Gjør-det-selv gipssparkelmasse for maling - teknologi

Innholdsfortegnelse:

Gjør-det-selv gipssparkelmasse for maling - teknologi
Gjør-det-selv gipssparkelmasse for maling - teknologi

Video: Gjør-det-selv gipssparkelmasse for maling - teknologi

Video: Gjør-det-selv gipssparkelmasse for maling - teknologi
Video: Заснеженная ёлка из еловой ленты и птички из ваты 2024, Kan
Anonim

Det er to måter å oppnå den geometriske riktigheten til vegger og tak - å pusse ujevne overflater eller å kle dem med platematerialer på profiler. I begge tilfeller er den endelige utjevningen behandlingen med spesielle tørre blandinger. Kitting av gips for maling har sine egne egenskaper som må tas i betraktning når du utfører reparasjoner.

gips sparkel for maling
gips sparkel for maling

Hvordan og hvordan behandle overflaten slik at malingen varer lenge? Dette vil bli diskutert i denne artikkelen.

Typer kitt

Moderne sparkelmasser i fysisk tilstand er av to typer: tørr og deigaktig. I det første tilfellet må blandingen fortynnes med vann før bruk. Pasteige kitt er allerede klare til bruk uten forutgående forberedelse, det gjenstår bare å åpne pakkelokket. I begge tilfeller er dette fint dispergerte sammensetninger. Dette skiller dem fra plaster, som er designet for å eliminere store overflatedefekter.

Bindemidlet i tørre sammensetninger er sement, polymer, gips. Pasteaktige utjevningsmasser er hovedsakelig laget av polymerbindemidler. Frahovedkomponenten avhenger av omfanget av kitt. Tradisjonelt påføres utjevningsfine komposisjoner på overflaten i flere lag. Det første laget er utjevning (foreløpig, grov) blandinger, det andre - siste (etterbehandling).

Hvilken sparkel til å sparkle gips for maling?

Gipsbindemiddelblandinger brukes i tørre rom innendørs. Denne arten er nå den vanligste. Slike komposisjoner er enkle å påføre og slipe, mens fargen på materialet forblir hvit. Og dette er den avgjørende faktoren i den påfølgende fargingen.

gipsplater takpuss for maling
gipsplater takpuss for maling

Gips er uforenlig med hydrosettingbindemidler. Dette er sementblandinger. Derfor er bruk av slike forbindelser på gipsbaser forbudt. Gipsmasse for maling bør ikke være basert på sement. Generelt er det tillatt å behandle gipspuss med sementavrettingsblandinger, men kun med en primer av høy kvalitet.

Polymerkitt er en ideell base for maling. Kornstørrelsen deres er veldig liten (nesten umerkelig), det er på grunn av dette at en flat overflate oppnås.

Teknologi for påføring av blandinger

Byggematerialer leveres til forbrukeren, ledsaget av bruksanvisninger. De fleste av kravene til ulike typer sparkelmasser er de samme.

Utjevningstørrblandinger tilberedes før arbeid, og fortynnes med vann i forholdet angitt på pakken. Egenskapene til ferdige sparkelmasser gjelder forViss tid. Det er forskjellig for hver type blanding. Gjennomsnittlig "levetid" for sparkelmasser varierer fra 5 timer til en dag, da er evnen til jevn fordeling over overflaten tapt.

gipsplater for maling
gipsplater for maling

Gjør-det-selv gipsplater for maling gjøres med en slikkepott. Det er stasjoner for automatisk påføring av slike komposisjoner, men de brukes på byggeplasser i stor skala. Og polymerforbindelser brukes som kitt.

Mix-applikasjonsteknologi: hovedtrinn

Overflaten som det er planlagt å påføre det første trekklaget med sparkel må renses for støv, fettflekker. Gipsplater skal ikke inneholde ujevnheter i skjøter og utstikkende deler av festemidler. Hvis det er slike defekter, kuttes forbindelsessømmene med en kniv, og hodene til de selvskruende skruene utdypes med 1 mm.

Teknologien for sparkling av gipsplater for maling består av følgende trinn: klargjøring av basen, påføring av startblandingen, etterbehandlingssammensetning, grunning, sliping av overflaten etter hvert maling og fjerning av støv.

etterbehandling kitt gipsplater for maling
etterbehandling kitt gipsplater for maling

Sammensetningen legges inn i sømmene med det første laget, hver hette av festemidler smøres. For at skjøtene ikke skal sprekke etter maling, festes et forsterket papirbånd til det tørre første laget langs forbindelsessømmene til gipsplater. Etter 12 timers tørking er det nødvendig å pusse, støve og grunne overflaten.

Slik behandling er nødvendig for justeringabsorberingsevnen til underlaget. Kitting av gips for maling krever en to-lags grov påføring av utjevningsmasser. Den andre gangen er det dessuten nødvendig å lage et kontinuerlig omslag.

Siste trinn før maling

Når topplaget tørker, slipes det. Hvis startkittet til dette tidspunktet ble brukt, lages det tredje laget av etterbehandlingssammensetningen. Det hjelper å oppnå en flat og jevn overflate på grunn av de små partiklene i sammensetningen. Det vil si at etterbehandlingskittet av gips for maling er obligatorisk. Det kan neglisjeres før tapetsering, da ujevnhetene under laget med rullet materiale vil skjules.

Det siste strøket påføres veldig tynt før maling. Det er en spesiell teknikk for å påføre etterbehandlingssammensetningen, k alt "på sdir". Dette er når den, etter påføring av blandingen, fjernes med en slikkepott vinkelrett på overflaten. Som et resultat blir de minste uregelmessighetene fylt med mikropartikler, og en jevn base oppnås.

Etter fullstendig tørking blir overflaten rengjort, støv fjernes fra den. Deretter må du gå gjennom primeren. Disse handlingene vil sikre at malingen er jevnt fordelt over overflaten. Hvis du ikke grunner finishlaget før maling, vil forbruket av fargestoffet øke.

Arbeid med en slikkepott

Påsetting av gipsplater for maling og vegger utføres med to spesielle spatler - spatler: bred (300 mm) og smal (90 mm). Det mindre verktøyet tar avrettingsmassen og overfører det til det større.

Solid sparkel tilsierspre blandingen i et tynt lag på gips. Dessuten, når den påføres fra venstre til høyre, holdes spatelen slik at dens venstre side er plassert under høyre. Det viser seg at det pågår en jevn påføring til venstre for verktøyet, og det dannes et lag med sparkel til høyre, som fjernes fra veggen eller taket og brukes til neste installasjon.

gjør-det-selv gipssparkelmasse for maling
gjør-det-selv gipssparkelmasse for maling

Størrelsen på det påførte laget reguleres av vinkelen mellom spatelen og basen. Jo mindre den er, desto tykkere er kittremsen. Standard påføringsvinkel er 60 grader. Ved 15⁰ til den behandlede overflaten utføres utjevning, som må utføres ved å overlappe den tidligere glatte stripen med 2 cm.

Montering av skjøter og etterbehandling av hjørner

Fuger mellom gipsplater tettes med papirtape slik at det ikke oppstår sprekker etter den endelige kledningen. Til å begynne med påføres kitt vinkelrett på sømmen med en spatel, hvoretter overskuddet fjernes ved å bevege seg langs sømmen fra bunnen og opp. Slike manipulasjoner utføres når gipsplatevegger sparkles for maling. Ved arbeid med tverrfuger i taket fjernes overflødig mørtel i retningen "bort fra deg".

I begge versjoner påføres en forsterkende tape på det tørre laget, og skjøtene behandles på nytt med en slikkepott.

Utvendige hjørner forsegles med perforerte elementer. Og en sigd legges i de indre hjørnene, og spatelen brukes indirekte

Mikskvalitet

Å sparkle et gipsplatetak for maling ved utgangen innebærer en perfekt glatt overflate. Før maling er det mulig å kontrollere kvaliteten på utjevningslaget. For å gjøre dette, bruk en lommelykt og et nivå. Det er nødvendig å installere verktøyet mot en vegg eller tak og skjule en liten lyskilde bak den. Hvis det ikke vises hull mellom nivået og overflaten, er det ingen dråper og ruhet. Og dette er et tegn på kvalitetssliping.

hva kitt til kitt gips for maling anmeldelser
hva kitt til kitt gips for maling anmeldelser

Hvis det likevel er små ujevnheter, er det bedre å gå over med sandpapir eller en kvern igjen. Etterbehandlingspartel rengjøres med et finkornet slipemiddel. Dette gjelder gipsblandinger. Polymerblandinger krever ikke sliping på grunn av deres høye plastisitet.

Anbefalinger for best resultat

Påføringen av utjevningsmasser bør skje ved en omgivelsestemperatur på +5 til +30 gr. Kittoverflaten bør også ha samme temperatur. Unngå eksponering for direkte sollys ved nivellering. Men dette handler mer om utendørsarbeid.

For å sikre at gipsplatemassen til maling ikke sprekker etter at reparasjonen er fullført, er det nødvendig å følge arbeidsteknologien. En vanlig feil er feil forberedelse av løsningen. Det er nødvendig å tilsette vann nøyaktig i henhold til instruksjonene og blande sammensetningen grundig. Det kan oppstå sprekker ved legging av bygningsblandingen med et lag på mer enn 1,5 mm av gangen. Derfor hjelper bruken av en primer på hvert trinn av arbeidet til å oppnå en finsøknad.

Ikke forsøm å vente på at kittet har tørket helt før neste trinn av installasjonen. Det er en feilaktig oppfatning at tvungen ventilasjon av rommet er nødvendig for en bedre innstilling av materialet. Utkast er fienden til uherdet gips. En viktig forutsetning for å oppnå et kvalitetsresultat er valg av godt materiale.

Hva slags sparkel for å sparkle gips til maling? Anmeldelser om Knauf

På byggefora avsløres et bilde av lederne blant avrettingsmassene som brukes i moderne reparasjoner. Knauf, Ceresit og Vetonit-blandinger ble populære sparkelmasser for innendørs gipsarbeid.

TM "Knauf" er kjent for sine byggematerialer basert på gips. Produsenten for kitting av interiøret har utviklet en teknologi for arbeidet og tilpasset sine produkter til det. For å forsegle sømmene mellom GKL, foreslås det å bruke produktet "Fugen" og "Uniflot". For finishen er det utviklet Rotband Profi-linjen som leveres ferdig, noe som eliminerer muligheten for å gjøre feil ved utarbeidelse av riktig løsning. Tilbakemeldinger på materialene til denne TM er positive.

hva kitt til kitt gips for maling
hva kitt til kitt gips for maling

Hvis du legger finishen "Rotband Profi" "på stripen", får du en glatt og tynn stripe av hvitt. Til sammenligning: kitt "Vetonit LR" (polymer) er mer flytende i konsistensen, og dette er et minus i påføringsvennlighet. I tillegg, etter utjevning, gjenstår spor, noe som indikerer utilstrekkelig plastisitet av materialet. Og farge etterpålegge den på en off-white overflate.

Hvilken sparkelmasse å velge for gips for maling, vil mesteren fortelle deg. Hvis reparasjonen skal utføres på egen hånd, er det bedre å prøve å kjøpe Knauf-produkter.

Endelig

Kitt, grunning, tørrblandinger må kjøpes til samme prisnivå. Du bør ikke rekruttere billige og dyre materialer på samme tid, ellers kan deres inkompatibilitet oppstå. Hver produsent produserer en serie av sine produkter designet for en spesifikk arbeidsteknologi.

Og hvis du velger TM "Knauf" for tetting av fuger mellom gipsplater, bør du kjøpe grunning, sparkelblandinger og sluttmørtel fra samme firma.

Anbefalt: