Hvordan binde opp tomater i et drivhus: tips til gartnere

Hvordan binde opp tomater i et drivhus: tips til gartnere
Hvordan binde opp tomater i et drivhus: tips til gartnere

Video: Hvordan binde opp tomater i et drivhus: tips til gartnere

Video: Hvordan binde opp tomater i et drivhus: tips til gartnere
Video: GUIDE TIL UDPLANTNING AF TOMATER I DRIVHUS (vanding og opbinding) 2024, April
Anonim

Spørsmålet som enhver amatørgartner stiller seg selv: "Hvordan binde tomater i et drivhus?" Tross alt er riktig og rettidig strømpebånd av disse grønnsakene nøkkelen til en høykvalitets og stor avling. Mange vet at hvis denne prosedyren ikke gjøres i tide, bryter buskene over tid, og fruktene som modnes på bakken er et søtt bytte for snegler.

Og likevel: hvordan binde tomater riktig i et drivhus? Det er ingen fast oppskrift, men det er noen regler å følge.

hvordan binde tomater i et drivhus
hvordan binde tomater i et drivhus

Den første og viktigste av dem: materialet du skal binde tomatene med bør ikke krasje inn i trestammen eller stramme den for hardt. Derfor er det bedre å bruke brede strimler som et slikt verktøy, for eksempel kuttet fra gamle klær, eller hyssing, som ikke skal være tynn. Bredden på et stykke stoff skal ikke være mindre enn tre til fire centimeter. Ikke bruk wire, fiskesnøre eller lignende materialer.

I sesongen må du bytte strømpebånd 3-4 ganger. Så snart planten har vokst, er det nødvendig å endre dem eller flytte dem høyere. I løpet av sesongen trenger ikke selve strømpebåndet skiftes, men det må gjøres neste år.obligatorisk.

Hvordan binde tomater i et drivhus? Det er flere måter. Den vanligste av alle eksisterende er støtteinnsatser. Som sådan kan du bruke beslag, smale trepinner og plastpinner selges også i spesialforretninger. De drives ned i bakken til en dybde på 30 centimeter nær busken (i en avstand på ikke mer enn 10 centimeter). Høyden på innsatsen må beregnes basert på variasjonen av tomater.

Forbindingsmaterialet er løst viklet rundt bagasjerommet. Å binde tomater er et ganske vanskelig og møysommelig arbeid, men innhøstingen takket være henne er verdt det. Hvis det er tunge børster på tomatbusken, bør de også festes til støtten.

hvordan binde opp tomater i et drivhus
hvordan binde opp tomater i et drivhus

Metoden beskrevet ovenfor kan brukes både i drivhus og utenfor dem. Et annet alternativ er ganske utbredt, men det kan bare brukes i drivhus. Hvordan binde tomater i et drivhus? Tomatbusker er festet på lineære espalier. Staver 1,5-2 meter lange plasseres langs kantene på raden. En wire, en fiskesnøre trekkes mellom stolpene, og et strømpebånd er allerede festet til den. Så for hver tomatbusk må den være sin egen. Det er nødvendig å observere hele tiden at busken vikler seg rundt tauet under hele veksten. Når planten er stor nok, bør den overvåkes daglig.

bind sammen tomatene
bind sammen tomatene

Espalieret for tomater har en annen variant. Flere rader med tråd strekkes mellom stakene ellerfiskesnøre i en avstand på ca 37 centimeter. Stengler er festet til dem. Fordelen med denne typen dressing er at tomatene ikke må sorteres i stilker. Erfarne gartnere bygger spesialiserte rammer som de kan flytte om nødvendig.

Nå vet du hvordan du binder tomater i et drivhus. Dette bør hjelpe deg med å få en kvalitetshøst.

Anbefalt: