar, Protic, Aprotic Solvents 2024, Kan
Anonim

For en vellykket gjennomføring av malingsarbeid er hjelpemidler som løsemidler av ingen liten betydning, og bruken av disse er nødvendig for å forberede overflatene som skal males og gi den nødvendige konsistensen til malingsmaterialene. I denne artikkelen vil vi ta for oss løsningsmidlet P4, som er et av de mest populære og kjente lignende materialene på markedet.

Generelle funksjoner

Løsningsmiddel P4 er et organisk løsningsmiddel, som er en gjennomsiktig fargeløs væske (i noen tilfeller kan den ha en gulaktig fargetone) uten synlige suspenderte partikler. Den er preget av en spesifikk lukt og høy flyktighet. Gjennomsnittsverdien av den relative tettheten til et stoff er 0,85 g per kubikkmeter. se Selvantenner ved en temperatur på 550 grader. Produsert i samsvar med standardene gitt av GOST 7827-74. Produsert i industribeholdere - plast- og glassbeholdere (flasker) i forskjellige størrelser.

løsemiddel p4
løsemiddel p4

Tynnere P4:komposisjon

P4 er en blanding av tre organiske løsemidler, som til sammen blir enda mer effektive. Inkluderer:

• toluen - 62 %;

• aceton - 26 %;

• butylacetat - 12%.

På grunn av denne sammensetningen kjennetegnes løsemidlet av ganske gode forbrukeregenskaper og høy effektivitet i oppløsning av lakker og malinger. En ingrediens som butylacetat bidrar til å øke glansen til påførte malingsfilmer og hindrer dem i å falme og bleke.

løsningsmiddel p4 analoger
løsningsmiddel p4 analoger

Spesifikasjoner for hovedløsningsmiddel

Solvent R4 (GOST 7827-74) har følgende egenskaper:

• flyktighet for etylester varierer fra 5 til 15;

• koagulasjonstallet er minst 24 %;

• andelen vann (etter masse) er ikke mer enn 0,7 %;

• syretallet overstiger ikke 0,07 mg KOH/g.

Løsemidlet av R-4A-kvalitet produseres også. Dette reagenset og løsningsmidlet P4 er analoger når det gjelder tekniske egenskaper. Imidlertid skiller de seg noe i sammensetning, siden butylacetat i henhold til kravene til GOST ikke er inkludert i R-4A. En annen forskjell mellom disse kvalitetene er at løsningsmidlet P-4A, i motsetning til P4, er i stand til å løse opp XB-124 emaljer (beskyttende og grå).

løsningsmiddel p4 sammensetning
løsningsmiddel p4 sammensetning

Hvor brukes P4-løsningsmidlet?

Reagensen brukes til å fortynne maling og lakk som PSH LN og LS PSH, grunnlaget for produksjonensom er klorerte PVC-harpikser, epoksyharpikser, vinylkloridkopolymerer og noen andre filmdannende midler.

Hvordan bruke - hvordan fortynne malingen riktig med P4 løsemiddel?

Tynner P4 tilsettes et bestemt materiale (lakk eller maling) i små porsjoner til ønsket konsistens er oppnådd. Den fortynnede malingen (lakken) må hele tiden blandes.

løsemiddel R4 GOST
løsemiddel R4 GOST

Etter påføring av det forberedte belegget fordamper løsningsmidlet, og det filmdannende stoffet, herding, blir til et beskyttende belegg. Når du arbeider med et løsemiddel, er det viktig å ikke la vann komme inn i det, siden acetonet som er en del av blandingen lett kan blandes med det, og dette vil igjen føre til fargeforvrengning eller bleking av det gjennomsiktige belegget.

Forholdsregler for arbeid med løsemiddel P4

Det bør huskes at stoffet er et giftig middel og kan ha en negativ effekt på menneskekroppen, der det kommer inn ved innånding, og også trenger inn i huden. Ved langvarig eksponering er en negativ effekt av løsemidlet på benmargen og blodet mulig. Langvarig hudkontakt kan forårsake dermatitt.

Gitt alt ovenfor, bør arbeid med P4 løsemiddel utføres i rom med god ventilasjon. Det er også ekstremt viktig å bruke verneutstyr som forhindrer eksponering for skadelige stoffer på åndedrettsorganer, øyne og hud på hendene (åndedrettsvern, hansker, vernebriller).

P4, som en rekke andreløsemidler, er preget av høy grad av brannfare. Blandingen er svært brannfarlig og er i tillegg eksplosiv. Dampene til stoffene som utgjør løsningsmidlet, som har en tendens til å samle seg, er også eksplosive. Derfor er en forutsetning for å arbeide med et løsemiddel samsvar med brannsikkerhetskrav.

Anbefalt: