Møbellim: hva er bedre?

Innholdsfortegnelse:

Møbellim: hva er bedre?
Møbellim: hva er bedre?

Video: Møbellim: hva er bedre?

Video: Møbellim: hva er bedre?
Video: Любовь и голуби (FullHD, комедия, реж. Владимир Меньшов, 1984 г.) 2024, April
Anonim

Ved restaurering av møbler er det nødvendig å ha ikke bare deler av høy kvalitet, men også lim. Påliteligheten til designet avhenger av dette. Feil valgte produkter kan ødelegge produktets utseende og funksjonalitet. Instruksjonene hjelper ikke alltid med å finne ut hvilket materiale limet passer til.

lim til møbler
lim til møbler

Det finnes mange typer lim som er forskjellige i farge, konsistens, sammensetning. For hvert materiale er det et passende produkt. Hvis du velger dem riktig, vil designet være sterkt.

Utvalgsregler

For å kjøpe riktig lim til møbler, må du vurdere enkle regler:

  • type overflate: vanligvis er det skrevet på emballasjen hvilke materialer produktet er beregnet for;
  • type beleggbase: møbellim kan feste alle deler med høy kvalitet, men underlaget er skadet, så du bør velge et produkt basert på syntetiske elastomerer;
  • sammensetning: det skal ikke være trikloretan, som er svært skadelig for menneskers helse;
  • tilstedeværelse av syntetisk gummi og løsemidler: komponenter er ufarlige for mennesker;
  • farge: vanligvis presenteres produktet i form av hvitt eller gult, så du må velge det til møblene dine;
  • tetthet av produktet: du må velge en indikator som ikke er lavere enn 1, 1 g / cm3, som vil være nok for arbeid av høy kvalitet.

Enkle regler vil hjelpe deg med å kjøpe riktig verktøy og reparere produktet med høy kvalitet.

Typer lim

tremøbellim
tremøbellim

I tillegg til reglene for valg av lim, må du være oppmerksom på type produkt. Dette vil tillate deg å utføre arbeid av høy kvalitet på å feste gjenstander. Det finnes flere typer møbellim. PVA, eller polyvinylacetat, som er delt inn i 2 typer: for hjem og reparasjon av hagemøbler. Den andre typen er fuktbestandig, men siden den er gul, kan den sette spor.

Acrylic Latex Adhesive er flott for å reparere gjenstander laget av ulike materialer hvor styrke og sikkerhet er viktig. Den har den beste penetreringsevnen, så den er valgt for restaurering av møbler med mekanisk påkjenning. Inneholder ingen giftige stoffer.

Kontaktlim for møbler designet for feste av plastdeler. Det er nødvendig å arbeide med verktøyet nøye, siden liming skjer umiddelbart. Men siden gummi er tilstede i sammensetningen, stivner ikke limet.

Å restaurere oljeholdig tre krever riktig møbellim. Hvilken er bedre å bruke? For dette er polyuretanlim egnet. Verktøyet er fuktbestandig, så det er ideelt for hagekonstruksjoner. Etter arbeid gjenstår en usynlig søm.

Polyuretan lim-fugemasse brukes til å feste produkter med mellomrom. Med midler utføres restaurering av eventuelle møbler. Eksponeringstiden er 1 minutt. Etter det skal produktet stå urørlig i to dager.

Det er et todelt epoksylim som brukes til forskjellige materialer. Sammensetningen er nyttig for å fylle hull, og styrken forblir av høy kvalitet. Etter prosedyren kan alle filmbelegg og maling påføres.

Forberedelse til arbeid

For at limet til sponplatemøbler skal ha en utmerket effekt på overflaten, må du forberede alt du trenger til prosedyren. Deler må være rene. Først må du pusse overflaten, som vil fjerne stripene på det gamle produktet.

lim for møbler fra sponplater som er bedre
lim for møbler fra sponplater som er bedre

Da er det nødvendig å avfette delene med et løsemiddel. Når produktet tørker, påføres det lim for møbler fra sponplater. Hvilken er bedre å velge, det er tilrådelig å bestemme på forhånd. Etter tørking er møblene klare til bruk.

Hvilket lim er riktig for tre?

Hvis du forbereder deg til prosedyren, og i tillegg velger riktig lim, vil møblene bli reparert slik at limfugene ikke blir synlige. Følgende produkter passer:

  • snekring;
  • PVA;
  • synthetics;
  • casein.

Trelim brukes ved møbelreparasjoner. Men verktøyet er ganske utsatt for fuktighet. Selv om du fester detaljene til strukturen, som vil stå i luften, vil den i frost begynne å kollapse. PVA har også de samme ulempene. Syntetisk er den mest kortvarige, siden overflaten blir ødelagt av lakkering.

europeiskmidler

Lim fra utenlandske selskaper fortjener også oppmerksomhet, siden de fleste av dem er frostbestandige. Selv om strukturen er plassert i luften, kan du jobbe uten problemer. Sammensetningen er helt klar til bruk, og derfor er det ikke behov for riktig blanding av komponentene.

Hva er det beste limet for møbler
Hva er det beste limet for møbler

Slike blandinger er fuktbestandige, ellers kunne ikke fuktigheten som faller på treet tørke ordentlig. Gradvis dukker det opp mugg, en ubehagelig lukt. Europeiske produkter er miljøvennlige, selv om de ikke er helt ufarlige. Etter tørking holdes delene godt sammen.

Titebond

Produktene produseres av et populært amerikansk selskap. Titebond tremøbellim holder strukturer perfekt sammen. Selskapet jobber kontinuerlig med å forbedre teknologien, så utvalget utvides jevnlig.

Bedriften driver med produksjon av lim på følgende grunnlag:

  • alimphatic;
  • polymer;
  • polyuretan;
  • protein;
  • laget av syntetisk gummi;
  • vann.

Lim brukes til å lage kryssfiner, gulv, møbler. Produsenten sjekker produktene for samsvar med kvalitet, styrke, fuktmotstand. Snekkerverktøyet egner seg for møbelreparasjon på grunn av fuktmotstand, frostbestandighet.

tremøbler lim titebond
tremøbler lim titebond

Produktet består av en polyalifatisk emulsjon, så det er tyktflytende og kjemisk stabilt. Han er ikke redd for temperaturendringer, så vel som andreugunstige faktorer. Fordelene inkluderer:

  • utmerket vedheft til overflaten;
  • ikke lang trykk nødvendig;
  • høy tetthet;
  • ikke slipende;
  • løsemiddelbestandig;
  • Enkelt fjernet før tørking.

pleie av tremøbler

Etter liming trenger tremøbler mer pleie enn noen gang. Det er nødvendig å bruke enkle regler. Selv om det brukes lim av høy kvalitet, bør møbler ikke plasseres i kulde, så vel som under påvirkning av sollys. Fuktighet og temperaturendringer har også en negativ effekt.

Du trenger ikke å installere strukturer i nærheten av en balkong eller et vindu. For å beskytte produktet mot sollys, er det nødvendig å behandle overflaten med lakk, og deretter med voks. For å hindre at insekter kommer inn i treverket, må du hver sommer tørke av de nedre delene av strukturen med en klut med terpentin.

Møbler må monteres på flatt gulv, ellers oppstår deformasjoner over tid. Rengjøring bør gjøres med en poleringsklut med en blanding av voks og antistatiske midler. Oppdater produktet vil hjelpe vegetabilsk olje, for eksempel burdock. Det tar noen dråper og en klut.

For at møbler skal fungere pålitelig i mange år, må restaurering utføres med egnet verktøy og midler. Etter det trenger du bare å følge de enkle pleiereglene, og deretter vil detaljene i strukturen festes med høy kvalitet.

Anbefalt: