Hvordan kappe et hus med sidekledning? Tips fra fagfolk

Hvordan kappe et hus med sidekledning? Tips fra fagfolk
Hvordan kappe et hus med sidekledning? Tips fra fagfolk

Video: Hvordan kappe et hus med sidekledning? Tips fra fagfolk

Video: Hvordan kappe et hus med sidekledning? Tips fra fagfolk
Video: Building Better Walls | 5 Sheathing Pro Tips 2024, Kan
Anonim

Utseendet til huset er en bekymring for enhver eier med respekt for seg selv. Innredningen av hjemmet tar noen ganger mye penger, som du alltid vil spare. Og kappe huset med sidekledning i dette tilfellet er en flott løsning. Våre anbefalinger vil hjelpe deg å tenke gjennom alle de innledende stadiene av arbeidet, samt kjøpe nødvendig materiale på forhånd.

kappe huset med sidekledning
kappe huset med sidekledning

Det er to tilgjengelige utførelser avhengig av hvordan og hvor ofte du bruker hjemmet ditt. I det første tilfellet vil det være nødvendig å bruke isolasjonsmaterialer, i det andre tilfellet kan sidekledningen stappes "naken". Det er klart at når det gjelder helårsopphold, vil du ikke klare deg uten isolasjon, mens du for sommerhus ganske enkelt kan kle huset med sidekledning uten å bruke penger på tilleggsmaterialer.

Etterbehandling bør gjøres fra bunnen og opp. Det skal bemerkes at for kjelleren i dag er det mange spesialiserte materialer som er å foretrekke å bruke. Spesielt har de blitt veldig populære de siste årene.sokkelpaneler med imitasjon av naturstein. Når du belegger hele huset med slikt materiale, kan du skape inntrykk av et ekte steinslott. Dette kan tydelig sees på bildet av hus med ytterkledning.

bilder av sidehus
bilder av sidehus

Det er veldig viktig å huske at overflaten for kapping må være helt flat. Ellers vil du få et hus hvis vegger vil ligne et bølgende hav på grunn av det store antallet bølgende svinger. Den enkleste og mest pålitelige måten å justere veggene på er med en konvensjonell trekasse. Som regel brukes stenger opptil 5 cm tykke, trinnet til stengene skal ikke være mer enn 0,4 m. nesten umulig.

Det etterfølgende arbeidet utføres i flere trinn samtidig. Fest først hjørneplatene. Neste - koble profiler. Hvis du bruker sokkelmaterialet nevnt ovenfor, er det enda lettere å fikse det, siden hvert panel klamrer seg til et annet ved hjelp av spesielle koblingselementer. Den øvre materialremsen er festet med en spesiell etterbehandlingslist, selv om vanlig treforing kan brukes. Kort sagt, å kappe et hus med sidekledning er ikke så vanskelig, og det vil ikke ta så mye penger.

hvordan sidekledning et trehus
hvordan sidekledning et trehus

Det finnes både tilhengere og ivrige motstandere av denne typen avslutning. Men vi skal ikke her gi argumentene til den andre siden, men si noen ord omfordelene til dette materialet. Først og fremst bør kapping av et hus med sidekledning være for de som ønsker å få et vakkert og estetisk tiltalende hjem.

For det andre vil du spare mye på etterfølgende tiltak for å oppdatere fasadebelegget, siden det rett og slett ikke vil være nødvendig å gjøre dette. I tillegg vil selv et gammelt trehus vare lenger, da dette materialet pålitelig vil beskytte det. Men du kan bare føle deg trygg når du bruker våre anbefalinger, forbereder ytterveggene godt ved å behandle dem med anti-råtnende forbindelser! Ellers, under foringen, vil prosessen gå enda raskere.

Anbefalt: