Baddesign: riktig bruk av plass, materialer og nyanser ved å arrangere et kombinert bad

Innholdsfortegnelse:

Baddesign: riktig bruk av plass, materialer og nyanser ved å arrangere et kombinert bad
Baddesign: riktig bruk av plass, materialer og nyanser ved å arrangere et kombinert bad

Video: Baddesign: riktig bruk av plass, materialer og nyanser ved å arrangere et kombinert bad

Video: Baddesign: riktig bruk av plass, materialer og nyanser ved å arrangere et kombinert bad
Video: 20 Små husdekorasjonsideer 2024, Kan
Anonim

De fleste moderne designideer for et kombinert bad (bildene viser tydelig dette) involverer minimalisme. Eiere av små leiligheter velger de mest diskrete og stilige elementene, men et stort antall varianter av materialer for etterbehandling av vegger, gulv og tak, typer VVS-armaturer og baderomsmøbler lar deg realisere enhver idé.

Planlegging av baderomsdesign

Før du går til byggehypermarkedet for keramiske fliser og rørleggerarbeid, bør du bestemme deg for alle nyansene i prosjektet. Er det viktig å beholde et separat bad eller er det verdt å kombinere lokalene for å visuelt øke arealet på grunn av de revne veggene? Hvis det er planlagt å kombinere badet (designbilder er presentert nedenfor), kan det mulige behovet for å overføre verktøy øke kostnadene for reparasjoner betydelig.

Hvilket rørleggerarbeid klarer du deg uten? Settet vil være minim alt for å spare nyttigplass, så du må glemme toalettbordet og håndklestativet. Det ville være mer riktig å begrense deg til et standard badekar eller dusj, servant og toalett. Et fullverdig bad kan erstattes med en hjørnehydroboks, som tar svært liten plass. Hvis mulig, er det bedre å installere vaskemaskinen utenfor lokalene, for eksempel på kjøkkenet. Utformingen av badet vil bare tjene på dette.

baderomsdesign
baderomsdesign

Kombiner et bad med et bad

For et lite rom vil en fin løsning være å kombinere med et bad. Noen ganger kan plassen utvides med en korridor eller kjøkken. Fraværet av en skillevegg vil tillate deg å installere en vaskemaskin, et nyttig møbel eller en ekstra rørleggerarmatur på badet. I stedet for to dører, i dette tilfellet, vil det være nødvendig med én, som kan erstattes med en skyvekonstruksjon for å spare plass.

Global restrukturering vil kreve betydelige økonomiske investeringer og mye arbeid (det bare overføringen av verktøy koster), men resultatet vil garantert glede. Å øke den brukbare plassen med tilgjengelige metoder vil i stor grad utvide mulighetene for å utstyre interiøret på badet med stil og funksjonalitet, selv om reparasjoner kan bli noe forsinket på grovarbeidsstadiet.

Separat bad og toalett

I en leilighet der det bor en stor familie med små barn, er det rett og slett nødvendig med separat toalett. Hvis det ikke er mulig å lage et separat bad i tillegg til det kombinerte, må du glemme å kombinere lokalene. Selv om det er modernesmå leiligheter i nesten alle tilfeller er designet begrenset til noen få kvadratmeter og et standard sett med rørleggerarbeid. Ting er imidlertid ikke så klart.

baderomsdesign 4 bilder
baderomsdesign 4 bilder

Først bør du bestemme deg for stilen. For begrensede rom er moderne, skandinavisk stil eller minimalisme egnet, siden disse retningene involverer enkle former, konsise løsninger, kontrasterende farger og et nesten fullstendig fravær av dekorative elementer. Et godt alternativ vil være å kjøpe hengende møbler og rørleggerarbeid. Over servanten, for eksempel, kan du ikke plassere et enkelt speil, men skjule oppbevaringsdelen, som visuelt vil utvide rommet og spare plass.

Berom med dusj

Når de velger utformingen av et bad med badekar, møter folk vanligvis følgende problem: badeplassen tar opp det meste av ledig plass. Derfor velger oftere og oftere eiere av små leiligheter et romdusj. Fordelene med en slik løsning er åpenbare, spesielt når det kommer til hjørnemodellen. Men for at rørleggerarbeid skal passe godt inn i interiøret, må flere forhold tas i betraktning.

Det er ønskelig at utformingen av et bad med dusjkabinett i stedet for badekar er utformet i en moderne stil (moderne, hi-tech, loft eller minimalisme vil gjøre). Hydroboks i glass er absolutt ikke egnet for klassikere, Provence eller countrymusikk. Det anbefales ikke å markere plasseringen av dusjkabinettet med en fargeaksent eller annet etterbehandlingsmateriale. Badeplassen bør smelte så mye som mulig sammen med det omkringliggende rommet, for ikke å gjøre detrot i rommet.

bad design bilde
bad design bilde

For små bad passer åpne skap, som mangler sidepaneler og topp. Hytta er installert i stedet for badekaret, koblet til eksisterende verktøy. Det beste valget er modeller 800 x 800 cm med et dypt brett som vil beskytte rommet mot flom. Av hensyn til estetikk og ergonomi er det bedre å velge enheter med skyvedører.

Funksjoner av bad i Khrusjtsjov

Utformingen av et kombinert bad med vaskemaskin i Khrusjtsjov må utvikles under hensyntagen til det rekordstore lille området, den upraktiske plasseringen av kommunikasjon og bygningskonstruksjoner av dårlig kvalitet. Ofte står eiere overfor ujevne vegger, forvrengninger av belegg og lignende problemer. Det er bare én løsning: kombiner badet, niveller veggene og skjul i det minste en del av vannrørene.

I utformingen av et kombinert bad i Khrusjtsjov er det ikke plass til fargeaksenter som vil fragmentere en allerede liten plass ytterligere. Men standardløsninger er gode: keramiske fliser for veggkledning, strekk eller gipsplater for å skjule alle ujevnheter. En dusjkabinett vil spare plass, og tilhengere av den tradisjonelle måten å bade på kan velge et hjørnebadekar. Det er bedre å minimere mengden møbler og organisere ekstra lagringsplass i et annet rom.

Et rom "i ett materiale og farge"

Denne trenden var populær på åttitallet av forrige århundre, og nå kommer den tilbake igjen,moderne lyd. Alternativene for etterbehandlingsmaterialer er varierte (plast, keramiske fliser, tre eller mosaikk), men det er bedre at taket, gulvet og veggene er gjort det samme. Fliser er egnet for små bad, men i romslige rom er det bedre å begrense deg til en del av taket over dusjen. Store områder er vanskelige å flislegge, og totalvekten av belegget vil øke, noe som truer med trøbbel.

baderomsdesign med badekar
baderomsdesign med badekar

Forutsatt en monokrom fargepalett, men det kan være variasjoner her. Når du velger mørke materialer for dekorasjon, er det viktig å legge til kontrasterende elementer: rørleggerarbeid, lamper, dekor, men i begrensede mengder, fordi pyntegjenstander "stjeler" stedet. På et lite bad er designet (kvadratmeter spiller hovedrollen her) best holdt i lyse farger. Eksperter sier at dette vil visuelt utvide ledig plass.

3m2 baderomsdesign: passer til alt

Tre kvadratmeter er en svært begrenset plass. Basert på dette bør utformingen av badet være så kortfattet og gjennomtenkt som mulig med tanke på funksjoner. Du må kanskje ofre noen fasiliteter. For å plassere et toalett på en så liten plass, må du erstatte et fullverdig bad med en kompakt dusj. Som regel er det ikke snakk om å plassere en vaskemaskin.

Keramiske fliser er egnet for vegger, som kan erstattes med plastpaneler i et budsjett alternativ. Bruk av andre etterbehandlingsmaterialer i et lite rom med høy luftfuktighet er kritisk. Interessante baderomsdesignideeren så liten størrelse er basert på detaljspillet, renheten til former og linjer, kvaliteten på etterbehandlingsmaterialer. De mest passende stilene er moderne, retro og etno. Den originale designen kan kompensere for mangelen på plass.

baderomsdesign
baderomsdesign

4 m2 bad: kompakt og stilig

På fire kvadratmeter er det fullt mulig å organisere et komfortabelt og stilig kombinert bad. Obligatoriske forhold er en visuell økning i rommet og organisering av romslige lagringsplasser. Det er lurt å installere flere punktlyskilder, velg lyse hengende møbler med blanke fasader for å skape en følelse av letthet og bruke mindre tid på rengjøring.

På bildet av designene til badet med 4 m2 område kan du se at kombinasjonen av to typer finish ser stilig ut. På badeplassen er veggene tradisjonelt kledd med keramiske fliser, og resten av rommet kan dekoreres med tapet eller maling. Du kan bruke fotobakgrunner med bylandskap og bilder av naturen. Svarte og hvite malerier vil se mer stilige og imponerende ut i små rom, i stedet for farger.

Bad 5 m2: begrensninger

På fem kvadratmeter er det mye lettere å utstyre et rom som er praktisk, komfortabelt og designet i en bestemt stil. For å plassere vaskemaskin, rørleggerarbeid og møbler, trenger du ikke gå for triks. Det er også plass til småting, som en dekorativ skillevegg som skiller toalettet fra resten av plassen, en skittentøyskurv eller innebygde gipshyller. Men det er også begrensninger. toalettbord ellerdu kan ikke sette et bad midt i et rom på fem kvadratmeter.

baderomsdesign med vaskemaskin
baderomsdesign med vaskemaskin

Veldig små baderomstips

Når du designer et lite bad, må du vurdere noen få grunnleggende regler som visuelt vil utvide plassen og gjøre rommet komfortabelt. Det er tilrådelig å holde rommet i lyse farger, men det er bedre å unngå snøhvit farge, og erstatte den med lys sand, melkeaktige eller kremaktige nyanser. Det er optim alt å velge en medium rektangulær keramisk flis - denne finishen forvrenger ikke plassen. Mosaikk er bra bare i små områder.

For å få rommet til å virke romsligere, er det bedre å legge fliser på gulvet diagon alt, og ikke rett. Hengende møbler og rørleggerarbeid er passende. Det er bedre å velge skap med blanke fasader, uten tegninger og kunstnerisk innredning. Materialet er MDF eller plast av høy kvalitet, men treet vil vare mindre. Åpne glasshyller vil perfekt utfylle interiøret, men ikke misbruk tilbehør. De vil tilføre luft til rommet og visuelt utvide rommet til speilet, spesielt plassert overfor hverandre, for eksempel over servanten og på døren.

delt baderomsdesign
delt baderomsdesign

Renovasjon på badet

Etter å ha bestemt deg for utformingen av badet (med eller uten vaskemaskin, med ekstra lagringsplass eller med bare nødvendig rørleggerarbeid), kan du begynne å reparere. Denne prosessen er kompleks og langvarig, men den gjør det mulig å skape et drømmerom fra bunnen av. Du kan gjøre det selv ellerfå hjelp av fagfolk. I alle fall må du navigere i noen få grunnleggende problemer.

Fullbehandling av gulvet på badet bør begynne med demontering av gamle keramiske fliser, avretting og rengjøring av ruheter og andre feil. Du kan raskt lage en sømløs overflate ved å bruke et selvnivellerende gulv. Ofte bestemmer leilighetseiere seg for å bruke porselenssteingodsfliser, som er svært holdbare. Relevant og flis.

Veggdekorasjon bør kombineres med gulvdekor. I stedet for fliser kan du velge et vanntett laminat. Dette er et ganske slitesterkt og lettmontert materiale som ikke er redd for vannsprut og temperaturendringer. Vanligvis er et spesielt baderomslaminat belagt med et beskyttende stoff som hindrer mugg, noe som er viktig i et rom med høy luftfuktighet.

bad med vaskemaskin design
bad med vaskemaskin design

Kompetent veggdekorasjon under drift vil eliminere problemer knyttet til temperatur eller fuktighet i rommet. Først må du demontere det gamle belegget, pusse veggene for å jevne ut feilene og skape grunnlag for å påføre maling eller flislegging. Hvis du trenger å spare et budsjett, er det bedre å velge plast eller fliser bare den nedre delen. Dette vil beskytte veggene mot vannsprut og riper.

Anbefalt: