Bruk av Robiband-tape i konstruksjon

Innholdsfortegnelse:

Bruk av Robiband-tape i konstruksjon
Bruk av Robiband-tape i konstruksjon

Video: Bruk av Robiband-tape i konstruksjon

Video: Bruk av Robiband-tape i konstruksjon
Video: Learn about the Tape Measure and how to use it. Lesson 1 of 3. Construction Training Series. 2024, Kan
Anonim

Robiband-tape er komponentene i systemet som brukes til å danne monteringssømmen med ventilasjon. Produktene er fullstendig i samsvar med GOST 30971-2002.

Bruk av produktet vil gi nødvendig holdbarhet, styrke og pålitelighet til monteringsskjøtene. Typene og bruken av Robiband-tapen er forskjellige, siden alle produkter har sine egne egenskaper. Hensikten varierer også.

PSUL-tape

Pre-Compressed Self-Expanding Sealing Tape (PSUL) Robiband er et polyuretanskumbelegg som har en klebende overflate. Produktet er impregnert med en spesiell neoprenblanding. Tapen selges i ruller. Den kommer i svart og grått. Dessuten er den siste egenskapen bedre enn den første.

Tape Robibond PSUL
Tape Robibond PSUL

Anvendelsen av Robiband er ganske enkel. Det er nok å plassere PSUL i en søm eller skjøt, og den vil utvide seg av seg selv og fylle hele plassen. Overflaten må først rengjøres for støv. Tapen er limt til kun den ene siden av sømmen, den må ikke trekkes ut og deformeres.

Produktet har følgende egenskaper:

  • motstandsdyktig mot påvirkningulike klimatiske faktorer;
  • av;
  • er kjemisk nøytr alt;
  • upåvirket av ultrafiolett stråling;
  • ikke påvirket av mugg og sopp.

Egenskapene til båndet endres ikke. Den selges i lengder på 4 og 6 m. Maksimal utvidelse kan være fra 1,5 til 5 cm, og lukker dermed gapet fra 0,3 til 1,5 cm.

NL Tape

Vanntett dampgjennomtrengelig tape er laget av et kunstig materiale av en membranlignende non-woven type. Bruken av Robiband-tape sikrer skjøtens pålitelighet. Den brukes til vanntetting av den nedre konstruksjonssømmen.

NL versjon
NL versjon

Tapen har 2 limstrimler på den ene siden (og kan bestilles på begge). Den ene er for å feste produktet til strukturen, og den andre er for å feste til veggen.

NL Robiband-tape har følgende egenskaper:

  1. Damppermeabilitetsindeksen er minst 0,15 enheter
  2. Vedheft til den opprinnelige overflaten fra 0,1 MPa.
  3. Kan motstå trykk opptil 1000 Pa.
  4. Driftstemperatur under drift -45 til 80 0C.
  5. Motstandsdyktig mot direkte sollys i 8 måneder.

Selges i bredder fra 8 til 12 cm og en standardlengde på 12,5 m.

Tape VM

VM Robiband dampsperrebånd er laget av aluminiumsfolie, som er forsterket med spesielle kunstige tråder. Sistnevnte er ekstremt holdbare.

Ribbon Robiband NL
Ribbon Robiband NL

Bruk av BM tape V Robiband anbefales for implementering av innvendig dampsperre av konstruksjonsfuger for å viderebearbeide skråningen med gips. Det er 2 limstrimler på overflaten av produktet. De er vanligvis plassert på forskjellige sider, men på forespørsel fra klienten kan de plasseres på den ene siden. En stripe hjelper til med å feste tapen til strukturen, og den andre festes til skråningen eller veggen.

De tekniske egenskapene til VM Robiband-tapen er de samme som den forrige (NL). Produktet selges i spoler på 12,5 m lengde. Tapebredder finnes i 8, 10, 12 og 15 cm. Selges klar til bruk, så ingen spesialverktøy er nødvendig.

Tape BC

Robiband BC tape er også aluminiumsfolie, som er forsterket med spesielle slitesterke syntetiske tråder. Den har 2 selvklebende strimler på forskjellige sider (men tilpasset produsent kan ordne dem annerledes).

Ribbon Robiband
Ribbon Robiband

Bruken av Robiband VS-tape i et rammehus er kun beregnet på innvendig dampsperre i konstruksjonsfuger. Samtidig bør bakker i fremtiden ferdigbehandles med tørrmetode (for eksempel brukes plastbakker, sandwichpaneler osv.).

En limstrimmel festes på strukturen, og den andre - på veggen. Produktet har samme tekniske egenskaper som det forrige. Tapen er tilgjengelig i lengder på 12,5 m og bredder fra 8 til 15 cm.

Tape BC+

Bruken av BC + Robiband-tape i et trehus innebærer også en interndampsperrekonstruksjonsskjøter, for videre å utføre ferdigarbeidet av bakkene etter tørrmetoden.

tapeapplikasjon
tapeapplikasjon

Tapen selges i ruller på 12,5 m og en bredde på 8 til 15 cm. Bredden må velges som følger: legg til 4,5 cm til tykkelsen på gapet. Bredere varianter brukes om nødvendig.

Den ene limstrimmelen festes til skråningen eller veggen, og den andre i full bredde festes til strukturen.

Utvalgstips

Før du kjøper noen form for Robiband-bånd, anbefaler eksperter at du først spør selgeren om et pass for et slikt produkt eller samsvarssertifikater. De må gjennomgås og verifiseres. Dette er en bekreftelse på kvaliteten på produktene, så det vil ikke være noen tvil.

Hvis dette er første gang du må velge og bruke en slik tape, er det best å konsultere først en spesialist i denne retningen. Han vil fortelle deg om alle alternativene for Robiband-bånd, deres funksjoner, applikasjoner, forskjeller, og også fortelle deg hva som er å foretrekke å kjøpe.

Image
Image

Installasjonsarbeid kan utføres ved lave omgivelsestemperaturer. I dette tilfellet anbefales det å bruke en spesiell bygningshårføner for å forvarme båndene om nødvendig (spesielt for PSUL). For henne, under slike forhold, vil økningen i størrelse skje 2 ganger raskere.

Ikke rull ut hele rullen under drift. I fremtiden, hvis en del av produktet ikke lenger er nødvendig, er det ganske vanskelig å spole båndet tilbake, og dette er forgjevesbrukte penger. Det er best å bruke produktet ved å vikle den nødvendige mengden forsiktig av rullen.

Generelt vil bruk av Robiband-tape bidra til å isolere bygningen med høy kvalitet og beskytte den mot virkningene av negative forhold.

Anbefalt: