Vindustetninger i tre - effektive løsninger

Innholdsfortegnelse:

Vindustetninger i tre - effektive løsninger
Vindustetninger i tre - effektive løsninger

Video: Vindustetninger i tre - effektive løsninger

Video: Vindustetninger i tre - effektive løsninger
Video: DOOR SEAL & WINDOW SEAL: HOW TO: efficiencySEAL (EFFECTIVE & QUICK) 2024, April
Anonim

Tilstedeværelsen av vindusstrukturer i tre bidrar til å opprettholde et optim alt mikroklima i rommet og organisere et harmonisk attraktivt interiør. Men problemet med doble vinduer med rammer laget av naturmaterialer sammenlignet med plast er det ganske raske tapet av varmebesparende evne som følge av miljøfaktorer.

For øyeblikket gjør spesielle tetninger for trevinduer det mulig å holde varmen i rommet. La oss se på funksjonene ved bruk av slik isolasjon.

Hvorfor er det nødvendig å isolere doble vinduer i tre?

Sovjetproduserte vinduer brukes fortsatt i mange leiligheter. De fleste moderne modeller med trerammer kan imidlertid heller ikke kalles perfekte. I slike konstruksjoner dannes det hull som oppstår under påvirkning av fuktighet og temperaturendringer.

Ved produksjon av trevinduer brukes ofte solide sprosser. Materialet reagerer aktivt på endringer i fuktighet og sveller. Som et resultat lider tettheten til strukturen mye.

tetningsmiddelfor trevinduer gummi
tetningsmiddelfor trevinduer gummi

De dyreste trevinduene, laget ved hjelp av innovative teknologier, er laget av en limt base, hvoretter de behandles ved vakuumtørking. Derfor er de sistnevnte fri for de ovennevnte ulempene.

Rilletetning for trevinduer

Den lar deg isolere vindusrammer samtidig som strukturens geometri opprettholdes. Tetningen er installert ved freseåpninger. Forsegling av høy kvalitet forenkles ved bruk av gummi- eller silikonfyllstoffer.

tetninger for trevinduer
tetninger for trevinduer

Rilletetninger for trevinduer installeres i henhold til følgende handlingssekvens:

  1. Spiker fjernes, gammel fugemasse fjernes, rammer fjernes fra hengsler.
  2. Et spor med en dybde på ca. 5 mm og en bredde på 2-3 mm legges langs omkretsen av rammen ved hjelp av en kutter.
  3. Tetninger for trevinduer legges i de forberedte åpningene med en hale dypt inn.
  4. Isolatoren er forseglet med en spesiell monteringsrull.
  5. Vindusrammene settes på plass igjen og justeres til det er oppnådd enkel lukking-åpning.

Gummitetning for trevinduer

Det er et strikk. Installasjon krever bruk av en spesiell tetningsmasse, som kan kjøpes komplett med tetning.

Etter å ha renset vinduskarmene fra restene av gammel fugemasse, smuldrende maling og skitt, limes strukturen med en isolator rundt hele omkretsen, inkludert ventilene. Tape må påføresveldig nøye, noe som unngår problemer med å åpne og lukke dørene.

sportetning for trevinduer
sportetning for trevinduer

Til slutt blåses gummipakninger til trevinduer med fugemasse. For disse formålene er det ønskelig å velge et stoff med en gjennomsiktig struktur for å oppnå et mer nøyaktig utseende.

filmisolasjonsmetode

I det siste har det blitt populært med spesielle tetningsfilmer laget av polyetylen, som egner seg utmerket til å isolere trekonstruksjoner. En gjennomsiktig base dekker karmen eller hele vinduet. Materialet festes med en konstruksjonsstiftemaskin.

Prosessen med å installere denne isolasjonen er mye enklere sammenlignet med tidligere løsninger. Det viktigste er å dekke overflaten som skal forsegles jevnt med et lag materiale av tilstrekkelig størrelse.

Separate typer filmforseglinger kan sees i nesten alle jernvarebutikker. Hovedoppgaven til forbrukeren er å velge den mest frostbestandige isolatoren. Bare i dette tilfellet vil ikke beskyttelsen av det doble vinduet sprekke under skarpe temperatursvingninger.

Om ønskelig kan metodene ovenfor for å tette trevinduer med hell kombineres. Alt avhenger av eksisterende arbeidsforhold og personlige ønsker til eieren av eiendommen.

Anbefalt: