Oppvarming med gulvkonvektorer

Oppvarming med gulvkonvektorer
Oppvarming med gulvkonvektorer

Video: Oppvarming med gulvkonvektorer

Video: Oppvarming med gulvkonvektorer
Video: Episode 4 | Hva er egentlig greia med lavkarbonløsninger? 2024, Kan
Anonim

Moderne varmesystemer lar deg velge utstyr som er optim alt fra ulike synsvinkler. Men også, som ikke er uviktig, kan valg av utstyr være basert på designpreferanser. Og i denne inkarnasjonen ser oppvarming med konvektorer innebygd i gulvet veldig interessant ut.

konvektor oppvarming
konvektor oppvarming

Først av alt må du forstå hva konvektorer er, eller radiatorer av konvektortype. Dette navnet refererer til varmeutstyr der varm luft fra et varmeelement eller kjølevæske overføres til rommet ved konveksjon. Designet deres sørger for tilstedeværelsen av luftkanaler plassert mellom platene i finnene. Luften i rommet, som passerer gjennom dem, varmes opp, som et resultat av at den blir lettere og til slutt stiger. Takket være denne enheten sikres konstant luftsirkulasjon og som et resultat kontinuerlig oppvarming. Den største fordelen som oppvarming med konvektorer har er jevn oppvarming av rommet, uavhengig av eksisterende skillevegger oginteriørartikler. Dette bestemmer i stor grad deres store popularitet.

Hver gulvvarmekonvektor fungerer på samme måte. Men for alle slike oppvarmingsenheter er et særtrekk at de etter installasjon er nesten usynlige og tar ikke opp plass på veggene i rommet. Dette er med andre ord konvektorer,

varmekonvektorer pris
varmekonvektorer pris

designet spesielt for romdesign. De kan monteres i leiligheter, hytter, kontorer, svømmebassenger, butikker, vinterhager. De er vanligvis installert i bygninger med panoramavinduer. Ofte kan oppvarming med konvektorer innebygd i gulvet finnes i rom der vinduskarmer er plassert i lav høyde. Det finnes modeller av dette varmeutstyret for rom med høy luftfuktighet. I dette tilfellet har de et spesielt vannavstøtende belegg. Samtidig tåler de ikke bare høy luftfuktighet godt, men tåler til og med flom på grunn av dekselets designegenskaper og tetthet.

Tykkelsen på slike konvektorer er ca. 5-10 centimeter. Utad er de en flat bred renne, der et varmeelement eller en varmeveksler passerer inne, som metallfinner er koblet til. På grunn av denne utformingen sikres maksimal varmeoverføring med en ganske liten tykkelse på utstyret. For å øke effekten kan konvektorene i tillegg utstyres med en vifte. På grunn av dette kan strømningseffekten økes med 3-5 ganger.

gulvvarmekonvektor
gulvvarmekonvektor

Dersom det planlegges å varme opp rommet med konvektorer av denne typen, så må det tas hensyn til dette ved prosjektering av bygget. Og selve enhetene er vanligvis installert på byggestadiet når du heller gulvet. Dette er for å sikre at varmesystemet er i flukt med gulvet og ikke forstyrrer gulvet.

Prisen på disse varmekonvektorene avhenger av mange faktorer. Dette er produsenten, og lengden på enheten, dens kraft, tilstedeværelsen av en vifte for å forbedre luftstrømmen. For eksempel koster EVA K-1000 med en effekt på 1 kW uten vifte omtrent 15 000, en annen modell - EVA KB-1000 med lignende egenskaper (men litt bredere og med vifte) - vil koste kjøperen allerede 32 000 rubler.

Anbefalt: