Lim for linoleumsforbruk per 1m2: bruksanvisning

Innholdsfortegnelse:

Lim for linoleumsforbruk per 1m2: bruksanvisning
Lim for linoleumsforbruk per 1m2: bruksanvisning

Video: Lim for linoleumsforbruk per 1m2: bruksanvisning

Video: Lim for linoleumsforbruk per 1m2: bruksanvisning
Video: Как склеить линолеум своими руками. Сварка линолеума 2024, Kan
Anonim

For hver type linoleum bør det velges et spesielt lim, som tar hensyn til de fysisk-kjemiske egenskapene til belegget og basen. Profesjonelle foretrekker spesielle sammensetninger som Homacola, som brukes til forskjellige typer belegg. Imidlertid kan andre alternativer finnes på markedet, som kan være innenlandske, ledende og beregnet for liming av kommersielle PVC-belegg.

Hvis du må jobbe med et stoff, skum eller pelsunderlag, er det best å foretrekke husholdningslim. Under heterogent linoleumsgulv brukes et kommersielt lim, som også egner seg for et enkeltlagsbelegg. Blandinger produseres i forskjellige beholdere av utenlandske og innenlandske produsenter.

For å kunne utføre arbeidet knyttet til liming av linoleum på riktig måte, må du bruke instruksjonene fra produsenten. Det vil sikre et rasjonelt forbruk av blandingen.

Åhforbruk av reaksjons- og dispersjonstyper av lim

lim for linoleumsforbruk per 1m2
lim for linoleumsforbruk per 1m2

Forbruk av lim for linoleum per 1m2 når vanligvis 0,6 kg. Minimumsindikatoren kan være lik 0,2 kg/m2. Det endelige tallet vil avhenge av typen grunnlag. Når det gjelder dispersjonslim, er forbruket ikke for høyt og er omtrent 300 g/m2. Grunnlaget for sammensetningen er vann, akryl eller polyvinylacetat. Dette materialet kan vaskes av med vann, og brukes til å arbeide med husholdningstyper av linoleum, som kan lages på basis av filt syntetiske fibre eller polyuretanskum.

Som den største ulempen med en slik sammensetning kan man trekke frem tap av grunnleggende egenskaper når temperaturen i rommet synker. Forbruket av lim for linoleum per 1m2 vil være høyere dersom det benyttes en reaksjonssammensetning. Du vil bruke minst 0,3 kg på det nevnte området. Mens slike limtyper som "Bustilat" eller PVA har et mer merkbart forbruk, som er 400 g/m2. Dette limet er mer motstandsdyktig mot fuktige miljøer og temperatursvingninger, det takler godt mekanisk påkjenning.

Limforbruk med kaldsveiseteknologi

lim for linoleumsforbruk per 1m2 instruksjon
lim for linoleumsforbruk per 1m2 instruksjon

Hvis du bestemmer deg for å lime overflater med kaldsveiseteknikken, bør du kjøpe en spesiell kjemisk sammensetning. Slike blandinger er delt inn i to underarter. En av dem er klasse C. Dette limet har en tykk konsistens og brukes til linoleum som allerede er brukt.

Forved legging av nytt linoleum er det bedre å bruke lim klasse A. Forbruket vil i dette tilfellet variere fra 50 til 60 ml per 25 lineære meter. Tykkelsen på belegget bør være ca. 3 mm.

Instruksjoner for bruk av Bustilat-M-lim

lim for linoleumsforbruk per 1m2 bruksanvisning
lim for linoleumsforbruk per 1m2 bruksanvisning

Forbruk av lim til linoleum per 1m2 ble nevnt ovenfor. Denne sammensetningen er universell og brukes til liming av linoleum og andre belegg på ethvert grunnlag. Denne blandingen kan brukes til å montere fliser på alle overflater. Blandingen er svært elastisk og er i stand til å gi en sterk forbindelse av materialer i lang tid. Krymping her er ubetydelig, limet er frostbestandig og vannbestandig. Blant overflatene som skal brukes er:

  • Fiberplate;
  • sponplater;
  • betong;
  • tre.

Betong kan være mobilnettet. Så snart du vet forbruket av linoleumslim per 1m2, kan du kjøpe riktig mengde av blandingen. Før du påfører det, må du sørge for at overflaten er solid og fri for forurensninger. Hvis den er smuldrende og svak, bør den behandles med en forsterkende impregnering.

"Bustilat" før bruk må blandes godt i en beholder og påføres med pensel eller tannsparkel. Påføring på gulvflaten utføres så jevnt som mulig, hvoretter linoleum presses over hele området. Forbruket kan være forskjellig for ulike typer lim for linoleum. Lim for linoleum, hvorav forbruket per 1 m2 ble nevnt ovenfor, vil tørke i ca. 2 dager. For enkvadratmeter du kan bruke opptil 0,8 kg.

Forbruk av FORBO 522 lim

lim for linoleumsforbruk per 1m2 typer lim for linoleum
lim for linoleumsforbruk per 1m2 typer lim for linoleum

Dette limet er en dispersjonsblanding som brukes til PVC-belegg av vinylskumrulltype. Den kan brukes ved liming av nye PVC-belegg på gamle. Blandingen selges i ferdig form og har en deigaktig viskøs masse basert på en dispersjon av polymertypen. Det er enkelt å påføre limet, mykneren bør ikke få migrere.

For å bestemme riktig mengde materiale kan du bruke kalkulatoren for linoleumslimforbruk per 1m2. Hvis du bestemmer deg for å bruke FORBO 522 til arbeid, bør du vite at du trenger omtrent 0,25 kg sammensetning per kvadratmeter. Tykkelsen på belegglaget i dette tilfellet skal være lik 1 mm. Limet inneholder ingen flyktige løsemidler og har lavt vanninnhold. Sammensetningen krymper ikke under polymerisering, og limbindingen er høystyrke. Dette betyr at linoleumet ikke vil bevege seg og flasse av. Det er ganske enkelt å påføre med en tannsparkel.

Ytterligere anbefalinger for bruk av lim

Lim påføres vanligvis i flekker. For å gjøre dette må en del av linoleumet bøyes for ikke å forskyve bulken. Gulvet under dette materialet er belagt med lim. For distribusjon er det bedre å bruke en bred spatel, som brukes ved sparkling.

Når du er ferdig med å spre limet, legg linoleumet på igjen. Det anbefales å gå gjennomoverflate med en tung rulle fra midten til kantene. Du kan fjerne den gjenværende luften fra under belegget og feste materialet sikkert til basen. For ikke å overstige forbruket av Homakol-lim for linoleum per 1 m2, anbefales det først å jevne gulvet. Dette vil redusere arbeidskostnadene.

Når du kombinerer flere strimler, bør du ta vare på pålitelighet og sikkerhet ved å lime sammen skjøtene. Til dette brukes vanligvis en fargeløs silikonbasert forbindelse. På kantene av skjøten er det nødvendig å feste maskeringstape og påføre fargeløst lim. Det presses ut mellom stripene med linoleum og et lite lag blir liggende over fugen. Når blandingen er tørr, kan du fjerne maskeringstapen. Limlaget vil være usynlig i fremtiden.

Forbruk av lim PMP-10

Før du starter arbeidet bør du studere bruksanvisningen for linoleumslim. Der registreres også forbruk per 1m2. For PMP-10-sammensetningen trenger du for eksempel ca. 500 g per kvadratmeter. Lagtykkelsen bør være ca. 0,5 mm.

Denne blandingen er en kremaktig masse med lys farge. Basene er etylacetat, polyvinylkloridharpikser og dibutylftalat. Sammensetningen er vanntett, ikke giftig. Du kan ikke lagre den i mer enn en måned i en lufttett beholder.

Limforbruk 88-Н

lim for linoleum
lim for linoleum

En annen type lim for linoleum er kumaronobutylformaldehydsammensetning, som er en grå tyktflytende masse. Blandingen har en gulaktig fargetone og bør ikke oppbevares i mer enn 3 måneder i en lufttett beholder. Før bruk, fortynn materialet med bensin til ønsket konsistens. Lagtykkelsen er 0,2 mm på flat overflate. Forbruket vil i dette tilfellet bare være 150 g/m2. Den kan øke opptil 250 g/m2.

avslutningsvis

limforbruk for linoleum per 1m2 homakol
limforbruk for linoleum per 1m2 homakol

I bruksanvisningen for linoleumslim er forbruket per 1m2 alltid nevnt. Denne egenskapen er ganske viktig hvis du ikke ønsker å kjøpe så mye lim at du må ta den med til butikken. Hvis du beregner forbruket feil, kan du bli møtt med behovet for å kjøpe mer blanding under arbeidet, noe som vil rive deg vekk fra prosessen og forsinke fullføringen av reparasjonen.

Anbefalt: