Tomater - mulching og vanning

Innholdsfortegnelse:

Tomater - mulching og vanning
Tomater - mulching og vanning

Video: Tomater - mulching og vanning

Video: Tomater - mulching og vanning
Video: tomato farming with drip irrigation system and mulching sheet 2024, Kan
Anonim

Hver gartner streber etter å få maksim alt utbytte. Når du dyrker tomater, er aktiviteter som mulching og vanning nesten det viktigste. De gir planter beskyttelse mot skadedyr og ugress, og gir også alle nødvendige mineraler for rask utvikling av frukt.

Å dyrke tomater. Mulching

mulching av tomater
mulching av tomater

Dette er prosessen der jorda rundt planten dekkes med løst organisk materiale. De kan for eksempel være nåler av bartrær. Som et resultat av virkningen av mikroorganismer råtner materialet og blir til humus, mens planten varmes opp og gjødsles.

Prosessen er lånt av mennesket fra naturen. I skogen og steder hvor planter og trær står uten tilsyn, dannes det alltid et tett teppe av nedfallne grener og blader rundt trærne. Under et lag med mulch er fuktigheten godt bevart, og plantens røtter utvikler seg bedre og raskere. På grunn av sprøheten til det nevnte dekselet og fraværet av direkte sollys, er rotsystemet godt forsynt med oksygen. I tillegg er mulch en utmerket"hjem" for mikroorganismer som gjør fjorårets løvverk til gjødsel.

mulching av tomater
mulching av tomater

Mulching tomater - ugress har ingen sjanse!

Som du vet, er ugressgress gartnerenes plage! Men dette problemet ble også løst.

Når du bruker mulch, kan du ikke bekymre deg for at gresset vil overdøve tomatene: mulching vil bidra til å redusere veksten av ugress med fem ganger - dette er minst. Til dags dato er den nevnte prosessen den beste måten å håndtere dem på. Mange gartnere og gartnere foretrekker å luke ugress for hånd, men dette tar for mye tid og krefter, og bruk av kjemikalier kan påvirke plantene selv negativt. Mulch gir også en skygge som forhindrer den voldsomme utviklingen og veksten av ugress, men som ikke forstyrrer hele livet til en voksen plante. Det forhindrer også overoppheting og uttørking av jorda. På varme sommerdager varmes jorden lett opp til 450 C, noe som kan ødelegge tomater fullstendig. Mulching unngår dette problemet og bevarer avlingen.

Vanne tomater

vanning av tomater
vanning av tomater

For at tomater skal utvikle seg best mulig, er det nødvendig å opprettholde en konstant jordfuktighet (innenfor 80-90%). Prosentandelen av fuktighet i luften spiller ingen rolle i det hele tatt. Hvis du vanner tomater for ofte, mister de smaksegenskapene og blir for vannete. I tillegg øker deres sårbarhet for ulike sykdommer betydelig. På den andre siden,mangel på fuktighet fører til fallet av knoppene og utseendet av sprekker på de allerede dannede fruktene. Det er derfor det er nødvendig å nøye kontrollere mengden vann og intervallene mellom levering til anlegget.

Tomater bør ikke vannes mer enn to ganger i løpet av en kalenderuke, men vannmengden bør være ganske stor. Det skal bemerkes at hver busk bruker en annen mengde væske. Det avhenger av dens variasjon og alder. Så den høyeste jordfuktigheten må opprettholdes umiddelbart etter planting av frøplanter og under utseendet av frukt eggstokk. Resten av tiden bør vanningen være moderat.

Det viktigste å huske for gartnere som bestemmer seg for å dyrke tomater: mulching og riktig vanning er dine beste allierte og venner.

Anbefalt: