Hvem spiser Colorado-potetbillen? De viktigste naturlige fiendene til skadedyret

Innholdsfortegnelse:

Hvem spiser Colorado-potetbillen? De viktigste naturlige fiendene til skadedyret
Hvem spiser Colorado-potetbillen? De viktigste naturlige fiendene til skadedyret

Video: Hvem spiser Colorado-potetbillen? De viktigste naturlige fiendene til skadedyret

Video: Hvem spiser Colorado-potetbillen? De viktigste naturlige fiendene til skadedyret
Video: Garden Pests & Diseases: How to Identify, Treat, Manage & Mash Colorado Potato Beetle Larva 2024, Kan
Anonim

Hvem spiser Colorado-potetbillen? På innenlandske breddegrader er det fugler og insekter som fungerer som naturlige fiender av dette skadedyret. For eksempel er det sikkert kjent at perlehøns spiser koloradopotetbiller.

I de sørlige delene av planeten er det mange flere dyr som kan hjelpe til med å ødelegge det parasittiske insektet. Vi vil imidlertid ikke snakke om dette i dette materialet, siden deres bruk under våre forhold ser umulig ut. La oss se på hvem som spiser Colorado-potetbillen under de nåværende klimatiske forholdene.

Mariehøne

som spiser coloradopotetbillen
som spiser coloradopotetbillen

En av de viktigste naturlige fiendene til skadedyret er marihøna. Et insekt er effektivt bare hvis det er nødvendig å utrydde Colorado-potetbillen i de tidlige stadiene av utviklingen. Marihøna er med andre ord bare i stand til å spise små larver og egg av potetparasitten.

Glasshull

Hvis vi snakker om hvem som spiser Colorado-billen av insekter, kan du ikke se bort fra snøring. Utseendemessig ligner den en liten lysegrønn øyenstikker.

Snørevingen errovdyret. Insektet er kjent for sin glupskhet og upretensiøsitet i valg av mat. Snøringsvingen kan hjelpe til med ødeleggelsen av eggklammer og nylig klekkede larver av Colorado-potetbillen. På grunn av sin beskjedne størrelse er den ikke i stand til å virke mot voksne, modne skadedyr.

Syrphides

Insekter, kjent i vårt område, k alt svevefluer, er rovfluer. Som marihøner og snørevinger er syrfider en av de viktigste naturlige fiendene til den introduserte skadedyren.

Hoverfluer når ikke størrelsen på en voksen Colorado-potetbille. Derfor er de helt ubrukelige i kampen mot store individer. Imidlertid kan deres utbredelse på landet under dannelsen av skadedyrlarver redusere bestanden betydelig.

Perlehøne

hvilken fugl spiser colorado
hvilken fugl spiser colorado

Hvilken fugl spiser Colorado-potetbillen? De har vist seg som en effektiv bekjemper av perlehøneparasitten. Disse småfuglene spiser insekter godt, som har en lys beskyttende farge. Perlehøns hakker ikke bare larver og legger egg fra potetskudd, men plukker også opp voksne fra bakken, raker jorda med potene på jakt etter nedgravde skadedyr.

Fasan

Hvem spiser Colorado-potetbillen blant annet fjærfe? Fasaner gjør en utmerket jobb med oppgaven. Deres gange for disse formålene på en personlig tomt utføres i første halvdel av sommeren. Det var på dette tidspunktet en massiv økning i parasittpopulasjonen ble observert.

Fasanoppdrett lar deg takle utryddelsen av en rekkeandre skadelige insekter, spesielt larver av cockchafer og føflekker. Samtidig er disse fuglene ganske lunefulle med hensyn til holdeforholdene og overlever ikke alltid i de harde husvintrene.

Hvilke andre fugler spiser Colorado-potetbillen?

I tillegg til fjørfeet ovenfor, er de til en viss grad i stand til å redusere skadedyrbestanden:

  • kråker;
  • gjøker;
  • starlings;
  • rype;
  • sparrows.

Kan tamkyllinger brukes til å drepe et skadedyr?

Perlehøns spiser Colorado-biller
Perlehøns spiser Colorado-biller

Som praksis viser, er det fullt mulig å trene kyllinger til å spise Colorado-potetbillen. Slikt fjærfe vil hakke larver og voksne fra potetplater først etter foreløpig "trening".

Det er nødvendig å trene kyllinger til å spise insekter fra tidlig alder, når kyllinger blir 3-4 måneder. I løpet av denne perioden bør fuglens favorittmat blandes med larvene til Colorado-potetbillen. Dermed vil kyllingene ikke bare ha en visuell, men også en smaksassosiasjon av skadedyret med mat. Deretter vil tilberedte kyllinger bevege seg uavhengig rundt sengene og hakke parasitter fra bladene.

avslutningsvis

Fordelene ved å utrydde Colorado-potetbillen uten bruk av kjemikalier er åpenbare. Gartneren trenger ikke å bruke dyrebar tid, krefter og penger på å behandle nettstedet. I tillegg utgjør ikke slike metoder noen fare for menneskers helse.

Når det gjelder ulempene med metodene ovenfor, er det verdt å merke seg demganske lav effektivitet. Selv et stort antall fugler vil ikke være i stand til å fullstendig utrydde skadedyrbestanden.

Anbefalt: