Infrarødt varmt gulv under linoleum

Innholdsfortegnelse:

Infrarødt varmt gulv under linoleum
Infrarødt varmt gulv under linoleum

Video: Infrarødt varmt gulv under linoleum

Video: Infrarødt varmt gulv under linoleum
Video: How to repair a hole in a PVC, LVT, rubber or linoleum floor | Bona Pro 2024, April
Anonim

Å legge linoleum er ganske enkelt. Dette belegget er slitesterkt og er ikke redd for vann. Men hva med de som har små barn i huset? Gulvvarme under linoleum er en fin løsning. Installasjonsteknologier for elektriske gulv og vanngulv krever å helle en sementmasse. Men du kan forenkle oppgaven: velg en infrarød film under linoleumet, som vil gi optimale temperaturforhold.

gulvvarme under linoleum
gulvvarme under linoleum

Filmen som sender ut infrarøde stråler er 0,4 mm tykk. Det sorte varmeelementet er laget av grafitt. Grafittstripene er inne i en gjennomsiktig polyesterfilm.

Bruken av grafitt skyldes dens høye varmeledningsevne og lave elektromagnetiske stråling. Oppvarmingen av nettet skjer når den er koblet til nettverket gjennom en termostat. Varme filmgulv reduserer oppvarmingskostnadene, fordi strålene ikke varmer opp luften, men gjenstander.

Power

Linoleum krever jevn og jevn oppvarming, så effekten per 1 kvadratmeter bør ikke være mer enn 150 watt. Deretter, under oppvarming, vil de funksjonelle og dekorative egenskapene til PVC-belegg forbli uendret. Hvis denne betingelsen ikke er oppfylt, er noen ubehagelige øyeblikk mulig:

  • blåsemateriale;
  • fargeendring ved varmepunktet;
  • utslipp av skadelige stoffer;
  • mykgjøring og riving.

En profesjonell elektriker vil hjelpe deg med å beregne materialene og utføre installasjonen korrekt. Og arbeidet med å klargjøre basen og legge linoleum kan gjøres uavhengig.

gulvvarme under linoleum
gulvvarme under linoleum

Oppvarmet gulv under linoleum: materialer

  • infrarød termisk film;
  • isolasjon, terminaler;
  • termostater;
  • temperatursensorer;
  • termisk reflekterende materiale;
  • wiring;
  • klebende tape;
  • Fiberplate.

Viktig å vite! Under linoleumet må du legge et materiale som reflekterer varme, med et mykt lag. Det er strengt forbudt å bruke materialer basert på aluminiumsfolie.

gulvvarmefilm
gulvvarmefilm

Infrarødt varmt gulv under linoleum: fordeler

Dette gulvet er kompatibelt med alle typer linoleum. Det gir skånsom oppvarming, som ikke påvirker ytelsen og utseendet til belegget. Dette systemet er preget av enkel installasjon, som er innenfor makten til en vanlig mann på gaten. Og takket være filmens fleksibilitet kan du legge gulvet på horisontale, skrånende og vertikale flater.

Oppvarmet gulv under linoleum er pålitelig ogmotstandsdyktig mot skade. Polymerfilmen korroderer ikke over lang tid. Om nødvendig er en del av gulvet montert for å varme opp dyret eller speilet. Infrarød stråling har en gunstig effekt på mennesker og behandler rundt 30 sykdommer.

monteringsfunksjoner

Først må du skissere plasseringen av termostatene og filmen. Hvis gulvet er ujevnt, må det jevnes. Ved hjelp av teip legges et materiale som reflekterer varme. Termofilmstrimler legges ut på et varmereflekterende lag med kobbersiden ned. Termisk filmgulv er produsert i samsvar med sikkerhetstiltak og ved hjelp av en spesiell teknologi.

Infrarød gulvvarme under linoleum blir bare stadig mer populær. Men de som installerte dem har brukt dem i flere år og er fornøyd med den behagelige varmen.

Anbefalt: