Hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus med egne hender

Innholdsfortegnelse:

Hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus med egne hender
Hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus med egne hender

Video: Hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus med egne hender

Video: Hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus med egne hender
Video: Как сделать тёплый пол своими руками. 2024, April
Anonim

Mange eiere av private hus er interessert i en billig og ren måte å varme opp et rom på. Hydrogenoppvarming er en mulig løsning. Slik teknologi kan bli et verdig alternativ til moderne systemer. Er det mulig å montere og installere en hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus med egne hender? Hvordan fungerer en slik installasjon? Hvilken maskinvare brukes til installasjonen? Svaret på slike spørsmål finner du i denne artikkelen.

Hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus
Hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus

Hva er hydrogen?

Hydrogen er det kjemikaliet som finnes mest på planeten vår. En fargeløs, giftfri gass som finnes i nesten alle forbindelser. Stoffet er utstyrt med unike egenskaper. I fast og flytende tilstand har hydrogen praktisk t alt ingenmasser. Størrelsen på atomene er den minste sammenlignet med andre kjemiske grunnstoffer.

Et stoff oppnådd ved å blande hydrogen med omgivelsesluft kan beholde egenskapene sine i svært lang tid mens de er innendørs, men det kan eksplodere fra minimal kontakt med brann. For transport og lagring brukes spesielle sylindre laget av legert stål.

Oppvarming av et privat hus med hydrogen

Du kan få drivstoff i det uendelige. For å få det er vanlig vann og strøm nok. Termisk energi som frigjøres under samspillet mellom hydrogen og oksygen, brukes til å varme opp bygninger.

Gjør-det-selv hydrogengenerator for oppvarming av et privat husbilde
Gjør-det-selv hydrogengenerator for oppvarming av et privat husbilde

Hva er et oppsett?

Oksygen- og hydrogenteknologi er et flott alternativ til naturgass. Gjennomsnittlig forbrenningstemperatur kan være lik 3000 grader Celsius. For å tåle en så høy hastighet, vil en spesiell hydrogenbrenner være nødvendig.

En slik enhet består av flere elementer. En god hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus, som bidrar til prosessen med å dele vann i komponenter, kan settes sammen uavhengig. I tillegg brukes katalysatorer for å optimalisere den kjemiske reaksjonen. Rørledningen fra generatoren og brenneren vil være nødvendig for å lage en flamme. En vanlig kjele kan brukes som varmeveksler. Det er plassert en brenner i ovnen som er ansvarlig for oppvarmingen i varmesystemet.

Gamleutstyr kan tilpasses for å behandle hydrogendrivstoff. Økonomisk sett vil slike tekniske løsninger være mye mer akseptable sammenlignet med kjøp av en ny kjele produsert på fabrikken. Samtidig vil en hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus kreve mer plass.

Gjør-det-selv hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus
Gjør-det-selv hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus

First samples

For praktisk bruk av reaksjonen når man kombinerer hydrogen med oksygen, ble det først utviklet industrielle prøver. Maksimal effektivitet for slike installasjoner var 80 %. Som et resultat av det harde arbeidet til ingeniører, etter en rekke forbedringer, var produsentene i stand til å bringe de første hydrogenanleggene til markedet for husholdningsbruk.

For å koble til må du oppfylle flere betingelser. Disse inkluderer å gi en tilkobling til en væskekilde. Vanlig rørleggerarbeid holder. Kapasiteten til anlegget vil avgjøre forbruket av råvarer. Krever elektrisk tilkobling for elektrolyse. Avhengig av kjelens modell og kraft bestemmes kvaliteten på katalysatoren. Et eksempel på en kvalitetsinstallasjon er Star 1000 hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus.

Enheten er, i motsetning til enheter med fast brensel, mye tryggere å bruke. Dette skyldes at alle prosesser foregår i selve installasjonen, og brukere vil kun ha behov for visuell kontroll over avlesningene. I dette tilfellet bør du alltid huske at drivstofflekkasjer er mulig i hjemmelagde enheter.blandinger. Sørg for å sjekke at beholderen er tett før du starter enheten.

Hydrogengenerator for oppvarming av boliger
Hydrogengenerator for oppvarming av boliger

Relevans for installasjon

Operasjonsfunksjonene til slike produkter er av interesse for alle forbrukere. Du kan lage en hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus med egne hender. Bildeeksempler er presentert i artikkelen vår.

Hjemmelagde enheter og fabrikkenheter varierer betydelig i effektivitet. Du må være forberedt på at deres faktiske kraft ikke stemmer overens med beregningene. Det er av denne grunn at en selvinstallasjon av et hydrogensystem må utføres ved bruk av velprøvde kjeler eller fabrikkgeneratorer.

Oppvarming av et privat hus med hydrogen
Oppvarming av et privat hus med hydrogen

Fordeler og anbefalinger

La oss vurdere de positive sidene ved hydrogendrevne varmeenheter. Tilgangen på drivstoff er uendelig. For å fylle drivstoff på en slik kjele er det nødvendig med vanlig vann. En minimumsmengde elektrisitet på 0,3 kWh er tilstrekkelig for normal drift av en enhet med en effekt på 27 kW. Karbonmonoksid som skader kroppen er helt fraværende.

Ved kjøp av en hydrogengenerator for boligoppvarming anbefales det å velge en passende kjele eller varmeveksler. Slike anlegg bør fungere norm alt ved forhøyede temperaturer, som oppnås ved å brenne hydrogendrivstoff.

Den resulterende blandingen som et resultat av driften av generatoren refererer til eksplosive gasser. En person kan ikke identifisere en lekkasje i et rom ved lukt. Antennelsestemperaturen er veldighøy. Det betyr at stoffet er eksplosivt. Det er av denne grunn at hver hjemmelagde enhet alltid bør kontrolleres.

Flaws

Høye kostnader er den viktigste begrensende faktoren ved valg av fabrikkinstallert. Den mest populære hydrogengeneratoren for oppvarming av et privat hus er tilgjengelig for 50 000 rubler. Katalysatorenheten må skiftes en gang i året. Denne delen er nødvendig for å forbedre kvaliteten på kjelen, selv om den ikke er en fabrikkinnstilling.

Hovedtrekk ved hydrogenanlegg

Du må selvfølgelig følge sikkerhetsreglene. Vi må ikke glemme de mulige konsekvensene av en ukontrollert kjemisk reaksjon. For å organisere oppvarming av et privat hus med hydrogen med egne hender, trenger du komponenter som rør og en kjele.

Installasjoner krever ikke ekstra enheter for fjerning av forbrenningsprodukter. Varme frigjøres som et resultat av en kjemisk reaksjon. Varm damp kommer inn i rørsystemet. Slike varmesystemer brukes best til oppvarming av tak, gulvlister og innendørsgulv.

Gjør-det-selv oppvarming av et privat hus med hydrogen
Gjør-det-selv oppvarming av et privat hus med hydrogen

Hvilke rør trenger du?

Anbef alt rørdiameter fra 25 mm til 32 mm. Diameteren må endres fra større til mindre etter kabling. Denne metoden vil sikre maksimal effekt av varmesystemene.

Prospekter for hydrogenenergi

Det utvikles arbeidsmetoder for å redusere kostnadene for slike installasjoner betydelig. Disse inkluderer teknologier for å skaffe billige ellertil og med gratis strøm. Du kan velge bedre katalysatorer for en kjemisk reaksjon. De har lenge vært kjent og brukt i hydrogendrivstoffblokker for biler. Men igjen, alt hviler på de altfor høye kostnadene.

Moderne sveisemaskiner med integrerte hydrogenreaktorer er viden kjent. Prisen på drivstoff spiller ingen rolle. Det er heller ikke nødvendig å løse problemet med transport av tunge sylindre. Hele enheten passer komfortabelt inn i en liten lettvektsboks.

Vitenskapen har kommet langt. Muligheten til å forbedre teknologien for å tilrettelegge livet er tilgjengelig for menneskeheten i dag som aldri før. Det er lett nok å finne riktig informasjon. Ikke alle kilder til alternativ energi har blitt brakt til masseproduksjon i dag. Men disse teknologiene er så elementære og enkle at alle kan bygge en hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus med egne hender i garasjen og bruke den til å sikre sitt eget velvære.

Hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus stjerne 1000
Hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus stjerne 1000

Konklusjon

Så langt kan vi bare spekulere i hvilke teknologier menneskeheten vil bruke i morgen. Utsiktene for hydrogenbasert energi er skeptiske av mange forskere på grunn av det lille spekteret av bruksområder. Men du kan se på denne situasjonen fra den andre siden. Hvis en person har en tendens til å utvikle teknologier for å organisere sitt eget liv, samhandle med naturkreftene, hvordan kanforkaste muligheten for å få termisk energi som et resultat av samspillet mellom elektrisitet og vann?

Dumt å gå forbi en slik mulighet. Hvis du ikke finner en måte å bruke dette på i dagens verden, er det kanskje bedre å tenke på hva slags verden vi prøver å skape? En hydrogengenerator for oppvarming av et privat hus og andre naturteknologier må utvikles og brukes.

Anbefalt: