Hvordan avvise mygg? Fumigatorer og mobiltelefoner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan avvise mygg? Fumigatorer og mobiltelefoner
Hvordan avvise mygg? Fumigatorer og mobiltelefoner

Video: Hvordan avvise mygg? Fumigatorer og mobiltelefoner

Video: Hvordan avvise mygg? Fumigatorer og mobiltelefoner
Video: Специи. Гвоздика, полезные свойства, применение, противопоказания. ENG SUB 2024, Kan
Anonim

Små, men svært skadelige mygg kan ødelegge resten av selv den sterkeste personen. Mange lider av dem, men få vet hvordan de skal skremme vekk mygg og hindre dem i å bite seg selv. Nei, alle er kjent med spesialverktøy. Men selv noen innbyggere bruker dem feil, og forårsaker helseskade.

hvordan frastøte mygg
hvordan frastøte mygg

Så hvordan kan du skremme bort mygg uten å skade deg selv? Faktisk er det bare tre måter: du kan drepe en mygg, du kan skremme den bort, og du kan rett og slett ikke slippe en mygg inn i rommet. Med sistnevnte metode er alt mer eller mindre klart: du kan sette et myggnett. Men dette er ikke den eneste måten å beskytte lokalene på.

Hvordan avvise mygg? Fumigatorer

Når de hører disse ordene, ser mange for seg hetteglass med giftige væsker. Delvis er det det. Det finnes fumigatorer designet for å ødelegge (drepe) mygg, og frastøtende midler som rett og slett frastøter insekter. Sammensetningen av fumigatorene inkluderer pyretriner og pyretroider, som virker på nervesystemet til irriterende mygg. I visse mengder er disse giftene ufarlige for mennesker, men tilfeller av forgiftning (overdose) forekommer fortsatt. Oftest produseres fumigatorer i form av plater, spiraler eller aerosoler. Ved oppvarming frigjør de stoffer i luften som dreper mygg. Det tar vanligvis 60 minutter å rengjøre et rom eller telt. Det er en viktig påminnelse: gasser kan bare brukes i ventilerte områder.

hvordan frastøte mygg
hvordan frastøte mygg

Hvordan avvise mygg? Repellanter

Repellanter er laget for å avvise insekter. Deres største fare: disse midlene kan komme inn i blodet gjennom porene, og forårsake alvorlig forgiftning. Det er derfor slike stoffer ikke kan gnis, de produseres som aerosoler. Det er sant at det er avstøtende midler som kan påføres huden: konsentrasjonen av skadelige stoffer der er minimal. Apoteker selger kremer, kremer og myggsalver, men de er ikke særlig effektive.

Hvordan avvise mygg? Planter

Mygg er veldig følsomme for lukt. De tåler ikke duften av anis, nellik, basilikum, eukalyptus. Derfor kan ikke giftige kjemikalier, men essensielle oljer av disse avlingene, helles i hetteglasset fra fumigatoren. Det finnes andre planter mot mygg. Under vinduene i leiligheten kan du plante tomater eller hyllebær.

planter mot mygg
planter mot mygg

Mygg vil ikke engang komme i nærheten av dette vinduet. Du kan plante kamille (pyretrium), som lukter sterkt av nellik, under et vindu eller på en balkong. For å forbedre effekten kan leiligheten dekoreres med tørre buketter av disse plantene. Oljer eller avkok av disse plantene kan helles i aromalamper eller duftlys med duftekstrakter kan kjøpes. I naturen kan du skremme vekk mygg ved å kaste bargrener i bålet,humper. Hvis det ikke er mulig å brenne bål hele natten, kan du vaske ansiktet og utsatte områder på kroppen med et sterkt avkok av malurt: mygg er også redd for det.

Hvordan avvise mygg? Nettbrett

Den mest moderne måten å forsvare seg på er å bruke nettbrett eller mobiltelefon. Fra Internett kan du laste ned et spesielt antimyggprogram som lager lyder av en viss høyde. Hvis du finner den rette banen, kan du ikke være redd for mygg. Elektroniske skremmer kan forresten også kjøpes som en selvstendig dings.

Anbefalt: