Gjør-det-selv selvnivellerende gummigulv: fordeler, montering, stell

Innholdsfortegnelse:

Gjør-det-selv selvnivellerende gummigulv: fordeler, montering, stell
Gjør-det-selv selvnivellerende gummigulv: fordeler, montering, stell

Video: Gjør-det-selv selvnivellerende gummigulv: fordeler, montering, stell

Video: Gjør-det-selv selvnivellerende gummigulv: fordeler, montering, stell
Video: Nivellere et undergulv – Slik nivellerer du et gulv | RentSetGo 2024, Kan
Anonim

Bruken av betongmasse rettferdiggjør seg ikke alltid på steder hvor slitestyrke og funksjonalitet til gulvbunnen står i høysetet. Å legge tradisjonelle belegg sparer heller ikke alltid dersom overflatepålitelighet i tillegg er inkludert i kravlisten. Den beste løsningen i slike tilfeller kan være et polymerbasert gummi selvnivellerende gulv. Slike slips er mye brukt i dag på idrettsbaner, i butikker, garasjer, på terrasser.

Hva er selvnivellerende gulv

Gulvmonteringsprosess
Gulvmonteringsprosess

Grunnlaget for belegget er dannet av en tradisjonell polymersammensetning, hvorfra industrigulv designet for høy belastning er anordnet. Avhengig av ytelsen til en bestemt sammensetning, er det også gitt ytterligere beskyttende egenskaper, for eksempel motstand mot kjemiske eller termiske påvirkninger. Hvis de vanlige baseblandingene fortynnes med fyllstoffer i form av kvarts eller elvesand, vurderes i dette tilfellet et selvutjevnende gulv laget av gummismule (gummi), somgir dempende effekt.

Det er også forskjeller i polymerbasen. Universalbindemidler inkluderer epoksy- og polyuretansammensetninger, men mer teknologisk avanserte tokomponentsammensetninger brukes i økende grad. De lar deg modifisere den endelige løsningen med forventning om en grunningsfunksjon, øke økningen i fiksering til den ru overflaten eller limstyrken.

Fordeler med selvnivellerende gummigulv

Selvnivellerende gummigulv for garasje
Selvnivellerende gummigulv for garasje

Den støtdempende effekten kan tilskrives fordelene som skiller gummisammensetninger selv blant det generelle utvalget av bulkpolymerblandinger. Det er denne kvaliteten som tillater bruk av slike belegg på steder beregnet for transport. Det er også generelle positive egenskaper til polymer avrettingsmasser.

Disse inkluderer slitestyrke og holdbarhet. De lar deg bruke et selvutjevnende gummigulv for en garasje, og regner med en lang levetid. Ifølge eksperter opprettholdes sikkerhetsmarginen til et slikt belegg, selv under intense belastninger, i 10 år eller mer. Det praktiske ved gummioverflater er også bemerket. Gummimaterialet i kombinasjon med polymerbindemidlet hindrer inntrengning av smuss, støv, mikrober og allergener inn i strukturen. I motsetning til naturlige gulvmaterialer er det ingen gunstige omgivelser for utvikling av sopp og mugg.

Forberede den grove overflaten for legging

Bulk gummigulv for gaten
Bulk gummigulv for gaten

Som alle selvutjevnende belegg, er dette gulvet annerledesevnen til selvnivellering, fylling av små defekter i arbeidsbasen. Derfor er det ikke nødvendig å oppnå en perfekt flat overflate for legging. Den strukturelle soliditeten til fundamentet må imidlertid garanteres. Hvis det er planlagt å helle en betongmasse, må dype sprekker forsegles med en primer eller sementmørtel. Ved kraftig slitasje anbefaler produsentene til og med å fullstendig demontere det problematiske gulvet. Sørg i tillegg for at overflaten er ren og har tilstrekkelig fuktighetsbalanse.

Hvis det for eksempel planlegges å arrangere et selvutjevnende gummigulv på badet, må du først oppnå en fuktighetskoeffisient på ikke høyere enn 4 %. Dette er viktig nettopp for leggeperioden, og under drift vil et fuktig luftmiljø ikke skade belegget på noen måte. Med hensyn til overflaterens er fine partikler skadelige for mørtelen som skal legges. Av denne grunn anbefales det å rengjøre støv grundig med en industristøvsuger.

Hva kreves for installasjonsarbeid

Under installasjonen vil følgende verktøy og inventar kreves:

  • Kapasitet for å tilberede blandingen. Du kan bruke en vanlig plastbøtte med tilstrekkelig stort volum.
  • Drill for blanding av bulkløsning. Enhver konstruksjonsmodell med lavt turtall og en effekt på rundt 1000 watt vil klare seg. Hovedsaken er at den støtter den strukturelle muligheten for å installere en blandedyse. Spesielt anbefales det å bruke skrueblandehoder, som minimerer prosentandelen av gjenværende klumper.
  • Squeegee. Spesiellen slags storformatspatel, med hvilken massen av det selvnivellerende gummigulvet vil bli fordelt over overflaten. I motsetning til regelen for gips, lar dette verktøyet deg justere gapet til arbeidskanten og tillater installasjon av hakkdyser.
  • Spesialsko. For enkelhets skyld vil det ikke være overflødig å forberede malingsstendere. Dette er sko med nålesåle som kan gås på når de helles, og sprer blandingen ut i de fjerne hjørnene.

blandingsforberedelse

Selvutjevnende gummigulv til huset
Selvutjevnende gummigulv til huset

Løsningen tilberedes i løpet av noen få minutter (den spesifikke tiden er satt av produsentens instruksjoner) ved å blande komponentene i tørrblandingen for det selvutjevnende gulvet med en blandedyse. Hvis en to-komponent sammensetning brukes, deles prosessen i to trinn - først røres komponent A, hvoretter additiv B tilsettes, deretter gjenopptas arbeidet. Gummismuler kan være tilstede i ett av fyllstoffene eller tilsatt separat - det avhenger av fraksjon. Det er veldig viktig å riktig beregne volumet av blandingen for det selvnivellerende gulvet. Gummibelegg legges i henhold til følgende beregning av massen til blandingen, avhengig av tykkelsen på det endelige laget:

  • 1 mm - 0,75 kg.
  • 1,5 mm - 1,12 kg.
  • 2 mm - 1,5 kg.

Etter at du har tilberedt løsningen, må du umiddelbart begynne å helle, siden polymeriseringsprosessen begynner når de aktive komponentene i sammensetningen kombineres.

Dekkelegging

Selvnivellerende gulv laget av gummismuler
Selvnivellerende gulv laget av gummismuler

Løsningen helles på arbeidsbasen i tynne strimler og fordeles umiddelbart over området. Blandingen vil jevne seg ut av seg selv, spre seg over overflaten, men dette er ikke nok. Tilstedeværelsen av gummi gjør blandingen mindre tykk (sammenlignet med konvensjonelle polymerforbindelser). Hovedfunksjonen til utøveren på dette stadiet vil ikke være så mye fordeling av masse, men fjerning av luftbobler fra det selvnivellerende gummigulvet. Med egne hender kan dette gjøres med den samme nalen med en hakkdyse, men det er enda bedre å bruke en spesiell piggvals for dette. Med den må hele overflaten bearbeides. Utelukkelse av luftbobler vil gi styrke og stivhet til strukturen til det fremtidige gulvet.

Ikke glem herdeprosessen. Ettersom viskositeten øker, vil det bli vanskeligere og vanskeligere å oppnå et jevnt belegg. I gjennomsnitt tar det 30-45 minutter å fylle og gi optimal form på det selvnivellerende gulvet, hvoretter belegget blir uegnet til å endre strukturen. Full styrke oppnås innen 3-7 dager, avhengig av sammensetningen som brukes.

Regler for stell av selvnivellerende belegg

Bulk gummigulv på badet
Bulk gummigulv på badet

Under drift bør du prøve å beskytte belegget mot alle slags slipemidler. Fine faste partikler under høyt trykk kan etterlate riper og fliser på overflaten. Med jevne mellomrom bør belegget vaskes, og det selvnivellerende gummigulvet for gaten bør til og med poleres ved hjelp av spesialverktøy. For eksempel tilbyr produsentene av polymergulvblandinger selv for slik pleierengjøringsmidler, polyuretan-mastics og strippepolish. Slike verktøy tillater ikke bare å eliminere det minste rusk på overflaten, men også å gi det et estetisk utseende. Det anbefales ikke å bruke rengjøringskjemikalier som inneholder klor, brus og ulike syrer i pleien.

Konklusjon

Gjør-det-selv selvnivellerende gummigulv
Gjør-det-selv selvnivellerende gummigulv

Tørrblandinger for selvutjevnende gulv til industribruk har lenge vært i praksis. Med deres hjelp skiller de ut overflatene til parkeringsplasser, kjøpesentre, hangarer og lager. For tiden har selvnivellerende gummigulv for huset og området rundt begynt å spre seg. De beholder det grunnleggende settet med ytelseskvaliteter til standardblandinger, men har i tillegg flere nye positive egenskaper for bruk i hverdagen. Det er en støtdempende effekt som reduserer skaderisiko, samt miljøvennlighet, takket være at belegget kan installeres selv i stuen, på kjøkkenet og på badet.

Anbefalt: